ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΕΕ-ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ WWW.TRIP2ATHENS.COM

Σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, για την προώθηση της νέας πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας http://www.trip2athens.com, για την ολοκληρωμένη προβολή και διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής, προχώρησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Η σχετική συμφωνία έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, Γιώργο Τσακίρη, στο υπουργείο.

Η νέα πλατφόρμα, στην οποία θα συμμετέχουν δωρεάν όλες οι τουριστικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις της Αττικής, συμφωνήθηκε να ενταχθεί στην πύλη οικονομικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών «Αgora».

Όπως δήλωσε ο κ. Μάρδας, η πλατφόρμα θα προβληθεί μέσω των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) σε όλους τους tour operators και τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, καθώς και στις δημόσιες υπηρεσίες τουρισμού (υπουργεία, οργανισμούς) σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι η συνεχής προβολή του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα διαμόρφωσης της ετήσιας τουριστικής κίνησης και παρακαταθήκη για την επαύξηση των οικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι η παρούσα συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας των δύο φορέων και στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνεργειών που θα καταστήσουν αποτελεσματικότερο το έργο τους και θα συμβάλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, τόσο στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, όσο και ευρύτερα στους διασυνδεδεμένους με τον τουρισμό τομείς της εθνικής οικονομίας.

Όπως συμπλήρωσε, μέσω του trip2athens.com εξασφαλίζεται η ορθολογική ενημέρωση των γραφείων οικονομικών ακολούθων για τις δυνατότητες και υπηρεσίες που παρέχει η πλατφόρμα με το κατάλληλο προωθητικό υλικό, ώστε να υπάρχει σαφής ενημέρωση για τις δυνατότητες του τουριστικού προϊόντος της Αττικής προς την παγκόσμια τουριστική αγορά. Ταυτόχρονα, δημιουργείται και ένα διαδραστικό βήμα επικοινωνίας της πλατφόρμας σε διαδικτυακές εφαρμογές του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.