ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ;

Το μέγα αυτό ερώτημα απασχολεί τους τουριστικούς επιχειρηματικούς, ξενοδόχους κλπ. που σίγουρα θα αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από την παραδοσιακή, για τον ελληνικό τουρισμό, γερμανική  αγορά  με τη συμμετοχή τους στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. Μια έκθεση που αποτελεί βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό…

Ωστόσο και όπως επισημαίνουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία το κύμα προσφύγων που δέχεται η Κως, η Λέσβος και η Σάμος έχει επηρεάσει τις γερμανικές κρατήσεις για τους συγκεκριμένους προορισμούς, αλλά η ζήτηση για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους.

Συγκεκριμένα: η TUI παρουσιάζει αύξηση 12% των γερμανικών κρατήσεων για την Ελλάδα, με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς για την Κρήτη, την Κέρκυρα και για την ηπειρωτική χώρα, ενώ η Κως καταγράφει ελαφρά μείωση. Ο ThomasCook επιβεβαιώνει ότι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως είναι οι τέσσερις δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες. «Δεν έχουμε καμία ακύρωση για την Ελλάδα. Η χώρα εξακολουθεί να είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός για τους πελάτες μας το καλοκαίρι του 2016», δήλωσε εκπρόσωπος του ThomasCook. O tour operator Alltours επισημαίνει την αύξηση των κρατήσεων για την Κρήτη και τη Ρόδο, σε αντίθεση με την πτώση τους στη Κω και στη Σάμο λόγω του προσφυγικού ζητήματος.  Επιπλέον, η Tui αύξησε κατά 30% τον αριθμό των συνεργαζόμενων της ελληνικών ξενοδοχείων και ο Alltours προσέθεσε 40 περισσότερες συνεργαζόμενες ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 2,6 εκατ. Γερμανοί επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές την Ελλάδα το 2015. Την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις τους έχει η Κρήτη, στη δεύτερη βρίσκεται η Ρόδος και την τρίτη θέση μοιράζονται, σύμφωνα με τις αφίξεις των Γερμανών ταξιδιωτών, η Κέρκυρα με την Κω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.