Η ΣΙΦΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ!

Η  Paths of Greece, μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που «ανοίγει» και σηματοδοτεί μονοπάτια, με πρωτοβουλία του δήμου Σίφνου δημιούργησε το Sifnos Trails και κατέγραψε τα μονοπάτια του νησιού με το Google Trekker, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δούμε τις ομορφιές του κυκλαδίτικου νησιού από όπου και εάν βρισκόμαστε. Σίγουρα βέβαια η πραγματική μαγεία της Σίφνου θα ξεδιπλωθεί μπροστά μας με το πού θα φτάσουμε στο μαγευτικό νησί.

Σε ότι αφορά στο Sifnos Trails είναι ένα πρόγραμμα του Δήμου Σίφνου που υλοποιήθηκε το 2015. Ο Δήμος Σίφνου θέλησε να αναβαθμίσει το δίκτυο μονοπατιών του νησιού, και συνεργάστηκε για την επίτευξη του στόχου αυτού με την Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece. Για την ακρίβεια και όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Ανδρέας Μπαμπούνης επιδιώκοντας να επεκτείνει την τουριστική περίοδο και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στη Σίφνο,  αποφάσισε να εστιάσει στο κομμάτι του περιπατητικού τουρισμού.

 

couple arguing

Έτσι με τις ενέργειες και τις δράσεις της Paths of Greece παλιές σημάνσεις αφαιρέθηκαν και στη θέση τους τοποθετήθηκαν νέες σημάνσεις πολύ πιο ανθεκτικές και ομοιόμορφες σε όλα τα μονοπάτια. Η Σίφνος έχει τώρα ένα δίκτυο επαγγελματικά και άρτια σηματοδοτημένων μονοπατιών που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα του Αιγαίου!

Στόχος του προγράμματος Sifnos Trails είναι να βοηθήσει τους επισκέπτες του νησιού να εξερευνήσουν με ασφάλεια και ευκολία το φυσικό και πολιτισμικό πλούτο του νησιού.

Πρόκειται για ένα δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών στη Σίφνο. Περιλαμβάνει 19 διαδρομές συνολικού μήκους πάνω από 100 χιλιόμετρα, οι οποίες καλύπτουν όλο το νησί.

Το Sifnos Trails εκτός από τη σηματοδότηση και τη διάνοιξη των 19 μονοπατιών έχει δημιουργήσει και μία ιστοσελίδα η οποία περιέχει όλα τα μονοπάτια, αλλά και πληροφορίες για αυτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.