Ανακαλύπτοντας από μικρή ηλικία τις αρετές του «νους υγιής εν σώματι υγιεί», αφού και οι δύο γονείς της ασκούσαν το επάγγελμα της Φυσικής Αγωγής, ενώ η ίδια ήταν αθλήτρια του στίβου, αποφάσισε να σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιλέγοντας συνειδητά την κατεύθυνση του αθλητικού management. Εργάζεται επί δύο χρόνια σαν προπονήτρια φυσικής αγωγής αλλά φύση και θέση «ανήσυχη» και θέλοντας να αποκτήσει σφαιρική γνώση για τους καίριους τομείς της οργάνωσης και διαχείρισης, μεταβαίνει στη Γερμανία προκειμένου να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών organisational management στο πανεπιστήμιο Ruhr-Universität Bochum. Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές και αναζητώντας θέση εργασίας, πληροφορείται για την αναζήτηση στελεχών στην οποία είχε καταφύγει η γερμανικών συμφερόντων εταιρία trivago η οποία αποτελούσε τότε μια start up επιχείρηση. Αποστέλλει το βιογραφικό της σημείωμα αιτούμενη θέση εργασίας για την αγγλική πλατφόρμα της trivago, καθώς τα χρόνια εκείνα η γερμανική εταιρία πραγματοποιούσε τα πρώτα βήματα της επέκτασης και διείσδυσής της σε ξένες αγορές. « Προσλήφθηκα το 2008 στην trivago, αποτελώντας το 13ο στέλεχος στο σύνολο του στελεχειακού- ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας», αποκαλύπτει στη συνέντευξή της στο Business Travel blog η κυρία Χαρά Γεωργιάδου. Μια αποκάλυψη η οποία δεν έγινε αβίαστα αλλά αντιθέτως με πολύ προσπάθεια και πολύ κόπο κατάφερε και την αλίευσε το Business Travel blog. Και τούτο διότι η κυρία Χαρά Γεωργιάδου αποφεύγει συνειδητά τα φώτα της δημοσιότητας όταν αυτά επιχειρούν να εστιάσουν και να καταγράψουν την άκρως αξιόλογη προσωπική επαγγελματική της διαδρομή στην trivago. Στον αντίποδα, επιλέγει η προβολή να στρέφεται στη δουλειά της και ουσιαστικά στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της trivago, στη χρήση και διείσδυση των υπηρεσιών της σε ακόμα μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες είτε ταξιδιωτών είτε ξενοδόχων, ανάλογα με το τι υπαγορεύουν τα καθήκοντα εργασίας της στην εταιρία που έχει εν έτη 2017 καταστεί η μεγαλύτερη μηχανή σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων παγκοσμίως.
Αν όχι στη μοναδική συνέντευξη καταγραφής των βασικών σταθμών της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας στην trivago, τουλάχιστον σε μία από τις σπάνιες- ανάλογου περιεχομένου- συνεντεύξεις της- η κυρία Χαρά Γεωργιάδου αποκαλύπτει στο Business Travel blog το χρονικό της εργασίας και δράσης της στην εταιρία πλέον κολοσσό της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκακιέρας. Μιας επαγγελματικής πορείας που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αναπτυξιακή στρατηγική της trivago στη διεθνή τουριστική αγορά και κατά συνέπεια άκρως αποκαλυπτικής καθώς η Ελληνίδα είχε τη μοναδική ευκαιρία να βρίσκεται στην εταιρία από το ξεκίνημά της, έζησε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις που συντελέστηκαν και εξακολουθούν να σηματοδοτούν την παγκόσμια αγορά της φιλοξενίας και του ταξιδιού και μυήθηκε σε καθετί καινούριο δοκίμαζε η trivago για την επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων.
