ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ: ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ «ΜΥΟΥΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ!!!

Σε μια πρωτότυπη, ρηξικέλευθη, άκρως ενδιαφέρουσα και το κυριότερο επωφελή για τον τουρισμό και την «ανθηρή» της οικονομία ενέργεια προέβη χθες η Σουηδία, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορεί με απλές κινήσεις, ένας προορισμός να αναδειχθεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Μέσω ενός αποκλειστικού, για την επίτευξη του στόχου αυτού, τηλεφωνικού αριθμού οι ταξιδιώτες της υφηλίου μπορούν από χθες να «μυηθούν» στα μυστικά της σκανδιναβικής χώρας συνομιλώντας κατευθείαν  με ντόπιους κατοίκους της σκανδιναβικής χώρας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανάρτηση του GROUP Ellines Souidias την οποία «αλίευσε» το BT blog από το προσωπικό λογαριασμό του group στο FB:

”Συνδεθείτε με ένα τυχαίο Σουηδό και μιλήστε για οτιδήποτε» Με αυτό το σλόγκαν διαφημίζει ο Σουηδικός οργανισμός τουρισμού την πρωτότυπη πρωτοβουλία που πήρε για την τουριστική προώθηση της Σουηδίας, μέσου ενός αριθμού τηλεφώνου και μιας εφαρμογής,app (iPhone, Android ) Θέλετε λοιπόν να μάθετε αυθεντικά πράγματα για την Σουηδία και μάλιστα απο πρώτο χέρι; Να η ευκαιρία σας! Την Τετάρτη 6 Απριλίου η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο με τον δικό της αποκλειστικό αριθμό τηλεφώνου και με καθημερινούς απλούς πολίτες στην άλλη άκρη της γραμμής να απαντούν στις όποιες απορίες σας.

Να πώς λειτουργεί το σύστημα αυτό: ο καθένας που βρίσκετε σε χώρα εκτός της Σουηδίας μπορεί να καλέσει το λεγόμενο «σουηδικό νούμερο» +46771793336. Το τηλέφωνο βγάζει σε κάποιον τυχαίο κάτοικο Σουηδίας που έχει πρότερα εγγραφεί μέσω ενός app (iPhone, Android) ως εθελοντής πρόθυμος για επικοινωνία.
Η συνέχεια της επικοινωνίας και η εξέλιξη της εξαρτάται από αυτόν που καλεί και από τον Σουηδό που θα απαντήσει. Φυσικά η βασική ιδέα είναι ότι οι συζητήσεις θα αφορούν την Σουηδία με στόχο την προώθηση της Σουηδίας στο εξωτερικό και η δυνατότητα που θα έχουν οι αλλοδαποί να παίρνουν απαντήσεις σχετικά με την Σουηδία  από ”πραγματικούς» ανθρώπους και όχι από τουριστικούς υπαλλήλους.

«Θέλουμε να δείξουμε μια μοναδική και αυθεντική Σουηδία – μια χώρα που αξίζει να επισκεφτείτε, μια χώρα με ελευθερία της έκφρασης και με βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και με μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ταυτόχρονα δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες της Σουηδίας να κάνουν εγγραφή σαν εθελοντές και να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους και τις ιδέες τους για την χώρα τους σε ανθρώπους έξω από αυτήν», δήλωσε ο Magnus Lind, Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού τουρισμού, σε δήλωση του στο site ”The Local”.

Δείτε το βίντεο για τη διαφημιστική καμπάνια  πληκτρολογώντας

https://youtu.be/mtb3f_NAmK0

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.