ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Αύξηση της τάξεως του 3% αναμένεται ότι θα καταγράψουν τα παγκόσμια ταξίδια το 2016 επεσήμανε χθες ο CEO της IPK International Rolf D. Freitag στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. Χωρίς τις πρόσφατες απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες, η αύξηση αυτή θα μπορούσε να αγγίξει το 4,5%, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του World Travel Monitor.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε κύριες αγορές συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας σχετικά με το σχεδιασμό ταξιδιού για την τρέχουσα χρονιά. Συγκεκριμένα το 40% των διεθνών ταξιδιωτών δηλώνει ότι η απειλή της τρομοκρατίας επηρεάζει τα σχέδια τους για ταξίδια το 2016, το 15% αναφέρει ότι δεν ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή θα προτιμήσει να επισκεφτεί προορισμούς μέσα στην ίδια του τη χώρα. Ταυτόχρονα, ποσοστό πλέον του 25% ισχυρίζεται ότι θα ταξιδέψει μόνο σε προορισμούς που θεωρεί ως ασφαλείς.

Παράλληλα και σύμφωνα με το World Travel Monitor, οι Ασιάτες θα είναι και φέτος οι ¨επιθυμητοί» ταξιδιώτες για πολλούς προορισμούς της υφηλίου καθώς θα είναι αυτοί που θα πραγματοποιήσουν τα περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό το 2016, εάν και ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Παρόλο το φόβο της τρομοκρατίας, η διεθνής τουριστική κίνηση των Ευρωπαίων αναμένεται ότι θα καταγράψει μια ελαφρά ανοδική τάση. Ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία πιθανότατα θα αυξηθεί, ενώ αντιθέτως αναμένεται ότι ο συγκεκριμένος δείκτης θα μειωθεί στη Ρωσία, την Ελλάδα και στην Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι η IPK International προβλέπει ότι o εξερχόμενος τουρισμός θα σημειώσει αύξηση 4% από την Ασία, 2% από την Ευρώπη, ενώ στασιμότητα θα παρατηρηθεί από τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.