ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΓΓΙΣΟΓΛΟΥ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣΑΖ RELEASE & RELAX MOTION ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ SPA»

 

Η αέναη- ιδίως τη σημερινή εποχή- δημοσίευση θέσεων εργασίας τόσο για νεοεισερχόμενους όσο και για επαγγελματίες στον τομέα των spa καθώς και η αδιάλειπτη διεξαγωγή σεμιναρίων σε προσωπικό που εργάζεται σε spa μεγάλων και δυνατών ξενοδοχειακών αλυσίδων και μονάδων είναι ορισμένοι μόνο λόγοι για τους οποίους ξεχωρίζει, διακρίνεται και διαφοροποιείται η σχολή μασάζ Release and Relax Motion.

Παρόλο που ξεκίνησε τη δράση και λειτουργία της πριν από μόλις τέσσερα χρόνια, εντούτοις στο ενεργητικό της έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 5.760 ώρες διδασκαλίας, 192 πραγματοποιηθέντα σεμινάρια, 576 πιστοποιημένους θεραπευτές και 80% επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της.

Η Release and Relax Motion που εδρεύει στην Αθήνα δημιουργήθηκε το 2012 από τους φυσικοθεραπευτές Δημήτρη Καραμήτρο και Παναγιώτη Μεγγίσογλου, που ως απόφοιτοι της σχολής Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένοι στο Manual Therapy, θέλησαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όλων όσων επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες στο χώρο της ευεξίας. Για την ακρίβεια και όπως αποσαφηνίζει στη συνέντευξή του στο BT blog ο Παναγιώτης Μεγγίσογλου «η ανάγκη για μεγαλύτερη εξειδίκευση στον τομέα του spa και των υπηρεσιών που προσφέρονται εκεί, μας οδήγησε στο να αναβαθμίσουμε το επάγγελμα του θεραπευτή spa για τη σωστή παροχή υπηρεσιών και ορθή εξυπηρέτηση των πελατών των spa μας παρακίνησε στη δημιουργία και λειτουργία της Release And Relax Motion το 2012».

Η αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ σχολή μασάζ Release and Relax Motion στοχεύει στη δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών και στη συνεχή ανέλιξή τους στο διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα της ομορφιάς και της ευεξίας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των ειδικοτήτων του Spa Therapist, Massage Therapist, Beauty Therapist ή άλλα μεμονωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα της αρεσκείας τους.

Τα συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Release & Relax Motion είναι πολλά. Μεταξύ αυτών και όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κ. Μεγγίσογλου «η εκπαίδευση μας είναι κυρίως πρακτική με αμέτρητες ώρες role playing, και διατήρηση χρονικών ορίων στα πρωτόκολλα μασάζ όπως ακριβώς θα είναι και στο spa που θα εργαστούν αργότερα».

Σε ότι αφορά στο καίριο- ιδίως τη σημερινή εποχή- θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων της σχολής μασάζ, ο ίδιος τονίζει «θέσεις εργασίας ευτυχώς υπάρχουν αρκετές και σημαντικές στο τομέα του spa. Μην ξεχνάμε ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και το ξενοδοχειακό spa είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού μας». Το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Release & Relax Motion μεριμνά και πράττει τα δέοντα για την εύρεση θέσεων εργασίας, μελετώντας τις ανάγκες της αγοράς και των αποφοίτων της.

Επιπλέον στη συνέντευξή του ο κ. Μεγγίσογλου αναφέρεται στη συνεργασία που διαθέτει η σχολή με ξενοδοχειακές αλυσίδες και μονάδες για τη διεξαγωγή σεμιναρίων στο προσωπικό των spa τους. Και με νόημα επισημαίνει ότι «το επίπεδο των ξενοδοχείων spa είναι καλό, χρειάζονται όμως αλλαγές στη νοοτροπία της φιλοξενίας προς τους πελάτες μας, στη συστηματοποίηση των εργασιών και των λειτουργιών μας και στην ανάπτυξη πελατοκεντρικής σκέψης στους εργαζομένους στο spa, πάντα μέσα στο πνεύμα και τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το ίδιο το spa».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες της Release & Relax Motion έχουν αναπτύξει και τη δραστηριότητα της παροχής συμβουλών και διαχείρισης spa κυρίως ξενοδοχείων ( www.spaconsulitng.gr )

Ποιοι λόγοι σας προέτρεψαν στη σύσταση και λειτουργία της σχολής Release and Relax Motion; 

Θεωρήσαμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον ταχέως αναπτυσσόμενο, επιτυχημένο και επικερδή κλάδο της ελληνικής οικονομίας και κρίναμε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρει την ανάλογη ποιότητα και στον τομέα του spa και δη στα spa των ξενοδοχείων. Η ιδέα και ουσιαστικά η αρχή έγινε το 2007 με τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης πάνω σε θεραπείες μασάζ με βασική αρχή την τεχνική, την άρτια παροχή και την αποτελεσματικότητα.  

