ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ: «Η ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017»

Την εκτίμηση- πρόβλεψη αυτή καταθέτει στο Business Travel blog ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας κ. Δημήτρης Χαριτίδης διαβλέποντας την εξωπραγματική αύξηση την οποία καταγράφουν οι κρατήσεις των Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι αλλά και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη ραγδαία αύξηση του αριθμού τους στη χώρα μας την τρέχουσα σεζόν. Στην υιοθέτηση της σαφούς και ρητής εκτίμησης αυτής προτρέπουν τον κ. Χαριτίδη καθοριστικοί παράγοντες όπως «οι συμφωνίες των Ρώσων tour operators με τα ελληνικά ξενοδοχεία που κινούνται φέτος στα ίδια και λίγο υψηλότερα με πέρυσι, επίπεδα, ο καθιερωμένος αριθμός των χρονοθυρίδων από-προσγείωσης (slots) στα ελληνικά αεροδρόμια (ειδικά του Ηρακλείου) , η συνολική δυναμικότητα της χώρας σε κλίνες- καθώς ο ξενοδοχειακός χάρτης της Ελλάδας δεν έχει εμπλουτιστεί με πολλές νέες μονάδες κλπ».

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Χαριτίδης- που ως γνωστόν διαθέτει άριστη γνώση επί καθημερινής βάσεως για το τι μέλλει γενέσθαι με τον εισερχόμενο στην Ελλάδα ρωσικό τουρισμό- απερίφραστα δηλώνει ότι «η μεγάλη αύξηση που καταγράφουν αυτήν την περίοδο οι κρατήσεις των Ρώσων τουριστών για τις φετινές τους διακοπές τους στην Ελλάδα δεν θα μεταφραστεί και σε πολλαπλασιασμό του αριθμού τους στη χώρα μας το 2017».

Σε ότι αφορά στην ασυνήθιστη- τέτοια περίοδο- κίνηση στην οποία προβαίνουν οι Ρώσοι τουρίστες προκειμένου να κλείσουν τις φετινές τους διακοπές τους στην Ελλάδα «οφείλεται τόσο στο ότι γνωρίζουν πλέον καλά ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται στους ασφαλείς και στους δημοφιλέστερους για τους κατοίκους της Δυτικής Ευρώπης προορισμούς και επιθυμώντας να επισκεφτούν τη χώρα μας, ήδη σπεύδουν να κλείσουν τουριστικό πρόγραμμα της προτίμησής τους όσο και στις ελκυστικές τιμές- τα early bookings- τα οποία προσφέρουν αυτήν την περίοδο τα ελληνικά ξενοδοχεία», εξηγεί σχετικά ο κ. Χαριτίδης. Και συμπληρώνει ότι λόγω ακριβώς αυτών των ελκυστικών τιμών οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν για τις διακοπές τους στην Ελλάδα κυρίως πολυτελείς ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες. Αντιθέτως, στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος τους δεν βρίσκονται καταλύματα χαμηλότερων κατηγοριών.

Παράλληλα, οι Ρώσοι ταξιδιώτες έχουν πλέον εις γνώση τους ότι «δεν θα βρουν προσφορές στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν όπως άλλωστε διαπίστωσαν και το 2016», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτίδης.

Ο ίδιος ωστόσο πιστεύει ότι η αυξητική κίνηση των κρατήσεων από τους Ρώσους τουρίστες έχει φτάσει στο σημείο pick και κατ’ συνέπεια η ζήτηση θα κοπάσει. Στην εξέλιξη αυτή θα συμβάλλουν οι χαμηλές τιμές, οι άκρως ελκυστικές παροχές και υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν τα τουρκικά ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κλπ.

«Παρόλο που οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία έχουν αναπόφευκτα φοβίσει και τους Ρώσους ταξιδιώτες, εντούτοις αναμένουν να πέσουν ακόμα περισσότερο οι τιμές των ξενοδοχείων της ξένης χώρας για να προβούν σε κρατήσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας.

Photo credits: Tez Tour Ελλάδας

Photo credits: Tez Tour Ελλάδας

Να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις των Ρώσων ταξιδιωτών βαίνουν στην Tez Tour Ελλάδας αυξημένες και είναι 2,5 φορές περισσότερες, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Επιπλέον, αύξηση 170% καταγράφουν οι συνολικές κρατήσεις όλων των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η Tez Tour Ελλάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.