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν τα ίδια τα γεγονότα. Έτσι, στοχεύοντας στη διείσδυση της trivago σε ξένες αγορές αλλά και λαμβάνοντας ενδεχομένως υπόψη τους ότι η κυρία Γεωργιάδου έλκει την καταγωγή της από την Ελλάδα, οι επικεφαλής της εταιρίας αποφασίζουν να επεκτείνουν τη δράση τους στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αποτελεί την 8η κατά σειρά ξένη αγορά της αναπτυξιακής τους στρατηγικής στο σύνολο των 55 κρατών στα οποία δραστηριοποιείται σήμερα η Trivago. Η ίδια αναλαμβάνει το στήσιμο και την προώθηση των υπηρεσιών της εταιρίας στην ελληνική αγορά. «Η trivago αποφάσισε το 2008 να διεισδύσει στην ελληνική αγορά και να δημιουργήσει την ελληνική της πλατφόρμα καθώς η Ελλάδα συγκαταλεγόταν από εκείνα τα χρόνια στους δημοφιλείς προορισμούς της ταξιδιωτικής- τουριστικής αγοράς», αποσαφηνίζει η κυρία Γεωργιάδου. Και χωρίς να διστάζει επισημαίνει ότι «καθώς εκείνα τα χρόνια η trivago αποτελούσε μια νεοφυή επιχείρηση, υιοθετούσαμε την πρόταση «Learning by doing». Αναζητούσαμε τους κατάλληλους τρόπους και τις πλέον ενδεδειγμένες μεθόδους για τη δημιουργία και το λανσάρισμα της ελληνικής πλατφόρμας. Πειραματιζόμασταν συνεχώς επιδιώκοντας και τελικά καταφέρνοντας να εντοπίσουμε τα στοιχεία εκείνα που θα προτρέψουν τους Έλληνες ξενοδόχους και τους ταξιδιώτες να αναδείξουν την trivago ως τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης τιμών ξενοδοχείων. Δεν σας κρύβω ότι από το ξεκίνημα της δράσης της trivago στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε δυσκολίες- όπως για παράδειγμα ο μικρός προϋπολογισμός για την εκπόνηση προωθητικών ενεργειών στοχεύοντας στην προβολή της εταιρίας κλπ.-ενώ ήταν «one woman show» καθώς είχα επωμιστεί καθήκοντα για τους τομείς των πωλήσεων , του marketing κλπ.».
Με επιμονή, υπομονή και απόκτηση πλέον τεχνογνωσίας, όχι μόνο ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες αλλά και οι στόχοι της εταιρίας από τη δράση της στην ελληνική ταξιδιωτική- τουριστική αγορά. Ωστόσο, η εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2011, σήμανε συναγερμό στην trivago. «Η ζήτηση για ταξίδια από τους Έλληνες τουρίστες έπεσε αναπόφευκτα κατακόρυφα. Κληθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική και το προϊόν μας προκειμένου να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ταξιδιωτών- χρηστών του διαδικτύου. Ουσιαστικά επρόκειτο μέχρι το 2015- χρονιά κατά την οποία σταθεροποιήθηκε η κίνηση- για μια συνεχόμενη «μάχη» προσφέροντας μας πολλά και άκρως πολύτιμα μαθήματα. Έπρεπε με πολύ, συστηματική δουλειά, διαρκή επιμονή και προσεκτικά βήματα να ανταποκριθούμε στο νέο στοίχημα, στην νέα πρόκληση της ελληνικής αγοράς και να καλύψουμε τις ανάγκες των ταξιδιωτών- χρηστών του διαδικτύου μεσούσης της κρίσης. Διαπιστώνοντας ότι το 2012 η ζήτηση επανέρχεται και ότι οι Έλληνες αρχίζουν και ταξιδεύουν, αλλάζοντας τις μέχρι τότε συνήθειές τους και προτιμώντας κυρίως εγχώριους και όχι ξένους προορισμούς και επί ουδενί πολυτελείς αφού πλέον διαθέτουν λιγότερα χρήματα για τις διακοπές τους και διαμένουν κατ’ επέκταση λιγότερες μέρες στον προσφιλή για τους ίδιους προορισμό, ανταποκριθήκαμε επιτυχώς, από ότι αποδείχθηκε, σε αυτές τις ανάγκες», λέει χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό της η κυρία Γεωργιάδου.