Η ανάγκη για μεγαλύτερη εξειδίκευση στον τομέα του spa και των υπηρεσιών που προσφέρονται εκεί, μας οδήγησε στο να αναβαθμίσουμε το επάγγελμα του θεραπευτή spa για τη σωστή παροχή υπηρεσιών και ορθή εξυπηρέτηση των πελατών των spa, δημιουργώντας το 2012 το εκπαιδευτικό μας κέντρο στην Αθήνα, τη σχολή μασάζ Release and Relax Motion, που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ι, με ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 2100349 και στοχεύει στη δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών και στη συνεχή εξέλιξη τους για μια επιτυχημένη καριέρα στο διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα της ομορφιάς και της ευεξίας.

Ποιους θεωρείτε τους σημαντικότερους σταθμούς στη λειτουργία και δράση της Release & Relax Motion στην ελληνική αγορά;

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη επιτυχία είναι η αναγνώριση από την ίδια την αγορά εργασίας και τους managers ξενοδοχείων που διαθέτουν στους χώρους τους spa. Οι απόφοιτοι της σχολής μασάζ Release & Relax Motion θεωρούνται απόλυτα ικανοί να εργαστούν με υψηλό επαγγελματισμό, γνώσεις και ικανότητες εξυπηρέτησης πελατών μέσα σε όλους τους χώρους του spa, ενώ διακρίνονται για τις ικανότητες προώθησης και πώλησης των υπηρεσιών και των προϊόντων του χώρου όπου εργάζονται. Σημαντικό επίσης είναι ότι η αγορά μας εμπιστεύεται πλέον όχι μόνο στην εύρεση προσωπικού αλλά και στην κατάρτιση και επιμόρφωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού του με εκπαιδευτικά προγράμματα που δημιουργούνται ειδικά για τον εκάστοτε χώρο spa.

Ποια είναι τα προγράμματα σπουδών της Release & Relax Motion που μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι και γιατί να επιλέξουν τη συγκεκριμένη σχολή μασάζ;

Έχουμε κυριώς 3 βασικές ειδικότητες εκπαίδευσης: α) Spa Therapist, β) Beauty Therapist και γ) Massage Therapist με εξειδικεύσεις σε χαλαρωτικά και θεραπευτικά μασάζ, αισθητική προσώπου και σώματος, πρωτόκολλα θεραπειών spa και πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το προσωπικό ενός spa.

Η εκπαίδευση μας είναι κυρίως πρακτική με αμέτρητες ώρες role playing, και διατήρηση χρονικών ορίων στα πρωτόκολλα μασάζ όπως ακριβώς θα είναι και στο spa που θα εργαστούν αργότερα.

Η εξειδίκευση μας στο spa είναι αυτό που έχει κάνει την ανταπόκριση του κόσμου ολοένα και αυξανόμενη με τα χρόνια, παρά την κρίση, σε συνδυασμό με το άριστο κλίμα μέσα στη σχολή και το είδος της εκπαίδευσης που παρέχουμε. Παράγοντας διαφοροποίησης μας από τον ανταγωνισμό είναι επίσης και τα πρότυπα εκπαιδευτικά μας βιβλία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σημειώσεις που φέρουν την υπογραφή μας.

Σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί τη σχολή μας είναι ότι με όλους τους σπουδαστές μας διατηρούμε σχέσεις και επαφές, ακόμα και εάν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη φοίτησή τους, δίνοντας πολλαπλές λύσεις στις επαγγελματικές τους ανάγκες.

Τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα μεμονωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί η Releas & Relax Motion και ποιοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την παρακολούθησή τους;

Υπάρχουν τεχνικές θεραπευτικού μασάζ (όπως Deep Tissue Massage, Sports Massage, Thai Massage κ.α.), τεχνικές χαλαρωτικού και αισθητικού μασάζ (Swedish Massage, Λεμφικό Μασάζ, Pregnant Massage, Αρωματοθεραπεία κ.α.), σεμινάρια Πωλήσεων Υπηρεσιών και Προϊόντων spa, εκπαίδευση σε Θεραπείες spa (αδυνατίσματος, peeling, αντιγήρανσης κ.α.) απόλυτα διαδεδομένες σε όλα τα spa του κόσμου. Οι σπουδαστές μας είναι 2 κατηγοριών: είτε αυτοί που ξεκινούν την καριέρα τους στο χώρο του spa είτε αυτοί που εργάζονται ήδη στο χώρο και αναζητούν εξειδίκευση στις υπηρεσίες τους.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της ανεργίας η οποία «μαστίζει» τις νέες και τους νέους, παρατηρείται ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνεται ο αριθμός αυτών που θέλουν να ασχοληθούν με το επαγγελματικό μασάζ και να βρουν δουλειά;

