ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Νέους προορισμούς για τουρισμό αναζητεί πλέον ένα μεγάλο μέρος των περίπου 3,5 εκατ. Ρώσων ταξιδιωτών, που μέχρι πρότινος κατευθύνονταν κάθε χρόνο στην Τουρκία, αλλά πλέον αναζητούν εναλλακτικούς τόπους διακοπών λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Την πεποίθηση ότι η ελληνική πλευρά επιβάλλεται να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην προσέλκυση αυτών των Ρώσων τουριστών ώστε να επιλέξουν ελληνικούς προορισμούς, εξέφρασε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας.

«Στόχος της επίσκεψης ήταν να αναζητηθούν επιχειρηματικές δυνατότητες για την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών.

Συμφωνήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια, η συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων σε ελληνικές εκθέσεις, καθώς και τεχνικά θέματα ίδρυσης κοινών επιχειρήσεων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΕΘ, όπου διευκρινίζεται ότι σε όλες τις συναντήσεις την αποστολή συνόδευαν ο επικεφαλής Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, Ηλίας Θανασάς και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας Κατερίνα Γκίκιζα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής, δεύτερος αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης, «υπηρεσίες και τουρισμός είναι τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη μεγαλύτερη ελληνορωσική συνεργασία. Το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσέλκυση Ρώσων τουριστών, καθώς λόγω των πρόσφατων εξελίξεων ένα μεγάλο μέρος των 3,5 εκατ. τουριστών που κατευθυνόταν ετησίως προς την Τουρκία, πλέον αναζητά νέους προορισμούς.

Προσπάθειες σαν τη δική μας θα ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικές εάν προωθούνταν κάτω από την ομπρέλα μίας καλύτερα οργανωμένης και συντονισμένης ελληνικής πρωτοβουλίας. Για τον συγκεκριμένο λόγο θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Θεοτόκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.