ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΩΡΓΟΣ

kalogeorgos-tt

Σε ηλικία μόλις 18 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στον τουριστικό τομέα παρακολουθώντας παράλληλα τα μαθήματα της σχολής ΑΣΤΕΡ Ρόδου. Επιδιώκοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να εμβαθύνει περαιτέρω στους άκρως ελκυστικούς τομείς του τουρισμού και της διοίκησης- που αποτελούν, όπως άλλωστε έχει αποδείξει στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, δύο αναπόσπαστες επαγγελματικές  δράσεις- απέκτησε πανεπιστημιακό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούσε να απασχολείται στον τουρισμό. Τα πλούσια γνωστικά του εφόδια και οι πολύτιμες εργασιακές εμπειρίες που είχε συλλέξει απασχολούμενος στον τουρισμό επί 8,5 συναπτά έτη, αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για τη γρήγορη ανέλιξή του. «Ανέλαβα για πρώτη φορά γενικός διευθυντής ξενοδοχείου σε ηλικία 26,5 ετών», αποσαφηνίζει σχετικά στην αποκαλυπτική του συνέντευξη στο Business Travel Blog ο κ. Κωνσταντίνος Καλογεώργος.

Παρόλο που θεωρεί ότι κάθε επαγγελματικό του βήμα στο χώρο του τουρισμού και της διοίκησης είναι ένας ιδιαίτερος σταθμός στην καριέρα, εντούτοις και απαντώντας στην αντίστοιχη ερώτηση του BT blog δηλώνει ότι ξεχωρίζει δύο επαγγελματικούς σταθμούς στη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του. Συγκεκριμένα: α) την τριετή θητεία του (1994-1996) ως γενικός διευθυντής των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΟΤΕΚ) «αποτελώντας το νεότερο γενικό διευθυντή στην ιστορία του Οργανισμού και τον μοναδικό που ήταν ταυτόχρονα απόφοιτος της ΑΣΤΕΡ, εκπαιδευτικός της Σχολής, διοικητικός υπάλληλος του Οργανισμού και διευθυντής ξενοδοχείου», υπογραμμίζει ο κ. Καλογεώργος. Και σπεύδει να συμπληρώσει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Οργανισμός έφτασε το σημείο pick της δράσης, ανάπτυξης, οργάνωσής του κλπ., παραθέτοντας πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν περίτρανα την επιτυχημένη θητεία του στον ΟΤΕΚ.

O δεύτερος ξεχωριστός σταθμός της καριέρας του είναι η ανάληψη της γενικής διεύθυνσης των Mitsis Hotels την πενταετία 1997-2001. «Είχα την τύχη να θητεύσω δίπλα σε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού τουρισμού και μοναδικό άνθρωπο, τον Κωνσταντίνο Μήτση και να συνεισφέρω στην οργάνωση και στην πρώτη μεγάλη ανάπτυξη του ομίλου», δηλώνει χωρίς περιστροφές ο κ. Καλογεώργος. Αναλαμβάνοντας από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 τη γενική διεύθυνση του πολυτελούς Laguna Exclusive Resort & Spa- μέλος της Mitsis Hotels- δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του και την τιμή που αισθάνεται καθώς θα βρίσκεται δίπλα στους συνεχιστές του έργου του μέντορά του στα ξενοδοχεία- στα παιδιά του δηλαδή, την κυρία Χριστίνα Μήτση και τον κ. Σταύρο Μήτση.

Δοθείσας της ευκαιρίας ο γενικός διευθυντής του Laguna Exclusive Resort & Spa αποκαλύπτει πώς το ξενοδοχείο θα καταστεί ο κορυφαίος ξενοδοχειακός προορισμός πολυτέλειας, ποιότητας, ατμόσφαιρας και παροχών στην Κρήτη!!!

Ταυτόχρονα, ο κ. Καλογεώργος είναι από το καλοκαίρι του 2016 National Component Leader για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα στο Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας για την Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα, που έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμμετέχοντας στο διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επελέγη και ανέλαβε τη θέση αυτή, όντας ο μοναδικός Έλληνας στο συγκεκριμένο τομέα.

