TEREZDINA RIGOUZZO: «ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΡΟ»

Με τα αυθόρμητα και τελείως ανεπιτήδευτα λόγια αυτά καλωσορίζει τους τουρίστες που καταφτάνουν στο πανέμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί και περιδιαβαίνουν το χώρο υποδοχής για να πραγματοποιήσουν το   απαιτούμενο της κράτησής τους check in στη boutique & privé B&B μονάδα- κόσμημα Pino di Loto. Λόγια που σίγουρα ξαφνιάζουν τους ανυποψίαστους ξένους κυρίως επισκέπτες του Pino di Lito- που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της συνολικής πελατείας της μονάδας- αλλά είναι το αγαπημένο της motto. Και αυτό γιατί, θέλει από την πρώτη στιγμή κιόλας της άφιξής τους στη Σύρο να τους παρασύρει, να τους μεταδώσει και να τους «μυήσει» στην αφειδώλευτη αγάπη την οποία τρέφει η ίδια για το νησί από τα παιδικά της μάλιστα χρόνια. «Στα στενά της Σύρου έζησα τις πιο όμορφες παιδικές μου αναμνήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά στην συνέντευξή της στο Business Travel blog η ιδιοκτήτρια του Pino di Loto Terezdina Rigouzzo.

Έχοντας τόσο την ελληνική όσο και τη γαλλική υπηκοότητα, αναδεικνύει την ιδιαίτερη και συνάμα ξεχωριστή ιστορία της οικογένειάς της στη Σύρο. Για την ακρίβεια η ιστορία, η ζωή και η δράση της οικογένειας Rigouzzo στο κυκλαδίτικο νησί ανάγεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Διαθέτοντας τα απαιτούμενα προσόντα και τις απαραίτητες γνώσεις- λόγω των αντίστοιχων πανεπιστημιακών του σπουδών- ο προπάππος της, Marin Rigouzzo ανέλαβε πρόξενος της Γαλλίας και του Βελγίου για τις Κυκλάδες και διέμεινε στη Σύρο. Εκεί έζησαν και μεγάλωσαν τα παιδιά του όπως άλλωστε και τα εγγόνιά του. Μεταξύ αυτών και ο πατέρας της Terezdina, Marinos Rigouzzo που λόγω σπουδών και δουλειάς αποφάσισε αναπόφευκτα να ζήσει στην Αθήνα, ενώ η Σύρος αποτελεί το μόνιμο τόπο κατοικίας της γιαγιάς της. Όταν ο προπάππος Rigouzzo απέκτησε την έκταση στην περιοχή Λωτού στο Κίνι της Σύρου, εκεί έστεκε- και εξακολουθεί και σήμερα να στέκει για περισσότερα από 150 χρόνια- αγέρωχο ένα πεύκο το οποίο αποτελεί  στις μέρες μας  τοπόσημο για το μικρό ψαροχώρι, ενώ έμμελε και τελικά έγινε σημείο αναφοράς για την οικογένεια Rigouzzo.

Με κύριο μέλημά τους την επιστροφή στον αγαπημένο τους τόπο- τον οποίο λάτρεψε μόλις αντίκρισε η μητέρα Terezdina, Mary Rigouzzo, εάν και δεν κατάγεται από εκεί- αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο νησί. Γνωρίζοντας τη δημοφιλία που απολαμβάνει η Ελλάδα στους ξένους τουρίστες της υφηλίου, υιοθετώντας την αρχαία ρήση πώς η φιλοξενία είναι αρετή, έχοντας ιδίαν αντίληψη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σύρου και σκεφτόμενοι την επαγγελματική αποκατάσταση της κόρης τους, αποφάσισαν να επενδύσουν στον άκρως ελκυστικό τομέα του τουρισμού. «Πέρα από την ιδιαίτερη ιστορία, την άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά και την αρχοντιά που θα συναντήσει ο οποιοσδήποτε ερχόμενος στη Σύρο,  αυτό που εμείς αγαπάμε και αυτό που μαγνητίζει τους επισκέπτες του νησιού είναι συνδυασμός  της Νεοκλασικής Ερμούπολης, της παραδοσιακής κυκλαδίτικης Άνω Σύρου αλλά  και των –διαφορετικά – γραφικών χωριών του. Ο ταξιδιώτης  θα ζήσει κάτι διαφορετικό από ότι ενδεχομένως περιμένει να δει από ένα τυπικό ελληνικό νησί. Αυτό από μόνο του, λειτούργησε σαν δέλεαρ και ταυτόχρονα σαν πρόσκληση- πέραν του συναισθηματικού μας δεσμού- να επενδύσουμε στο πανέμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί», εξηγεί χαρακτηριστικά η Terezdina Rigouzzo.

