
Photo credits: http://www.visitgreece.gr
Αύξηση κατά 13% σε σχέση με το 2015 παρουσίασαν οι αναζητήσεις των χρηστών του Tripadviror φέτος για Ελλάδα, σε σχέση με πέρυσι τόνισε μεταξύ άλλων η επικεφαλής πωλήσεων του Tripadvisor Anna Rufo κατά τη διάρκεια του άκρως ενδιαφέροντος συνεδρίου «Digi.travel» το οποίο διοργάνωσε με επιτυχία η Travel Media Applications. Αποδεικνύοντας έτσι ότι η φήμη της Ελλάδας μεγεθύνεται χρόνο με το χρόνο. Την ίδια στιγμή η κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς περιλαμβάνει την Ρόδο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.
Κάθε μήνα το TripAdvisor έχει 399 εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν τις δραστηριότητες τους σε αυτό ανέρχονται σε 6,8 εκατομμύρια. Πολύ σημαντική πτυχή των αναζητήσεων έχει να κάνει με τη χρήση των κινητών συσκευών, καθώς μέσω αυτών γίνεται το 55% των αναζητήσεων. Οι χρήστες των κινητών συσκευών σε 72% αναζητούν εστιατόρια και σε 65% αναζητούν δραστηριότητες που είναι σχετικές με τον τουρισμό.
Τέλος, επιβεβαιώνεται η σημαντικότητα της ρωσικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του TripAdvisor, οι Ρώσοι επισκέπτες επιλέγουν να μείνουν Ελλάδα για διάστημα δυο εβδομάδων, πολύ πάνω από το μέσο όρο των υπόλοιπων τουριστών.