«Σε συνεργασία με τον Αυστριακό ομόλογό μου θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα προς την Επιτροπή του Προγράμματος και αφού εγκριθεί θα υποβληθεί στην ελληνική πλευρά προς υλοποίηση», εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Καλογεώργος. Και αποκαλύπτει ότι η ολοκληρωμένη τελική τους πρόταση θα έχει ολοκληρωθεί και θα υποβληθεί για υλοποίηση προς το υπουργείο Τουρισμού μέχρι το καλοκαίρι της τρέχουσας χρονιάς.  Το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει «προτάσεις ρεαλιστικές, σύγχρονες που θα βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και στις σημερινές απαιτήσεις του επαγγέλματος» ξεκαθαρίζει ο National Component Leader του Προγράμματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του- κατέχοντας επιτελικές θέσεις μεταξύ άλλων σε δημοφιλείς ελληνικές ξενοδοχειακές και κατακτώντας διεθνείς διακρίσεις – ο κ. Καλογεώργος λέει χωρίς φειδώ λόγων ότι «η ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας, η οποία σε συνδυασμό με σειρά άλλων θετικών παρεμβάσεων που οφείλει να κάνει η Πολιτεία μπορούν να καταστήσουν εκ νέου την Ελλάδα στους ελκυστικούς και λίαν ανταγωνιστικούς προορισμούς της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς».

 Η ενασχόληση με τον τουρισμό και τη διοίκηση έγινε στάση ζωής!!!

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον τουρισμό; Ποιο ήταν και εξακολουθεί να είναι το δέλεαρ;

H ενασχόλησή μου με τον τουρισμό ήταν αρχικά ως αποτέλεσμα των πρώτων ανώτερων σπουδών μου, στη σχολή ΑΣΤΕΡ. Στη συνέχεια όμως, με τη φοίτηση και την απόκτηση πανεπιστημιακών και μεταπτυχιακών τίτλων- στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Hotel Management στο Πανεπιστήμιο του Ulster στη Βόρεια Ιρλανδία αντίστοιχα- την παρακολούθηση και συμμετοχή σε πληθώρα επιμορφωτικών προγραμμάτων αλλά και την ανέλιξή μου από νωρίς στο χώρο της διοίκησης, έγινε και στάση ζωής. Για πρώτη φορά ανέλαβα γενικός διευθυντής ξενοδοχείου σε ηλικία 26,5 ετών λόγω τόσο των σπουδών όσο και των εμπειριών που είχα μέχρι τότε αποκτήσει καθώς ξεκίνησα να εργάζομαι από 18 χρόνων παράλληλα πάντα με τις σπουδές μου.

Οι καθημερινές αλλαγές και εξελίξεις που συντελούνται στην παγκόσμια τουριστική αγορά τις οποίες οφείλει ο καθείς να παρακολουθεί καθώς και η έμφυτη τάση του ανθρώπου να επιτυγχάνει υψηλούς στόχους αποτελούν την κινητήρια δύναμη σε κάθε επαγγελματική μου δράση.

Οι σημαντικότεροι επαγγελματικοί σταθμοί

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι μέχρι στιγμής σταθμοί στην επαγγελματική σας καριέρα και για ποιους λόγους;

Κάθε επαγγελματικό μου βήμα στο χώρο του τουρισμού και της διοίκησης- που να σημειώσω ότι αποτελούν για μένα δύο αναπόσπαστες επαγγελματικές δράσεις- είναι ένας ιδιαίτερος σταθμός στην καριέρα μου. Και τούτο διότι αφενός μεν αποτέλεσαν επιλογές μου, αφετέρου δε πάντα αφοσιώνομαι ολοκληρωτικά σε ό,τι αναλαμβάνω.

