ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ: «ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

Τη θετική αυτή εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό αναδεικνύει στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ο γενικός διευθυντής του ταξιδιωτικού οργανισμού Yalos Tours κ. Χρήστος Παναρέτου ο οποίος ασχολείται ακατάπαυστα για περίπου 30 χρόνια με την εισροή στην Ελλάδα Γάλλων ταξιδιωτών και θεωρείται από τους συναδέλφους του και όχι μόνο άριστος γνώστης των δρώμενων και των εξελίξεων του εισερχόμενου στη χώρα μας γαλλόφωνου τουρισμού (Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Τυνησία, Αλγερία κλπ.).

Η αξιοπιστία και η εγκυρότητα της βαθιάς πεποίθησής του για την δημοφιλία της Ελλάδα στις τάξεις ειδικότερα των Γάλλων ταξιδιωτών ακόμα και τη δυσχερή περίοδο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας επιβεβαιώνεται ενδεικτικά και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Περισσότεροι από 1,5 εκατ. Γάλλοι τουρίστες επέλεξαν το 2015 να περάσουν τις διακοπές τους σε ελληνικό προορισμό. Αριθμός που αναμένεται ότι θα ενισχυθεί τη φετινή χρονιά καθώς μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρήσης  καταγραφόταν αύξηση της τάξεως του 8%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Πρόκειται σίγουρα για μια αξιοζήλευτη επίδοση που ενδεχομένως δεν προοιωνιζόταν στην αρχή της φετινής τουριστικής χρονιάς καθώς «η κίνηση από τη Γαλλία ήταν τότε πεσμένη λόγω των τραγικών τρομοκρατιών επιθέσεων στη ξένη χώρα αλλά και παραγόντων που διαδραματίζονταν στην Ελλάδα- όπως για παράδειγμα το προσφυγικό- και λειτουργούσαν ανασταλτικά», εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Παναρέτου. Και σπεύδει να συμπληρώσει ότι κατόπιν αναθάρρησαν και προέβησαν στην αγορά των ανάλογων τουριστικών προγραμμάτων προκειμένου να περάσουν τις φετινές τους διακοπές τους στη χώρα μας.

Στους δημοφιλείς προορισμούς κατέταξαν, σύμφωνα με την προτίμησή τους «την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Κω, τη Ρόδο, τις Κυκλάδες (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος κ.ά.), ενώ καταγράφηκε αύξηση στις Μικρές Κυκλάδες», αποκαλύπτει ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours. Ταυτόχρονα, «στην προτίμησή τους έχει ανέβει η Αθήνα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Γάλλων τουριστών που αποφασίζουν να γνωρίσουν τη Χαλκιδική», προσθέτει ο κ. Παναρέτου.

