ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ EBEN GR

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής αποφάσισε να απονείμει για το 2016

τα ΒΡΑΒΕΙΑ  SEE.   G (RME Model) Responsible Management in Social – Environmental & Ethical Governance forSustainable Excellence

Στην 9η εκδήλωση των βραβείων του EBEN GR παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, σημαντικοί παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας , μέλη του EBEN GR όπως και του EBEN EUROPE που ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση όπως και στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την εφαρμογή των αρχών του μοντέλου Responsible Management Excellence Model (RME).

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΝ Αντώνης Γκορτζής, τόνισε  στους παρευρισκομένους , πως το έργο του EBEN GR (ως μέλος του μεγάλου ευρωπαικού δικτύου ΕΒΕΝ EUROPE) βοηθά τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν συστήματα και πολιτικές που συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο  η οποία μίλησε για την συμβολή του Θεσμού του EBEN στην ελληνική κοινωνία καθώς και  ο κος Δημήτρης Παυλάκης Πρόεδρος EBEN Ambassadors Club o οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Επιχειρηματικής Ηθικής στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση.

Η Prof.Dr.Annette Kleinfeld, EBEN Germany αναφέρθηκε στην δημιουργία του  καινούργιου Δείκτη DEX (ethical index) στο  Γερμανικό Χρηματιστήριο που λαμβάνει υπόψιν ιδιαίτερα την επιχειρηματική ηθική (DEX) ,επιπροσθέτως του υπάρχοντος γνωστού δείκτη (DAX). Ο δείκτης αυτός θα είναι απόρροια του νεοσύστατου οικονομικού μοντέλου “Fair Profit” το οποίο έχει βασιστεί στο μοντέλο του EBEN (RME Model) καθώς και σε άλλα γνωστά μοντέλα και οργανωμένα πλαίσια οδηγιών όπως το AA 1000 / Sustainable Development Goals / EMAS / GRI 4/EFQM κλπ

H κα Jana Root, University of Applied Sciences, Konstanz μίλησε για το σημαντικό εργαλείο tου EBEN, το RME Model, το οποίο ήδη έχει υιοθετηθεί από σημαντικές εταιρείες.

Η κα  Lisa Janke,μίλησε για την έρευνα που εκπόνησε,  συγκρίνοντας το ΕΒΕΝ RME Model  με ορισμένα από τα σημαντικότερα μοντέλα διοίκησης και κοινωνικής υπευθυνότητας όπως το ISO26001, GRI 4 και το EFQM.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ΕΒΕΝ RME Model, ελληνικής κουλτούρας καθότι βασίζεται στην θεωρία του Αριστοτέλη, έχει επιλεχθεί στην ομάδα των σημαντικότερων μοντέλων επιχειρηματικής αριστείας για την τελική διαμόρφωση του νέου δείκτη DEX ο  οποίος είναι εξαιρετικά σπουδαίος καθώς ουσιαστικά για πρώτη φορά λαμβάνεται η Επιχειρηματική Ηθική σε επίσημο δείκτη Χρηματιστηρίου.

Μετέπειτα η Γεν . Γραμματέας του EBEN GR κα Τζελίνα Καρελλά ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που έλαβαν την διάκριση SEE G για το 2016

Οι Εταιρείες που έλαβαν διάκριση και βραβεύτηκαν είναι :

GOLDEN  AWARDS ( Κατά αλφαβητική σειρά)

 • ALLSEAS MARINE S.A 
 • ATHENIAN SEA CARRIERS LTD
 • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 • ENTERPRISES SHIPPING & TRADING SA 
 • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α
 • INTRALOT S.A  
 • MARSHellas
 • TSAKOS GROUP OF COMPANIES
 • VODAFONΕ ΠΑΝΑΦΟΝAEET  

BASIC MODEL FOR SMALL AND MEDIUM COMPANIES  (Κατά αλφαβητική σειρά)

 • Γραφείο <<ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ >> της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
 • ENVITEC A.E
 • FL CLOVER S.A
 • SEFCO ZEELANDIA S.A
 • SRH Marine Electronics S.A.

 BRONZEAWARDS –  (Κατά αλφαβητική σειρά )

 • ALERT SHIPPING AGENCIES LTD 

Ακολούθησε η παρουσίαση των φοιτητικών βραβείων με θέμα ‘’H ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ KAI OI ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” απο τον κο Ι.Φίλο αν.καθηγητή στο ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο και μέλος ΔΣ του ΕΒΕΝ. Ο διαγωνισμός διπλωματικών εργασιών διοργανώθηκε απο το ΕΒΕΝ    με χορηγία της ALPHA BANK και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  και για την συμμετοχή τους έλαβαν:
 

1.    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ     ( ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ )   έλαβε την  1η  θέση
2.    NIKOΛΑΙΔΗ ΑΝΝΑ   ( Φ.Π.Ψ )  έλαβε την  2η  θέση.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης  ήταν η εταιρεία ICAP GROUP και χορηγός επικοινωνίαςη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.