ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

 

 

Με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με κεντρικό αντικείμενο συζήτησης τον τουριστικό σχεδιασμό και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος, ενώ εκ μέρους του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαρινάκος Κων/νος, ο Αντιπρόεδρος Α’ κ. Πολλάλης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. του Τ.Ο.Π. κ. Διαμαντόπουλος Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αχαΐας κ. Κανελλής Χρήστος καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου και μέλος του Τ.Ο.Π. κ. Ζαχαρόπουλος Ασημάκης.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν στον Προγραμματισμό Τουριστικής Προβολής και Προώθησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την διετία 2016-2017, με ιδιαίτερη έμφαση στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, στο σχεδιασμό, προώθηση και διανομή θεματικών τουριστικών προϊόντων, στην ενίσχυση προτάσεων που συνδέονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης  περιοχής καθώς και στην αναζήτηση τρόπων χρηματοδότησης των προτάσεων αυτών ενόψει του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2014-2020 μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η τουριστική ανάπτυξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ των φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αμφότεροι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε στενή και διαρκή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδιασμού τουριστικής προβολής και προώθησης της περιοχής, με στόχο την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων και προστιθέμενης κοινωνικής και οικονομικής αξίας για την περιοχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.