ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού  κ. Λόη Λαμπριανίδη, είχε χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Χρήστο Μαλακό.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε να καταβληθεί το σύνολο της δικαιούμενης επιχορήγησης για τις επενδύσεις των οποίων οι διαδικασίες ελέγχου έχουν ολοκληρωθεί πριν τη δημοσίευση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου (4399/2016), επειδή, όπως χαρακτηριστικά είπε, αφενός αφορούν την πληττόμενη από εξαιρετικές συνθήκες Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αφετέρου δεν συνεπάγονται σημαντική χρηματοδοτική επιβάρυνση του Προϋπολογισμού.

Όπως είπε, στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έχουν κατατεθεί εκθέσεις ολοκλήρωσης τεσσάρων επενδυτικών σχεδίων του ν.3299/2004, και ενδιάμεσου ελέγχου ενός επενδυτικού σχεδίου του ν.3908/2011, με δικαιούμενο συνολικό ποσό επιχορήγησης ύψους 1,6 εκ. ευρώ περίπου και πρόβλεψη καταβολής εντός του 2016 ποσού 0,47 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον ν.4399/2016.

Επίσης, η Περιφερειάρχης  ζήτησε  να εξαιρεθούν οι λιγοστές επενδύσεις του ν.3908 από την προβλεπόμενη μακροχρόνια διαδικασία ετήσιων δόσεων καταβολής των δικαιούμενων ποσών επιχορήγησης, που συνεπάγεται αποπληρωμή  τους έως το 2018 ή και το 2020 (άρθρο 77 του Αναπτυξιακού Νόμου) και να  επιδιωχθεί  δικαιότερη και συντομότερη διαδικασία, που να αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα των συνθηκών υλοποίησης των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Η κα. Καλογήρου εξέθεσε στο Γενικό Γραμματέα τα ειδικά προβλήματα της Περιφέρειας και τόνισε την ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες πέρα από τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αρνητικές επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κ. Λαμπριανίδης αντιλαμβανόμενος τη σημασία των προτεινόμενων θεσμικών μέτρων, δεσμεύθηκε να εξετάσει σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο της ικανοποίησή τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.