
Photo credits: http://www.all-athens-hotels.com
Με 38.627 ψήφους η Αθήνα ψηφίστηκε ως τέταρτος καλύτερος προορισμός της Ευρώπης για το 2017 στο διαγωνισμό που διενήργησε πριν από λίγες μέρες η επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση των καλύτερων προορισμών της Ευρώπης European Best Destinations.
Καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός αναδείχθηκε για φέτος, με μεγάλη διαφορά ψήφων, το Πόρτο (έλαβε 136.116 ψήφους) και ακολούθησαν το Μιλάνο (με 52.836 ψήφους) και το Γκντασκ (Πολωνία, με 46.852 ψήφους), στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Μετά την Αθήνα, στις πιο κάτω θέσεις, καλύτεροι προορισμοί ψηφίστηκαν το Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία), η Σωζόπολη (Βουλγαρία), η Βιέννη, το Stari Grad (Κροατία), η Βασιλεία, το Ρότερνταμ, η Ρώμη, η Μαδρίτη, το Παρίσι, το Bonifacio (Γαλλία) και το Wild Taiga (Φινλανδία- για πρώτη φορά στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς ψηφίζεται ο εν λόγω προορισμός βιώσιμου τουρισμού).
Στην ψηφοφορία, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, συμμετείχαν 426.859 ψηφοφόροι, από 174 χώρες.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι η Αθήνα είχε λάβει τη δεύτερη θέση.