Εάν όμως θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους σταθμούς, θα επέλεγα την τριετή θητεία μου (1994-1996) ως γενικός διευθυντής των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, αποτελώντας το νεότερο γενικό διευθυντή στην ιστορία του Οργανισμού και τον μοναδικό που ήταν ταυτόχρονα απόφοιτος της ΑΣΤΕΡ, εκπαιδευτικός της Σχολής, διοικητικός υπάλληλος του Οργανισμού και διευθυντής ξενοδοχείου. Να υπογραμμίσω ότι κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου στον ΟΤΕΚ και σύμφωνα με την άποψη του συνόλου της τουριστικής αγοράς, το επίπεδο του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου, της διοικητικής οργάνωσης και τακτοποίησης των ΣΤΕ άγγιξε το σημείο δράσης, ανάπτυξης και οργάνωσης. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι: η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων ξεπερνούσε το 110%, άγγιζε για την ακρίβεια το 117% που αναπόφευκτα οδηγεί στη διαπίστωση ότι ο Οργανισμός απορροφούσε το σύνολο των κονδυλίων που του αναλογούσαν και έχοντας ζητήσει την έγκριση από τη Δημόσια Διοίκηση, απορροφούσε εντέλει και μέρος των αδιαθέτων κονδυλίων άλλων οργανισμών και υπουργείων. Παράλληλα: οι μαθητές και οι σπουδαστές του Οργανισμού κατακτούσαν τις πρώτες θέσεις σε πληθώρα πανευρωπαϊκών διαγωνισμών, μεγάλος ήταν ο αριθμός των καθηγητών που παρακολούθησαν προγράμματα και σεμινάρια μετεκπαίδευσής τους στο εξωτερικό, διευρύνθηκε η περιουσία του Οργανισμού, ιδρύθηκε και λειτούργησε η νέα ΑΣΤΕ Αγίου Νικολάου Κρήτης, καταγράφηκε απόλυτη απορροφητικότητα των αποφοίτων του Οργανισμού από την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τη συνεχή παρακολούθηση του αρμόδιου τμήματος και τα έγκυρα στοιχεία των εποπτών πρακτικής και των εκπαιδευτηρίων, επιχειρήθηκε επιτυχώς εξωστρέφεια των Σχολών με αποτέλεσμα τη διεθνή της αναγνώριση κλπ.

Ταυτόχρονα το ίδιο ξεχωριστός σταθμός στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν και η πενταετία 1997-2001, έχοντας αναλάβει τη γενική διεύθυνση του ομίλου Mitsis Hotels. Είχα την τύχη να θητεύσω δίπλα σε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού τουρισμού και μοναδικό άνθρωπο, τον Κωνσταντίνο Μήτση και να συνεισφέρω στην οργάνωση και στην πρώτη μεγάλη ανάπτυξη του ομίλου.

Διεθνής σύμβουλος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο του Skal International

Ποιος είναι ο ρόλος, η συμμετοχή, οι δράσεις σας κλπ. ως διεθνής σύμβουλος της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό φορέα Skal International;

Το SKAL είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός επιφανών στελεχών και επαγγελματιών του Τουρισμού που προωθεί τον Παγκόσμιο Τουρισμό, τη συνεργασία και τη φιλία. Διαθέτει περισσότερα από 400 παραρτήματα -clubs σε 80 κράτη του κόσμου με πάνω από 15.000 μέλη.

Το πρώτο club ιδρύθηκε το 1932 στο Παρίσι. Το ελληνικό παράρτημα είναι από τα πλέον ιστορικά του Οργανισμού, καθώς συστάθηκε τη δεκαετία του ‘60. Το Skal Greece είχε δικά του παραρτήματα αρχικά στην Αθήνα και στη Ρόδο και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στη Λίνδο και στην Κω, ενώ σήμερα παραμένουν ενεργά μόνο τα τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μέλη του υπήρξαν οι μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού τουρισμού. Έγινα μέλος του SKAL Αθήνας το 1994 με σύστασή του από τον αείμνηστο πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Στεφανίδη. Από το 2008 είμαι εκλεγμένος International Councillor του SKAL Greece (αιρετός δηλαδή διεθνής σύμβουλος της Ελλάδας) στο παγκόσμιο συμβούλιο του Skal International παραμένοντας παράλληλα μέλος του Δ.Σ του SKAL Athens.

«Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε ολοκληρώσει και θα υποβάλλουμε στο υπουργείο Τουρισμού την ολοκληρωμένη τελική μας πρόταση για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα»

Ποια είναι συγκεκριμένα τα καθήκοντά σας ως National Greek Component Leader στο αυστριακό κονσόρτσιουμ AED που έχει αναλάβει την εκπόνηση σχεδίου για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα;

Το καλοκαίρι του 2016, το Αυστριακό κονσόρτσιουμ αποτελούμενο από τον Οργανισμό Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (AED) και την Αυστριακή Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημοσίων Συμβάσεων (FPA), ανέλαβε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας για την Τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος και με επέλεξε (μετά από διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δημοσιεύτηκε σε φύλλο της εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιουλίου 2016) στη θέση του National Component Leader για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι η προετοιμασία, εκπόνηση και η κατάθεση στο υπουργείο Τουρισμού ενός προτεινόμενου σχεδίου για την τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν πριν από λίγο καιρό δύο workshops στην Αθήνα με συμμετέχοντες εκπροσώπους τόσο της δημόσιας και της ιδιωτικής τουριστικής εκπαίδευσης όσο και των τουριστικών φορέων προκειμένου να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και να δεχτούμε τις προτάσεις τους. Οι επαφές αυτές συνεχίζονται και αυτήν την περίοδο μετά από δική μου πρόσκληση.

