ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Όπως για σχεδόν κάθε χώρα του εξωτερικού, έτσι και για την Ελλάδα, η βρετανική κυβέρνηση έχει εκδώσει κάποιες ταξιδιωτικές οδηγίες οι οποίες απευθύνονται σε όσους σκοπεύουν να την επισκεφθούν αυτό το διάστημα.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ένας σχετικά ασφαλής προορισμός, ωστόσο γίνονται αναφορές τόσο σε περιστατικά τρομοκρατίας και πολιτικής βίας όσο και στις «συχνές διαδηλώσεις» που πραγματοποιούνται κυρίως στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο: «Υπάρχουν τακτικές απεργίες, μερικές φορές με προειδοποίηση λίγων ημερών, που μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στα μέσα μεταφοράς (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών και των λιμανιών).

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται τακτικά στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Μπορεί επίσης να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε αντίδραση προς τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της. Θα πρέπει να αποφύγετε όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνονται από τις τοπικές αρχές ασφαλείας.

Το νόμισμα της Ελλάδα είναι το ευρώ. Όταν ταξιδεύετε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να παίρνετε περισσότερους από έναν τρόπους πληρωμής μαζί σας (μετρητά, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα).

Στην Ελλάδα επιβλήθηκαν έλεγχοι κεφαλαίων στις 28 Ιουνίου 2015 και εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είστε σε θέση να ανταλλάσσετε στερλίνες με ευρώ στην Ελλάδα.

Υπήρξε μια δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, όπως στη Λέσβο, την Κω και τη Σάμο, που επιδιώκουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της ΕΕ. Η Βρετανική Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση η οποία είναι υπό εξέταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ιδιαίτερους κινδύνους για τους Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται αυτά τα νησιά.

Οι Βρετανοί υπήκοοι πραγματοποιούν περίπου 2,7 εκατομμύρια επισκέψεις στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Οι περισσότερες είναι χωρίς προβλήματα, αλλά θα πρέπει να πάρετε λογικές προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα υπάρχοντά σας.

Οι περισσότερες επισκέψεις στην Ελλάδα είναι χωρίς προβλήματα, αλλά η κλοπή πορτοφολιών και τσαντών είναι συχνό φαινόμενο στο μετρό και σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη. Αφήστε τα τιμαλφή σε ασφαλές μέρος στο ξενοδοχείο ή το διαμέρισμά σας. Θα πρέπει να λαμβάνετε τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προσωπικής ασφάλειας, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπήρξαν κάποιες επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα, κυρίως σε περιοχές του κέντρου της πόλης.

Προσωπικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών επιθέσεων και των βιασμών, είναι γενικά σπάνιες στην Ελλάδα, αν και υπήρξαν περιστατικά που σχετίζονται με Βρετανούς υπηκόους σε ορισμένα θέρετρα διακοπών που συχνάζει μεγάλος αριθμός νέων τουριστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιτιθέμενοι ήταν επίσης Βρετανοί υπήκοοι. Σε πολλές περιπτώσεις, προηγήθηκε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είτε από το θύμα είτε από τον δράστη.

Τα ποτά που σερβίρονται στα μπαρ στο εξωτερικό είναι συχνά πιο δυνατά από εκείνα του Ηνωμένου Βασιλείου.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.