ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία οι Γερμανοί που επέλεγαν παραδοσιακά τα τουρκικά παράλια για διακοπές στρέφονται φέτος στην Ισπανία. Η Μαγιόρκα θα «βουλιάξει» από κόσμο, εκτιμούν ήδη τουριστικοί πράκτορες.

Αλλαγές στα καλοκαιρινά σχέδια των Γερμανών τουριστών, που κατά παράδοση επέλεγαν για τις διακοπές τους τα τουρκικά παράλια, βλέπει η ΤUI, η μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία παγκοσμίως. Στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών φέτος βρίσκεται με διαφορά η Ισπανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν, ο οποίος παραχώρησε σχετική συνέντευξη στην Bild am Sonntag.

Μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας οι κρατήσεις προς την χώρα έχουν μειωθεί έως και 40%. Ειδικότερα σημαντικό ρόλο στη μεταστροφή των Γερμανών έπαιξε ιδίως το τρομοκρατικό χτύπημα στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους δώδεκα Γερμανοί τουρίστες. Αντίστοιχα μείωση καταγράφουν και οι κρατήσεις για τουριστικά θέρετρα στη βόρεια Αφρική, επίσης εξαιτίας του φόβου για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κριτήριο επιλογής τουριστικού προορισμού η ασφάλεια

Αντίστροφα σημαντική είναι η άνοδος που καταγράφουν φέτος οι κρατήσεις προς τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία. Μάλιστα η TUI υπολογίζει ήδη σε περίπου 26 εκατομ. ευρώ τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από τη ζήτηση δωματίων στην Ισπανία την τελευταία στιγμή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Μαγιόρκας, για την οποία, όπως επισημαίνει γλαφυρά ο επικεφαλής της TUI, «δεν θα καταφέρουν να έρθουν στο νησί όλοι όσοι θέλουν», μιας και ήδη οι κρατήσεις έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Πέρα όμως από τη Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες Νήσους το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών προσελκύουν και οι Κανάριες Νήσοι. «Ο αριθμός των επισκεπτών καταγράφει αύξηση της τάξης του 35% σύμφωνα με το γερμανικό τμήμα της TUI» αναφέρει ο Γιούσεν. «Με ασφάλεια μπορώ από τώρα να προβλέψω ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρχουν διαθεσιμότητες», σημειώνει ο ίδιος σχετικά.

Mεσοπρόθεσμα ο τουρκικός τουρισμός θα επανακάμψει

Αναφορικά τώρα με τους περιζήτητους προορισμούς στη βόρεια Αφρική, ιδίως στην Αίγυπτο και την Τυνησία, μολονότι καταγράφονται απώλειες, υπάρχουν ακόμη Γερμανοί που συνεχίζουν να τους εμπιστεύονται. «Το τουριστικό θέρετρο Robinson Club, με το οποίο συνεργαζόμαστε στην Ντζέρμπα της Τυνησίας θα παραμείνει ανοιχτό, το ποσοστό πληρότητας όμως για την ώρα δεν ξεπερνούν το 30%», αναφέρει ο επικεφαλής της TUI ενδεικτικά.

O ίδιος εκτιμά επίσης ότι μεσοπρόθεσμα αναμένεται να αλλάξει και πάλι το γενικότερο κλίμα απέναντι στην Τουρκία, κι αυτό γιατί η χώρα εξακολουθεί να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Μάλιστα παρά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα ο επικεφαλής της ΤUI εκτιμά ότι η Τουρκία παραμένει ασφαλής χώρα. «Κάθε τέτοιο περιστατικό είναι τραγικό, το ίδιο και η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής. Αλλά πρέπει για αυτούς τους λόγους να αλλάξουμε εντελώς τη ζωή μας;», διερωτάται ο Γιούσεν αναφορικά με την Τουρκία. Μάλλον όχι, φαίνεται να είναι η απάντηση.

 

Πηγή: DW

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.