ΥΠΟΦΗΨΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΟΣ

Tην υποψηφιότητά του για την ανάληψη της προεδρίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, προανήγγειλε μέσω της «Κ» και σε συνέντευξή του στο Στάθη Κουσουνή, ο κ. Γιάννης Ρέτσος, αντιπρόεδρος, σήμερα, του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, από τις πρώτες ενέργειες που θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια της θητείας του, θα είναι η έναρξη λειτουργίας γραφείου του ΣΕΤΕ στις Βρυξέλλες. Στόχος του θα είναι η ισχυροποίηση του ρόλου του ΣΕΤΕ και κατ’ επέκτασιν του ρόλου του ελληνικού τουρισμού, στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρώπης.

Ο Γιάννης Α. Ρέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.  Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το “CornellUniversity” στη διοίκηση ξενοδοχείων, με ειδίκευση στο “HospitalityRealEstateFinance”. Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας “ElectraHotels & Resorts”, η οποία διαχειρίζεται πέντε ξενοδοχεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο, ενώ ως Διευθύνων Σύμβουλος της «Α. Ρέτσος Α.Ε.» δραστηριοποιείται και στο χώρο των ιδιωτικών κατασκευών.

Ο Γιάννης Α. Ρέτσος είναι από τον Απρίλιο του 2011 Πρόεδρος της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων” και Α’ Αντιπρόεδρος του “Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων” (Σ.Ε.Τ.Ε.), ενώ από το 2009-2012 διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, συμπληρώνοντας δύο θητείες στην προεδρία του ανώτατου τουριστικού φορέα της χώρας δεν θα θέσει υποψηφιότητα καθώς το καταστατικό λειτουργίας του Συνδέσμου δίνει το δικαίωμα στον κάθε πρόεδρο να ασκήσει τα καθήκοντα έως δύο θητείας, τριετούς διάρκειας έκαστη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.