Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΒΙΖΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΡΕΕ) πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες. Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την κοινή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκής Βιομετρικής VISA από τους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτής, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο ενημέρωσε για πρακτικές που εφαρμόζονται με επιτυχία από άλλες χώρες της Ε.Ε στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν και, ει δυνατόν, να υιοθετηθούν άμεσα από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο ΣΕΤΕ ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα έκδοσης visa και για τις αυξημένες απαιτήσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί το Ελληνικό Προξενείο κατά την επικείμενη θερινή τουριστική περίοδο, με δεδομένο πως είναι η πρώτη φορά εφαρμογής των βιομετρικών στοιχείων για τους επισκέπτες που πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας από τη Ρωσία.

Και οι δύο φορείς, συζήτησαν επίσης για την γενικότερη εικόνα του Τουρισμού για το 2016, τις τάσεις που διαφαίνονται αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο από την οικονομική και γεωπολιτική άποψη.

Επίσης, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους και την ενημέρωση αμφοτέρων των μερών για το θέμα της VISA.

Το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Ναούμ Μαρκόπουλος, Επιχειρηματίας και το μέλος του Δ.Σ / Επικεφαλής Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τσίχλης, Marketing Manager της Grecotel, ενώ την πλευρά του ΣΕΤΕ εκπροσώπησαν ο κ. Γιώργος Αμβράζης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ και η κα. Ιωάννα Δρέττα, σύμβουλος Προέδρου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.