Παράλληλα σε συνεργασία με τον Αυστριακό ομόλογό μου, εξετάζουμε και τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης, όπως αυτές υλοποιούνται σε χώρες της Ε.Ε.

Μετά από την εμπεριστατωμένη έρευνα της ελληνικής αγοράς και των αναγκών της, των προτάσεων όλων των εμπλεκομένων αλλά και της προσωπικής μας γνώσης και της επαγγελματικής μας εμπειρίας και τεχνογνωσίας επί των θεμάτων αλλά και των σύγχρονων απαιτήσεων, στοχεύουμε μέχρι το καλοκαίρι να ολοκληρώσουμε και να υποβάλλουμε την ολοκληρωμένη τελική πρόταση προς την ελληνική πλευρά προς υλοποίηση. Να συμπληρώσω ότι η υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά είναι πολύ θετική για αυτές τις κινήσεις. Εκτιμώ ότι όταν έρθει η ώρα θα υλοποιήσει τις προτάσεις μας οι οποίες άλλωστε είναι θα είναι ρεαλιστικές και θα βασίζονται τόσο στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς όσο και στις σημερινές απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Ο καθοριστικός ρόλος της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των εργαζόμενων στην ποιότητα του ελληνικού τουρισμού

Με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία σας στην τουριστική εκπαίδευση σε ποιους άξονες καλείται να λειτουργήσει η τουριστική εκπαίδευση στη χώρα μας;

Κατά την προσωπική μου άποψη ένα σημαντικό στοιχείο από το οποίο υποφέρει ο Ελληνικός Τουρισμός είναι η Ποιότητα. Ως ο πλέον ουσιώδης παράγοντας για την επίτευξη ποιότητας είναι η επαρκής τουλάχιστον εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων στον τουρισμό.

Ως εκ τούτου, έχοντας υπόψη και τη συνεχή υποβάθμιση μεταξύ άλλων και της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης προκύπτει πλέον ως άμεση ανάγκη η ενίσχυση του ρόλου της τουριστικής εκπαίδευσης στο σύνολό της.

Μια εκπαίδευση όμως που δεν θα έχει γενικό και ασαφή χαρακτήρα αλλά θα βασίζεται ιδιαίτερα στην πρακτική εφαρμογή και στην παρακολούθηση των σύγχρονων τάσεων και αναγκών και εν τέλει στην συμπόρευσή της με την τουριστική αγορά.

Δίπλα στους συνεχιστές του έργου του μέντορά μου στα ξενοδοχεία, Κωνσταντίνου Μήτση

Για ποιους λόγους αποδεχτήκατε την πρόταση να αναλάβετε τη γενική διεύθυνση του πολυτελούς ξενοδοχείου Laguna Exclusive Resort & Spa– μέλος της Mitsis Hotels και ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Με πολύ χαρά και ιδιαίτερη τιμή επέστρεψα στον όμιλο Mitsis Hotels, αναλαμβάνοντας από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 τη γενική διεύθυνση του πολυτελέστατου ξενοδοχείου Laguna Exclusive Resort & Spa.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι ξανά δίπλα στους συνεχιστές του έργου του μέντορα μου στα ξενοδοχεία, του Κωνσταντίνου Μήτση, στα παιδιά του, κυρία Χριστίνα Μήτση και κ. Σταύρο Μήτση.

Είμαστε ο μεγαλύτερος ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος με 17 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Ένας απολύτως υγιής όμιλος, με σημαντικότατη ιστορία, όραμα και την πλέον διακριτή παρουσία στον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα από κάθε άλλον ανταγωνιστή.

Ένας όμιλος που βασίζεται στις εξαιρετικές του υπηρεσίες σε περίπου 400.000 πελάτες κάθε χρόνο και στο άριστο ανθρώπινο δυναμικό του.

Ο στόχος της μεγαλύτερης αμιγώς ελληνικών συμφερόντων ξενοδοχειακής αλυσίδας, της Mitsis Hotels παραμένει πάντα (όπως ορίστηκε από τον ιδρυτή της) η παραμονή στην κορυφή, η καθημερινή βελτίωση και η παροχή των καλύτερων υπηρεσιών φιλοξενίας!!!

