ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Έκτακτη σύσκεψη με τους Φορείς του Τουρισμού της Λέσβου πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ενόψει της σημερινής σύσκεψης που έχει συγκαλέσει η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος στον τομέα του Τουρισμού.

Οι 62 συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκπόνησης και υλοποίησης ειδικού στρατηγικού σχεδίου για την υποστήριξη του τουριστικού τομέα. Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα λήψης θεσμικών μέτρων για την  ανακούφιση των επιχειρήσεων, τόσο σε σχέση με τις τρέχουσες, όσο και με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους (φορολογικές, ασφαλιστικές, δανειακές κλπ).

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Λέσβου ενημέρωσαν τους Φορείς για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει. Τέλος, σε πνεύμα συναντίληψης, συμφωνήσαν όλοι στην ανάγκη υλοποίησης ειδικής καμπάνιας που θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον ΕΟΤ, με στρατηγικό προσανατολισμό την αναστροφή των συνεπειών του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.