Μια επιτυχία που προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητη από τους επικεφαλείς της trivago. Έτσι, το 2011 η κυρία Χαρά Γεωργιάδου αναλαμβάνει τη θέση της Country Developer στο διεθνές τμήμα της trivago, έχοντας στην ευθύνη της τη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση των αγορών της Μεσογείου. Πέραν της Ελλάδας, η εμβέλεια της δράσης της επεκτείνεται και σε 4 άλλες χώρες: στην Τουρκία, στη Σερβία, στην Κροατία και στη Σλοβενία.
Με την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, αρχίζουν και οι νέες επαγγελματικές προκλήσεις όπως η ίδια άλλωστε χαρακτηρίζει το άνοιγμα και τη διείσδυση της trivago σε νέες ξένες αγορές για τις οποίες φέρει την ευθύνη. Στο στόχαστρο του ενδιαφέροντός της βρίσκεται το 2011 η Τουρκία και τίθεται σε εφαρμογή η στρατηγική της δημιουργίας της τουρκικής πλατφόρμας της trivago. Ένα δύσκολο, σύμφωνα με την κυρία Γεωργιάδου, εγχείρημα καθώς «η αναπτυξιακή μας στρατηγική έπρεπε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Τούρκων ταξιδιωτών. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνήθειες και τις προτιμήσεις τους, κληθήκαμε να προσδώσουμε στη διαδικτυακή τουρκική πλατφόρμα πολύ έντονα το στοιχείο- χαρακτηριστικό του localization, να αντιμετωπίσουμε δυσχερείς παράγοντες όπως η δυσπιστία των Τούρκων ταξιδιωτών στην κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο μέσω διαδικτύου, η προσφιλή τους τακτική στο να πληρώνουν με δόσεις ακόμα και τις διακοπές τους και εν τέλει να καλλιεργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης στους τουρίστες της γειτονικής χώρας που επιλέγουν την trivago για τις διακοπές τους», εξηγεί χαρακτηριστικά. Και σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «η trivago απολαμβάνει τα τελευταία δύο χρόνια φοβερή απήχηση στις τάξεις των Τούρκων ταξιδιωτών, ενώ τα περιθώρια ανάπτυξης για την εταιρία, είναι τεράστια».
Οι επαγγελματικές προκλήσεις για την κυρία Χαρά Γεωργιάδου δεν σταματούν. Το νέο στοίχημα είναι οι αγορές της Σερβίας και της Σλοβενίας στις οποίες η trivago επεκτείνει τη δράση της το 2012. «Σε κάθε νέα αγορά- στόχο, έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική προκειμένου να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις ανάγκες των ταξιδιωτών της κάθε χώρας. Διαπιστώνοντας για παράδειγμα ότι στη Σερβία το κοινό της trivago ήταν περιορισμένο- καθώς οι on line κρατήσεις δεν ήταν δημοφιλείς στους ταξιδιώτες της εν λόγω χώρας και συνάμα προτιμούν να ταξιδεύουν οδικώς για να επισκεφτούν το δημοφιλή, για τους ίδιους, προορισμό- έπρεπε να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους on line χρήστες και όχι μόνο για τα πολύτιμα εργαλεία της trivago που έχουν πλέον στη διάθεσή τους όταν θέλουν να επισκεφτούν έναν προορισμό», αναφέρει σχολαστικά η κυρία Γεωργιάδου. Και παράλληλα σημειώνει ότι «αντιθέτως στη Σλοβενία που είναι μια μικρή αγορά, οι χρήστες του διαδικτύου είναι πιο ώριμοι και πιο εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο μέσω του οποίου κλείνουν και το τουριστικό τους πρόγραμμα».
Μετά το επιτυχές άνοιγμά της στις αγορές της Σερβίας και της Σλοβενίας και τη δημοφιλή πλέον πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η εταιρία-κολοσσός στα σέρβικα και σλοβένικα, αποφασίζεται το 2015 η trivago να εμπλουτίσει τη δράση της. Τούτη τη φορά η αγορά στόχος είναι η Κροατία. «Οι τουριστικοί επιχειρηματίες στο συγκεκριμένο κράτος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι πιο ενημερωμένοι για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη δράση και την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Γεγονός που σημαίνει ότι είχαμε τη μοναδική δυνατότητα να προσδώσουμε πλούσιο περιεχόμενο στην κροατική πλατφόρμα της trivago, αντιμετωπίζοντας όμως την ιδιαιτερότητα τόσο ότι επρόκειτο κατά μεγάλο ποσοστό για διαμερίσματα όσο και τη συνήθεια των Κροατών ταξιδιωτών να κάνουν request και όχι on line κράτηση», αποσαφηνίζει η Ελληνίδα που εργάστηκε ακατάπαυστα για την επιτυχή διείσδυση της trivago στην τουριστική-ταξιδιωτική αγορά της Κροατίας.