Σε ότι αφορά ειδικότερα στο Laguna Exclusive Resort and Spa, αλλά και γενικά για κάθε ξενοδοχείο- μέλος της Mitsis Hotels, η επιτυχία και η στόχευση δεν εξαντλείται μόνο στην επίτευξη κάποιων στατιστικών, αλλά στη συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς, στο ικανότατο και απόλυτα φιλόξενο (όπως ορίζει το ξενοδοχειακό ήθος) προσωπικό μας, στην εξαιρετική σχέση που έχουμε δημιουργήσει και καθημερινά ενδυναμώνουμε με τους πελάτες μας, στην ασταμάτητη αναβάθμιση των πολυτελών εγκαταστάσεων μας, στον εμπλουτισμό με πολλές καινοτομίες για την τρέχουσα σεζόν του προϊόντος μας, στην παροχή των μοναδικών υπηρεσιών φιλοξενίας που μας χαρακτηρίζουν καθώς και στην εδραίωση του ως του κορυφαίου ξενοδοχειακού προορισμού πολυτέλειας, ποιότητας, ατμόσφαιρας και παροχών στην Κρήτη !!! (εναρμονιζόμενο πάντα με τη συνολική πολιτική του Ομίλου)

Ποιες θα είναι καινοτομίες τις οποίες σχεδιάζετε στο Laguna Exclusive Resort & Spa και πώς διαμορφώθηκε η τουριστική κίνηση στο ξενοδοχείο το 2016;

Θα μου επιτρέψετε να κρατήσω τις καινοτομίες για έκπληξη. Ο δείκτης της μέσης πληρότητας του ξεπερνά σταθερά το 90% και για τις διακοπές τους το επιλέγουν τουρίστες από όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο και το Ισραήλ.

Ο καταλυτικός ρόλος της βελτίωσης της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού και των θεσμικών παρεμβάσεων της Πολιτείας

 Σε ποια σημεία θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους η Πολιτεία, οι Έλληνες ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες για τη σεζόν του 2017;

Όπως προανέφερα και με δεδομένες τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι κομβικής σημασίας  για τον ελληνικό τουρισμό τίθεται η ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας, η οποία σε συνδυασμό με σειρά άλλων θετικών παρεμβάσεων που οφείλει να κάνει η Πολιτεία μπορεί να μας καταστήσουν εκ νέου στους ελκυστικούς και λίαν ανταγωνιστικούς προορισμούς της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Τέτοιες θεσμικές παρεμβάσεις από μέρους της Πολιτείας είναι ενδεικτικά: η επίλυση των ζητημάτων βίζας, η βελτίωση των αεροπορικών συνδέσεων, η βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης, η κατοχύρωση τουριστικών επαγγελμάτων, η πιστοποίηση σε πληθώρα δράσεων και ο έλεγχος αυτών κλπ.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι ζούμε σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον το οποίο συνεχώς μεταβάλλεται, οφείλει ο καθείς εάν επιθυμεί να διατηρεί τουλάχιστον την θέση του, συνεχώς να επαγρυπνεί και να μετατοπίζεται….

Σε καμία περίπτωση η παραμονή σε συγκεκριμένες και παραδοσιακές αγορές δεν είναι ασφαλής. Διότι η εποχή πλέον δεν μπορεί να μας περιμένει !!!

 

 

 

3 responses to “ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΩΡΓΟΣ

  1. Παράθεμα: Κωνσταντίνος Καλογιώργος: το κορυφαίο στέλεχος του Ελληνικού τουρισμού και της διοίκησης | kefaloniapress.gr·

  2. Παράθεμα: Κωνσταντίνος Καλογεώργος: το κορυφαίο στέλεχος του Ελληνικού τουρισμού και της διοίκησης | kefaloniapress.gr·

  3. Κωνσταντίνος Καλογεωργος ο μακράν καλύτερος Γενικός διευθυντής που θητευσε με απόλυτη επιτυχία στις παλε ποτέ σχολές τουριστικών επαγγελματων ΣΤΕ και νυν ΟΤΕΚ. Εύχομαι στα καινούργια καθήκοντα του επιτυχία αν και είναι δεδομένη. Ευχαριστώ για τα είκοσι δύο χρόνια γνωριμίας καθώς επίσης για όλα όσα μου πρόσφερε απλόχερα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.