ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ WTTC ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΟ ΡΥΘΜΟ ΑΥΞΗΣΗΣ 4,4% ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2026;

Άκρως αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό και τα Ταξίδια (WTTC) για την Ελλάδα, καθώς στην έκθεσή του για τη χώρα μας αναφέρει ότι αναμένεται ένα μεγάλο άλμα του ελληνικού τουρισμού μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις αυτές του WTTC για την Ελλάδα αφορούν στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στη χώρα μας την περίοδο 2016-2026. Κατά την περίοδο αυτή, το WTTC εκτιμά ότι οι τουριστικές εισπράξεις θα αυξάνονται κατά μέσο όρο με ρυθμό 4,4% το χρόνο κι εκτιμάται ότι το 2026 θα ανέρχονται σε 23,3 δισ. ευρώ. Περίπου 8,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με το Euro2day.

Οι άμεσα απασχολούμενοι στον τουρισμό, εκτιμά το WTTC, θα φθάνουν τους 529.000 το 2026 αντιπροσωπεύοντας το 13,5% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Στο ίδιο διάστημα οι θέσεις απασχόλησης που θα συνδέονται άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό θα αγγίξουν το 2026 το 1,1 εκατ. εργαζόμενους και θα αντιπροσωπεύουν το 28% της συνολικής απασχόλησης στη χώρα μας.

Με αυτά τα μεγέθη, το WTTC εκτιμά πως το 2026 η άμεση συμβολή του τουριστικού θα ανέρχεται σε 19,5 δισ. ευρώ και θα αντιστοιχεί στο 9,3,% του ΑΕΠ της χώρας. Η συνολική συμβολή του τουριστικού τομέα της Ελλάδας θα φθάνει το 2026 τα 46,7 δισ. Ευρώ και, σύμφωνα με το WTTC, θα αντιπροσωπεύει το 22,4% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας.

Όσο για το 2016, προβλέπεται αύξηση των εισπράξεων από τους ξένους επισκέπτες και άνοδος της άμεσης απασχόλησης, αλλά μείωση της άμεσης και συνολικής συμμετοχής του τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ της χώρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.