ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ- ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Νέα ερώτηση, στην οποία αναδεικνύει την ανακολουθία των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις από τη Βουλγαρία, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο βουλευτής που επιμένει στην ανάγκη μιας δευτερογενούς, ουσιαστικής και αξιόπιστης επεξεργασίας των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις, αναφέρει ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 947.727 Βούλγαροι τουρίστες.

Σύμφωνα με τα ελληνικά στοιχεία για το ίδιο διάστημα του 2016 ο αριθμός των αφίξεων κατοίκων από τη Βουλγαρία ήταν 2.093.000. Προκύπτει μια διαφορά άνω του 1,1 εκατ. αφίξεων. Οι επιπλέον αφίξεις προστίθενται από το υπουργείο Τουρισμού στον συνολικό αριθμό ξένων τουριστών.  Αλλά πόσοι είναι τελικά οι ξένοι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα το 2016 όταν προκύπτουν τέτοιες διαφορές μόνο από μία αγορά.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος ακολουθεί μία ορθή διαδικασία που δεν αμφισβητείται σε σχέση με τη συγκέντρωση των αφίξεων από κάθε χώρα μη κατοίκων στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να καταγραφεί δευτερογενώς είναι πόσοι εξ’ αυτών είναι ξένοι τουρίστες ή πόσοι εξ’ αυτών πραγματοποιούν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας».

Ο κ. Κόνσολας θέτει, επίσης, το ερώτημα αν  λαμβάνονται υπόψη στη συλλογή των τουριστικών μεγεθών και στοιχεία από οδηγούς φορτηγών της Βουλγαρίας ή ακόμη και από οδηγούς φορτηγών από άλλες Βαλκανικές χώρες.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει: «Στην περίπτωση της Βουλγαρίας, που είναι μία πολύ σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα, θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού να έρθει σε επαφή με το αντίστοιχο Υπουργείο της γειτονικής χώρας, προκειμένου να διασταυρωθεί, πόσοι Βούλγαροι τουρίστες έρχονται πραγματικά στην Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, είναι μόνο ένα παράδειγμα, ενδεχομένως, να υπάρχουν και άλλα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.