Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ «ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση – Cult-RinG», ενέκρινε στη χθεσινη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του έργου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα δημιουργήσει τη δική της Πολιτιστική Διαδρομή, τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», που αποτελεί αναγνωρισμένη οικουμενική προσωπικότητα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.374.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe, με διάρκεια 48 μηνών (η πρώτη φάση για τα έτη 2017-2018 και η δεύτερη για τη διετία 2019-2020).
Το εταιρικό σχήμα του «Cult-RinG»περιλαμβάνει συνολικά επτά εταίρους, από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες:
-Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ελλάδα)
-Lazio Region (Ιταλία)
-Region Vastra Gotaland (Σουηδία)
-Podkarpackie Regional Tourism Board (Πολωνία)
-Intermunicipal Community of Alto Minho (Πορτογαλία)
-Pafos Regional Board of Tourism (Κύπρος)
-European Cultural Tourism Network (ECTN) (Βέλγιο)

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές χρησιμοποιούνται ως ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Πολιτιστικές Διαδρομές (CR’s) παρέχουν μια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης μέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ανθρώπων ιδεών και πολιτισμών.

Η σημαντική συμβολή των Πολιτιστικών Διαδρομών(CR’s) στην καινοτομία και ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει δείξει ότι οι πολιτιστικές διαδρομές είναι στο επίκεντρο της πολιτιστικής τουριστικής ανάπτυξης.
Οι πολιτιστικές διαδρομές αποτελούν πηγή καινοτομίας, δημιουργικότητας, δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων και ανάπτυξης πολιτιστικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.