Υιοθετώντας την πρόταση του αρχιτέκτονα- μηχανικού Γιώργου Ευριπιώτη για τη δημιουργία μιας  μικρής ξενοδοχειακής μονάδας που θα περιλαμβάνει όχι rooms το let αλλά μικρές σουίτες και ακολουθώντας πιστά και με ευλάβεια τις αρχιτεκτονικές επιταγές του νησιού, το 2007 ξεκίνησε τη λειτουργία το Pino di Loto, δηλαδή το «Πεύκο του Λωτού». Για την ακρίβεια πρόκειται για το διακριτικό τίτλο που φέρει η boutique & privé B&B μονάδα η οποία αποτελείται από 4 μόνο σουίτες, 45-50 τ.μ. έκαστη, όπου η πολυτέλεια, η ηρεμία, η χαλάρωση και η ιδιωτικότητα συνδυάζονται μοναδικά. «Οι σουίτες μπορούν να φιλοξενήσουν 8 άτομα συνολικά, ενώ οι παρεχόμενες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες των επισκεπτών μας», τονίζει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια της μονάδας.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών που θα επιλέγουν από τη σεζόν του 2017 το Pino di Loto για τις διακοπές τους στη θα αυξηθεί τον επόμενο χρόνο, εάν δεν υπάρξουν τα γνωστά αναχαιτιστικά προβλήματα της ελληνικής γραφειοκρατίας. Και αυτό γιατί η ιδιοκτήτρια οικογένεια Rigouzzo έχει εκπονήσει επενδυτικό πρόγραμμα διεύρυνσης της δυναμικότητας της μονάδας το οποίο προβλέπει, όπως αποκαλύπτει η Terezdina «τη δημιουργία άλλων δύο σουίτων που θα είναι executive, πιο μεγάλες από τις υφιστάμενες και θα διαθέτουν και μια μικρή πισίνα».

Σε ότι αφορά στους ταξιδιώτες που επέλεξαν φέτος για τη διαμονή τους το Pino di Loto, 8 στους 10 ήταν ξένοι τουρίστες με τους Άγγλους και τους Γάλλους να κατέχουν τα πρωτεία στη συνολική πελατεία της μονάδας. Aκολούθησαν κατά σειρά: οι Ελβετοί, οι Γερμανοί και Αυστριακοί, ενώ υπήρξαν λίγες μεν αλλά εντυπωσιακές αφίξεις Αμερικανών, Αυστραλών και Καναδών. Και τούτο διότι «οι διανυκτερεύσεις ταξιδιωτών από τις τρεις τελευταίες αγορές ήταν 7 βράδια, ενώ από τις άλλες ξένες χώρες ήταν για 5 νύχτες».

Το μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της φέτος στις 28 Απριλίου και αποχαιρέτισε τους τελευταίους του πελάτες την 1η Οκτωβρίου. Ο δείκτης της μέσης πληρότητας της άγγιξε το 80%.

Από το 2015 το ξενοδοχειακό κατάλυμα δέχεται μόνο ενήλικες πελάτες και εφήβους άνω των 15 ετών, ενώ στους στόχους της περιλαμβάνεται και η λειτουργία του ως official pet friendly, φανερώνοντας την αδυναμία των ιδιοκτητών και δη της Terezdina προς τους τετράποδους φίλους της.

Από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του Pino di Loto η Terezdina ασχολείται με τη μονάδα, ενώ τα τελευταία τέσσερα έτη έχει αναλάβει πλήρως τη λειτουργία, τη διαχείριση της μονάδας μεριμνώντας μεταξύ άλλων και για τομείς όπως οι πωλήσεις, οι κρατήσεις, το μάρκετινγκ, η ενεργή παρουσία στα social media κλπ.

Ανατρέχοντας στις αναμνήσεις που αναπόφευκτα έχουν δημιουργηθεί τα χρόνια ενασχόλησής της με το Pino di Loto «έχω τη χαρά να απαριθμώ κυρίως ευτυχισμένες αναμνήσεις οι οποίες «διαγράφουν» την όποια δυσάρεστη στιγμή που ενδεχομένως έχουμε αντιμετωπίσει ως οικογένεια και κατά επέκταση ως ξενοδόχοι», λέει χαρακτηριστικά. Ανεπιφύλακτα από τις πιο ευτυχισμένες και σίγουρα χαρούμενες στιγμές ήταν η διάκριση από το Tripadvisor για το 2014 και το 2015 καθώς και το διεθνές βραβείο που απέσπασε σε το Pino di Lito την προηγούμενη χρονιά.

Ωστόσο «τίποτε δεν αντικαθιστά τη χαρά που νιώθω όταν 8 στους 10 επισκέπτες μου λένε λίγο πριν αναχωρήσουν ότι συναινούν και παραδέχονται ότι «ναι, πράγματι η Σύρος είναι το πιο όμορφο νησί του κόσμου» ή όταν υποδεχόμαστε για δεύτερη ή τρίτη κατά σειρά σεζόν τους ίδιους ταξιδιώτες», δηλώνει σχετικά η Terezdina.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό της τάξεως του 20% αντιστοιχεί στους επαναλαμβανόμενους πελάτες του Pino di Lito.

Στην περίπτωση που έχετε την απορία εάν τελικά οι επισκέπτες συναινούν με την ανυπόκριτη πρόταση της Terezdina ότι «η Σύρος είναι το πιο όμορφο νησί του κόσμου», απάντηση δίνουν ο κύριος και η κυρία Wriedt από την Αυστραλία που απολαμβάνοντας το πρωινό τους στο Pino di Lito σπεύδουν να δηλώσουν: 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.