ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ;

Καίριο ερώτημα αποτελεί για όσους δραστηριοποιούνται στον ελληνικό τουρισμό και όχι μόνο ποιες θα είναι επόμενες επενδυτικές κινήσεις του ομίλου Dimera του Ιβάν Σαββίδη. Και τούτο όχι ανούσια καθώς ο κ. Ιβάν Σαββίδης αποτελεί σήμερα έναν από τους λίγους επιχειρηματίες στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή που παρόλο τη δεινή κατάσταση της χώρας επενδύει στους τομείς των ξενοδοχείων, των ακινήτων, της διατροφής κλπ. Τα κατά καιρούς δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο υποστηρίζουν ότι επιτελικά στελέχη του ομίλου Dimera επισκέφτηκαν δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Σκιάθος και έχοντας σκανάρει τη ξενοδοχειακή- τουριστική, εντόπισαν τις πλέον κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες και κατέθεσαν τις ανάλογες προτάσεις τους. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον όμιλο Dimera που να επιβεβαιώνει αυτήν την επενδυτική στρατηγική ή ακόμα και το ενδιαφέρον του για την αγορά του νησιού Τσουγκριά το οποίο βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου, όπως ανέφεραν τελευταία δημοσιεύματα.

Ωστόσο και όπως τονίζουν αποκλειστικά στο Business Travel blog αξιόπιστες πηγές «ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να επενδύσει στην τουριστική αγορά της Κρήτης. Ήδη ετοιμάζονται τα απαιτούμενα έγγραφα για την αγοραπωλησία 160 στρεμμάτων σε δημοφιλή προορισμό της Μεγαλονήσου. Το κόστος της μεταβίβασης στον όμιλο Dimera των 160 στρεμμάτων ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι η σχεδιαζόμενη τουριστική επένδυση από τον όμιλο θα φτάσει τα 100-110 εκατ. ευρώ. Τα επιτελικά στελέχη του ομίλου έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τελικά δύναται να λάβει το πράσινο φως η συγκεκριμένη επένδυση».

Εξάλλου όπως είχε τονίσει σε προ λίγων μηνών ομιλία του σε εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Dimera κ. Αρτούρ Νταβιντιάν οι επενδύσεις του ομίλου θα μπορούσαν να είναι διπλάσιες και τριπλάσιες εάν το περιβάλλον στη χώρα μας ήταν φιλικό για επενδύσεις. «Οι άμεσες επενδύσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από την κυβέρνηση, γιατί αυτός είναι ο μόνο δρόμος για την έξοδο από την κρίση» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα είχε μεταξύ άλλων τονίσει ότι νέες επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ πρόκειται να υλοποιήσει στα αμέσως επόμενα χρόνια η Dimera Group του ομίλου Σαββίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διείσδυση του επιχειρηματία στον τουρισμό ξεκίνησε µε τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς». Για την ακρίβεια το 2013 και µετά από διαγωνισµό, ο όµιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη υπέγραψε σύµβαση µε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το «Μακεδονία Παλλάς», που προβλέπει τη µίσθωσή του για 30 χρόνια µε δικαίωµα επέκτασης για επιπλέον 10 χρόνια και ετήσιο µίσθωµα 1,7 εκατ. ευρώ. Στην παρούσα φάση υλοποιείται πρόγραμμα ανακαίνισης στο «Μακεδονία Παλλάς» το οποίο θα ξεπεράσει τα 12,4 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017. Όπως είχε δηλώσει η Managing Director του «Μακεδονία Παλλάς», κυρία Maria Goncharova: «μετά από έντονη προσπάθεια, καταφέραμε να φτάσουμε πλέον σε ετήσια πληρότητα άνω του 70%. Το έργο της ανακαίνισης του «Μακεδονία Παλλάς» αποτελεί για μας την υλοποίηση ενός οράματος». «Στόχος μας είναι το REMAKE PROJECT να μετατρέψει το «Μακεδονία Παλλάς» σε σημείο αναφοράς στο χώρο του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολλαπλών εμπειριών σύγχρονο ξενοδοχείο» είχε μεταξύ άλλων τονίσει η κυρία Goncharova.

Στα σχέδια του οµίλου είναι και η αναµόρφωση του ξενοδοχείου «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής, που έχει εγκαταλειφθεί. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποκτήσει, έναντι 14 εκατ. ευρώ, δικαίωµα χρήσης της γης για περίοδο 99 ετών, σε έκταση 322 στρεµµάτων, µέσω διαγωνισµού του ΤΑΙΠΕ∆. Συνολικά, η επένδυση αυτή αναµένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο portfolio του ομίλου συμπεριλαμβάνονται ακίνητα που θεωρούνται ιστορικά κτίρια για τη Θεσσαλονίκη όπως το αποκαλούμενο «Κόκκινο σπίτι»- 5 εκατ. ευρώ η αγορά και 3 εκατ. ευρώ η αναμόρφωσή του-η Βίλα Καπαντζή- κόστος αγοράς 5 εκατ. ευρώ – και η Βίλα Ζαρντινίδη, με κόστος αγοράς 2,7 εκατ. ευρώ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.