ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Η. ΨΙΝΑΚΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης με το δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη σύσταση της "Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων"

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης με το δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη σύσταση της «Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων»

Στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η τελετή για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με σκοπό την ίδρυση “Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων”.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Μαραθώνα και στην τελετή παρέστησαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι υπουργείων, περιφερειών και πρεσβειών.

Βασική επιδίωξη της “Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων”θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βελτίωση οργάνωση και σωστή διαχείριση των θεμάτων του και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Μετά από τους χαιρετισμούς για τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, μίλησε ο κ. Ψηνάκης  και είπε ότι σκοπός είναι κυρίως η συνεργασία για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και των αξιών που καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, ότι στην αρχή θα γίνει αμφικτιονία Νοτίου Ελλάδας και στη συνέχεια όλων των υπολοίπων περιοχών αλλά και αρχαίων ελληνικών πόλεων που ήκμασαν στην σημερινή Τουρκία και κάτω Ιταλία. Ακολούθησε ανάγνωση του πρακτικού συνεργασίας και υπογραφή του από όλους τους αναφερθέντες Ελληνες και τους εκπροσώπους περιφερειών και δήμων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.