Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Η πραγματοποίηση Ελληνο-ρωσικού Φόρουμ για τον Τουρισμό συμφωνήθηκε στις συναντήσεις της Αν. Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας και τον επικεφαλής του Rostourism, για την προώθηση του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.

Iδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον τουρισμό είχε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alla Υurievna Manilova και τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Rostourism, Οleg Safonov.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου συμφωνήθηκε η διεξαγωγή στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο ελληνο-ρωσικού φόρουμ για τον τουρισμό και διάσκεψης για τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και περιφερειακών τουριστικών παραγόντων της Ρωσίας, TourOperators και ρωσικών ΜΜΕ και των αντίστοιχων εκπροσώπων και φορέων της Ελλάδας προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας, ΜΙΤΤ και με παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο και η Ελλάδα είχε φέτος ενισχυμένη παρουσία.

Επιβεβαιώθηκε η ισχυρή απήχηση της Ελλάδας στους Ρώσους οι οποίοι την επιλέγουν σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων τους για τις διακοπές τους και εκφράστηκε η στήριξη και η εμπιστοσύνη στον ελληνικό τουρισμό και στις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής του ελληνο-ρωσικού φόρουμ στον τουρισμό για το σχεδιασμό της στρατηγικής, οργάνωσης και προώθησης του τουριστικού ρεύματος της Ρωσίας προς την Ελλάδα, με έμφαση στην προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, νέων προορισμών και των θεματικών μορφών τουρισμού.

Στην συνάντηση με την κα Manilova, συζητήθηκε επιπλέον η οργάνωση της προγραμματιζόμενης διάσκεψης για την προώθηση και προβολή του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού, που ενώνει την κοινή πνευματική και Ορθόδοξη ρίζα των δυο λαών.

Στην συνάντηση με τον κ. Safonov, επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές και φιλικές σχέσεις συνεργασίας και εξετάστηκαν οι προοπτικές για την μεγιστοποίηση των ροών Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον εμπλουτισμό με νέες μορφές τουρισμού και νέους ελληνικούς προορισμούς.

Και στις δύο συναντήσεις, δόθηκε έμφαση στον φετινό εορτασμό του έτους Ελλάδας- Ρωσίας και συζητήθηκαν εκτενώς οι αφιερωματικές εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο χώρες σε όλη τη διάρκεια του 2016.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.