Αυτό είναι αλήθεια. Ειδικά από το 2012 παρατηρούμε τεράστια αύξηση στην ανάγκη για επαγγελματική εργασία στον τομέα της ομορφιάς και ευεξίας. Οι περισσότεροι πάντως που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την επαγγελματική τους αποκατάσταση στο συγκεκριμένο τομέα είναι άτομα που πάντοτε ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό το χώρο, όμως η ζωή τους οδήγησε σε άλλους δρόμους. Η αύξηση όμως της ανεργίας έδωσε την ευκαιρία να ξαναδούν την περίπτωση της επαγγελματικής τους αποκατάστασης σε έναν τομέα που πάντα τους δελέαζε.

Υπάρχει αλήθεια ζήτηση στην αγορά εργασίας του επαγγελματικού μασάζ; Και πόσο το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Release & Relax Motion συμβάλλει στο να βρουν οι σπουδαστές της θέση εργασίας;

 

Θέσεις εργασίας ευτυχώς υπάρχουν αρκετές και σημαντικές! Μην ξεχνάμε ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός και το ξενοδοχειακό spa είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού μας. Το γραφείο σταδιοδρομίας μας εργάζεται καθημερινά στην εύρεση νέων θέσων εργασίας, μελετώντας τις ανάγκες τις αγοράς και των αποφοίτων μας. Είμαστε σε επικοινωνία με managers μεγάλων ελληνικών και ξένων ξενοδοχειακών ομίλων, αποστέλλοντας τα βιογραφικά των σπουδαστών μας, ενώ παράλληλα διοργανώνουμε συνεντεύξεις μέσα στις εγκαταστάσεις μας για την άμεση πρόσληψη τους.

Πραγματοποιούμε επίσης ημερίδες εκπαίδευσης για την ορθή σύνταξη βιογραφικών καθώς και για το πώς πρέπει να παρουσιάζονται σε συνεντεύξεις, αυξάνοντας τις δυνατότητες πρόσληψη τους.

Στον τομέα προώθησης προσωπικού έχουμε συνεργαστεί με τον όμιλο Grecotel, Mitsis Hotels, Costa Navarino, Porto Carras κ.α.

Παρατηρείται ενδιαφέρον από τα ελληνικά ξενοδοχεία να παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στο spa σεμινάρια της Release and Relax Motion;

 

Έχουμε πλέον συνεργασίες με ξενοδοχεία που διαθέτουν spa και εκπαιδεύουν σε εμάς το προσωπικό τους είτε σε συγκεκριμένες τεχνικές μασάζ που έχουν ανάγκη είτε σε εκπαίδευση πωλήσεων, που πραγματοποιούνται στους χώρους εργασίας τους ή στο εκπαιδευτικό μας κέντρο στην Αθήνα. Οι εκπαιδεύσεις αυτές γίνονται με επιχορήση μέσω των προγραμμάτων ΛΑΕΚ που μπορούν να φτάσουν μέχρι και 100 %, καθώς διαθέτουμε εκπαιδευτές με μητρώα ΛΑΕΚ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όμιλοι όπως η Grecotel ή Aldemar, έχουν εμπιστευτεί εμάς για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Με βάση τις γνώσεις, την εμπειρία και τη τεχνογνωσία σας, πώς κρίνετε το επίπεδο του spa, του μασάζ κλπ. το οποίο παρέχουν τα ελληνικά ξενοδοχεία στους πελάτες τους; Τι θα πρέπει να βελτιωθεί;

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Η τελειομανία μας, μας αναγκάζει να θεωρούμε ότι πάντα υπάρχουν δυνατότητες για βελτίωση στο επίπεδο του spa στα ελληνικά ξενοδοχεία. Κατά γενική ομολογία πάντως το επίπεδο είναι καλό, χρειάζονται όμως αλλαγές στη νοοτροπία της φιλοξενίας προς τους πελάτες μας, στη συστηματοποίηση των εργασιών και των λειτουργιών μας και στην ανάπτυξη πελατοκεντρικής σκέψης στους εργαζομένους στο spa, πάντα μέσα στο πνεύμα και τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το ίδιο το spa.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.