Τη σημαντική αυτή εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό και γενικότερα και το καίριο τομέα της απασχόλησης στη χώρα, ανέδειξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Ανοικτό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος στο περιθώριο της έκθεσης Expo Hotel στις εγκαταστάσεις του Tae Kwo Do.
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των τουριστικών εσόδων, ο κ. Ανδρεάδης είπε πως προβλέπεται να διαμορφωθούν με μία ελαφριά πτώση, σε σχέση με πέρυσι, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα γενικό φαινόμενο, το οποίο είναι συνέπεια της περιορισμένης οικονομικής δυναμικής των τουριστών, σε παγκόσμια κλίμακα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς αφίξεις στη χώρα το 2016 θα πιάσουν το νούμερο των 25 εκατ. ταξιδιωτών από διάφορα μέρη της γης που επέλεξαν για τις φετινές τους διακοπές την Ελλάδα.