ΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Photo credits: visit-halkidiki.gr

Photo credits: visit-halkidiki.gr

Τα πέντε διμερή Επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο: “Βόρεια Ελλάδα – 365 Ημέρες Τουρισμού”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Σκοπός του συνεδρίου είναι η αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού καθώς επίσης η ενημέρωση εγχώριων οργανισμών και εταιρειών ώστε να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα 5 διμερή Επιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους και αξιοποιούν το ευρύ τους δίκτυο, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών που θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες του κλάδου να εκμεταλλευτούν στοχευμένα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Στις εργασίες του 1ο Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν η Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κα. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η Αναπληρώτρια Υπουργός του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, καθώς και εξέχοντες Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, κλαδικοί φορείς, ακαδημαϊκοί, νομικοί, σύμβουλοι και ερευνητές.

Η θεματολογία του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται σε εξαιρετικά επίκαιρο χρόνο καθώς οι διεθνείς εξελίξεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, θα εστιάσει σε προτάσεις βελτίωσης που θα συνδράμουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Βορείου Ελλάδος και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες του συνεδρίου θα καλύψουν κρίσιμες επίκαιρες ενότητες θεμάτων όπως: ήλιος – θάλασσα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τεχνολογία, υποδομές και τάσεις της διεθνούς αγοράς τουρισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.