ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ NCH CAPITAL ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΥΨΟΥΣ 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΕΝΩ Η ΔΟΜΗΣΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 7% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας NCH Capital στον Ερημίτη της Κασσιόπης, παρουσίασαν πριν από λίγες μέρες στα Κερκυραϊκά ΜΜΕ εκπρόσωποι του επενδυτικού ομίλου, σε μία προσπάθεια να εξηγήσουν στην τοπική κοινωνία τι ακριβώς πρόκειται να κάνουν στην περιοχή και να απαντήσουν ουσιαστικά στις φωνές διαμαρτυρίας που αντιδρούν στην επένδυση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του corfupost.gr, μέσα από την παρουσίαση που έκαναν στους δημοσιογράφους προκύπτει πως θα επιχειρήσουν μια, «καθαρή» από κάθε άποψη επένδυση, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Ερημίτη από το ΤΑΙΠΕΔ και ύστερα από μια 5ετία καθυστερήσεων κι αναβολών, ώστε να δημιουργήσουν την τουριστική μονάδα στην περιοχή της Κασσιώπης, που φιλοδοξεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα στις τουριστικές υποδομές αλλά και στην ξενοδοχειακή νοοτροπία.

Σεβασμό στο περιβάλλον

Με δεδομένο ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας 5άστερης μονάδας μόλις 90 δωματίων και ανεξάρτητες κατοικίες, που θα καλύψουν μόλις το 7% της συνολικής έκτασης, αφήνοντας ως φυσικό περιβάλλον το 93% της έκτασης, γίνεται αντιληπτό ότι οι προοπτικές είναι εξαιρετικές και κυρίως απαντούν με απόλυτο τρόπο στις αντιδράσεις που καταγράφονται κυρίως από θεσμικούς φορείς στο νησί μας.

Παράλληλα, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει και τη δημιουργία μικρής μαρίνας 57 περίπου σκαφών, που συμπληρώνει το άλμα στη νέα τουριστική εποχή και συμπληρώνεται με υποδομές που στηρίζουν την ήπια ανάπτυξη, όπως η δημιουργία αφαλάτωσης και ειδικών περιβαλλοντικών διαδρομών για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς την παραλία.

Δεν θα αγγίξουν τη «Βρωμολίμνη»

Καίριο στοιχείο της επέμβασης στην περιοχή, είναι και το γεγονός ότι από το σχέδιο προκύπτει ειδική μέριμνα για τη «Βρωμολίμνη», που προστατεύεται και αναδεικνύεται σε απόλυτο βαθμό, ενώ δεν υπάρχει οικιστική δραστηριότητα πέριξ αυτής, ώστε να ενοχλείται ο βιότοπος.

Καμία τσιμεντοποίηση

Κατά την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου της επένδυσης, τα στελέχη της εταιρίας απάντησαν εμπράκτως και με φωτογραφίες στις κατηγορίες περί τσιμεντοποίησης της περιοχής, μιας και είναι εμφανής η εξαιρετικά περιορισμένη οικιστική ανάπτυξη, η οποία μάλιστα γίνεται με σεβασμό στην κερκυραϊκή αρχιτεκτονική.

Έτοιμο έως το τέλος του 2020

Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης περιγράφεται επί της ουσίας σε δύο στάδια, καθώς υπολογίζουν ότι έως το 2020 θα είναι έτοιμη η ξενοδοχειακή μονάδα και στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν και οι παραθεριστικές κατοικίες. Παράλληλα με την ανέγερση της μονάδας θα κατασκευαστεί και η μαρίνα, ενώ οι βασικές υποδομές προγραμματίζονται συγχρόνως με την ανάπτυξη του έργου.

Επιπλέον θα πρέπει ν’ αναφερθεί ότι οι κατασκευές βασίζονται σε βιοκλιματικό σχεδιασμό σε συνδυασμό με συστήματα ανάπτυξης «πράσινων κτιρίων» πιστοποιημένα από εξειδικευμένους οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας, ενώ εξειδικευμένη Μονάδα Περιβάλλοντος θ’ αναλάβει το σχεδιασμό, υλοποίηση και την εποπτεία του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Προφανώς θα υπάρχει βιολογικός καθαρισμός αλλά και σύστημα ανακύκλωσης διαχωρισμού απορριμμάτων, όπως και κατασκευή υποδομών αντιπυρικής προστασίας, λόγω των ειδικών συνθηκών της περιοχής, αλλά και της φύσης της επένδυσης.

Επένδυση 120 εκ. ευρώ με σημαντικά οφέλη και για την Τ.Α.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα της επένδυσης, όπως τα παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της NHC Capital έχει σημασία ν’ αναφερθεί ότι το συνολικό έργο είναι της τάξης των 120 εκ. ευρώ κόστος επένδυση, ενώ η φορολογική πρόσοδος για την ελληνική οικονομία μόνο από την κατασκευή του ανέρχεται στα 36 εκ. €.

Αντιστοίχως 1.000.000 ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα για το Δήμο Κέρκυρας από δημοτικά τέλη και φόρους κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας, ενώ 170 εκ. ευρώ θα είναι η ενίσχυση τοπικού ΑΕΠ κατά τη διάρκεια κατασκευής, με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας να φτάνει τα 180.000.000 ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Έως και 1000 νέες θέσεις εργασίας

Στο θέμα θέσεων εργασίας θα πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της κατασκευής, ενώ 500 θέσεις εργασίας ανά έτος θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Εδώ να σημειώσουμε την έμφαση που δίνουν τα μέλη της εταιρίας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση εργατικού δυναμικού από την τοπική αγορά.

Τέλος θα πρέπει ν’ αναφερθεί η διάθεση των επενδυτών για την ανάπτυξη καίριων έργων υποδομής, που με την συνεργασία του Δήμου θα δημιουργήσουν οφέλη για την περιοχή, ενώ δεν πρέπει να παραβλεφθεί και ο παράγοντας της σημαντικής αύξησης της αξίας της γης των γειτονικών περιοχών, ειδικότερα σε μια εποχή που λόγω της κρίσης οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων των Eλλήνων και φυσικά των Kερκυραίων έχουν πάρει την κατιούσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.