Οι Γαλλόφωνοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα με τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες του Yalos Tours- λόγω των συνεργασιών που έχει συνάψει το ελληνικό τουριστικό γραφείο με περισσότερους από 2.500 γαλλόφωνους ταξιδιωτικούς οργανισμούς- ανήκουν στη μεσαία και ανώτερη εισοδηματική τάξη. «Το Yalos Tours δεν δραστηριοποιείται στο μαζικό τουρισμό αλλά αντιθέτως φέρνει στην Ελλάδα απαιτητικούς και συνάμα ποιοτικούς Γαλλόφωνους τουρίστες στη χώρα μας που ζητούν εξειδικευμένες υπηρεσίες- όπως για παράδειγμα private touring, να συνδυάσουν τη διαμονή τους σε καλά ξενοδοχεία με τη γεύση εκλεκτών εδεσμάτων σε καλά εστιατόρια κλπ.- και για την εκπλήρωση των επιθυμιών αυτών, διαθέτουν ένα αν όχι υψηλό τουλάχιστον καλό budget», τονίζει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours. Λόγω ακριβώς των εξειδικευμένων ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό τουριστικό γραφείο, δεν έχουν λείψει οι περιπτώσεις που το Yalos Tours κλήθηκε και ανταποκρίθηκε επάξια στις επιθυμίες τόσο ενός Γάλλου πρώην βουλευτή ο οποίος θέλησε μεταξύ άλλων να επισκεφτεί και την Ελληνική Βουλή όσο και μιας γαλλικής οικογένειας η οποία δαπάνησε για τις διακοπές της στην Ελλάδα το απίστευτο ποσό των 100.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στις πρώτες εκτιμήσεις για τον εισερχόμενο στην Ελλάδα γαλλόφωνο τουρισμό την επόμενη τουριστική χρονιά, ο κ. Παναρέτου δηλώνει αποκαλυπτικά «το 2017 εκτιμώ ότι θα υπάρξει αύξηση των Γαλλόφωνων τουριστών στην Ελλάδα. Στην εκτίμηση αυτή συνηγορούν οι επικυρωμένες κρατήσεις στις οποίες έχουν μέχρι στιγμής προβεί τόσο group όσο και μεμονωμένοι ταξιδιώτες από τις γαλλόφωνες χώρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Yalos Tours θα διευρύνει περαιτέρω τη διείσδυσή του στη γαλλική αγορά και μέχρι τα τέλη του 2017 θα προσθέσει στο portfolio του τη συνεργασία του με άλλα 1000 γαλλόφωνα τουριστικά γραφεία, με αποτέλεσμα να αριθμεί 3.500 συνεργάτες στη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Τυνησία, την Αλγερία κλπ. Το  Yalos Tours που πρωταγωνιστεί στην εισροή Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα διαθέτει ηλεκτρονικό κόμβο που προσφέρει κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα αποκλειστικά στα γαλλικά. Πληκτρολογώντας www.yalostours.com οι απανταχού Γαλλόφωνοι ταξιδιώτες της γης αποκτούν την κατάλληλα γνώση και ενημέρωση για την Ελλάδα, τους προορισμούς της χώρας, τις a la carte υπηρεσίες του, ενώ μπορούν να προβούν σε κράτηση για διακοπές στην Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ YALOS TOURS

Στοχεύοντας στην προβολή και ανάδειξη της Αθήνας ως ένας άκρως ελκυστικός προορισμός για αναψυχή, διοργάνωση συνεδρίων και για  city breaks και τη χειμερινή περίοδο το Yalos Tours σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Aegean Airlines και το γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι διοργάνωσε Fam Trip στα τέλη Νοεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς. Στο ταξίδι συμμετείχαν εκπρόσωποι από έντεκα τουριστικά γραφεία που αποτελούν μέλη του ομίλου Selectour Afat ο οποίος αριθμεί 1200 μέλη και αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ανεξάρτητων γραφείων στη Γαλλία. Τα συμμετέχοντα στο Fam Trip γαλλικά τουριστικά γραφεία που εδρεύουν και λειτουργούν σε διαφορετικές πόλεις του ξένου κράτους, απέκτησαν μέσω των εκπρόσωπών τους ιδίαν αντίληψη για το πόσο καλά μπορούν περάσουν και το χειμώνα οι Γάλλοι τουρίστες επισκεπτόμενοι την Αθήνα.

Για το λόγο άλλωστε αυτό επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας , την Πλάκα , το Μοναστηράκι, την Ομόνοια, την κεντρική αγορά, το Σύνταγμα, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη  και  χρησιμοποίησαν το μετρό, σαν Αθηναίοι πολίτες. «Σκοπός  μας  ήταν να δουν  και να περπατήσουν στην Αθήνα  ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της, ενώ παράλληλα απόλαυσαν τη φιλοξενία που τους προσέφεραν τα ξενοδοχεία Athens Tiare , NJV Athens Plaza  και  Electra Metropolis. Παράλληλα, δοκίμασαν την ελληνική κουζίνα στα εστιατόρια των ξενοδοχείων  Royal Olympic , Pallas  Athena  καθώς και σε ταβέρνες και εστιατόρια στην Πλάκα  και στο Γκάζι. Παράλληλα για να πάρουν μια ιδέα από τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, απόλαυσαν την μονοήμερη κρουαζιέρα, τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που τους προσέφερε η εταιρεία Υδραϊκή ΝΕ  στο πλοίο  ‘’Πλατυτέρα των Ουρανών’’. Λάτρεψαν την βόλτα στα στενά της Ύδρας και την επίσκεψή τους  στην εκκλησία  του Αγ.  Νεκταρίου και τον αρχαιολογικό  χώρο της Αφαίας στην Αίγινα», λέει χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του ο κ. Παναρέτου.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.