Παρόλο τον απίστευτη εμβέλεια της εργασίας της, εντούτοις και επιδιώκοντας συνεχώς τη συνεχή ενημέρωση και τον εμπλουτισμό των γνώσεών της, αποφασίζει το 2014 να παρακολουθήσει MBA πρόγραμμα σπουδών, με αντικείμενο το General Management στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Αναζητώντας και κατά επέκταση αποδεχόμενη τις νέες επαγγελματικές προσκλήσεις, τον Οκτώβριο του 2016 μεταπηδά στο τμήμα Hotel Relations της trivago. Αναλαμβάνει καθήκοντα Industry Manager για της αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας στοχεύοντας «στην ενημέρωση των ξενοδόχων για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της φιλοξενίας καθώς και στην καθοδήγησή τους στην τεχνολογία που τους παρέχει το trivago Hotel Manager προκειμένου να βελτιώσουν την on line απόδοσή τους», τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Γεωργιάδου.
Απάντηση στο καίριο ερώτημα «πώς θα αξιοποιήσω τα εργαλεία της τεχνολογίας προκειμένου να προβάλλω τη μονάδα μου και βελτιώσω την on line απόδοσή της;» δίνει η πλέον αρμόδια επί του θέματος Industry Manager της Trivago κυρία Χαρά Γεωργιάδου στη συνέντευξη που ακολουθεί. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την αποστολή της εταιρίας-κολοσσού που συνίσταται στο ότι για κάθε ξενοδοχείο υπάρχει ο ιδανικός ταξιδιώτης και για κάθε ταξιδιώτη υπάρχει το ιδανικό ξενοδοχείο. Χωρίς φειδώ λόγων αποσαφηνίζει εάν οι έλληνες ξενοδόχοι είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και το κυριότερο με τη χρήση εκείνων των εργαλείων που συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση των online αποδόσεών τους, ενώ εξηγεί για ποιους λόγους η παρουσία των ξενοδόχων σε metasearch σελίδες είναι απαραίτητη. Παράλληλα, αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες ξενοδόχοι καλούνται να προτιμήσουν τα εργαλεία της trivago μεταξύ των οποίων είναι και η αποφυγή υψηλών προμηθειών και η ενδυνάμωση του brand awareness. Και δεν παραλείπει να αναφερθεί στη διαρκή στήριξη της trivago προς τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία.
Η αποστολή της trivago συνίσταται στο ότι για κάθε ξενοδοχείο υπάρχει ο ιδανικός ταξιδιώτης και για κάθε ταξιδιώτη υπάρχει το ιδανικό ξενοδοχείο
Σε ποιους άξονες βασίζεται η επιχειρηματική φιλοσοφία την οποία υιοθετεί για την ανάπτυξή της η trivago;
H trivago είναι μια εταιρεία που ξεκίνησε ως startup το 2005. Αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων παγκοσμίως, εξυπηρετώντας 55 αγορές σε 33 διαφορετικές γλώσσες. Έχει ως αποστολή της την εύρεση του ιδανικού ξενοδοχείου για τον κάθε ταξιδιώτη στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Το επίκεντρο μας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες του κάθε ταξιδιώτη ξεχωριστά και να τον συνδέουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το ξενοδοχείο της επιθυμίας του μέσα από μια προηγμένη τεχνολογία, την οποία επεξεργαζόμαστε και αναπτύσσουμε συστηματικά.
Ως εταιρεία, η trivago πιστεύει στη δημιουργία ενός ιδανικού, παραγωγικού περιβάλλοντος, το οποίο εμπνέει τους ανθρώπους της να εκφράζονται ελεύθερα, να παίρνουν αποφάσεις και να αναπτύσσονται. Στην κουλτούρα της trivago είναι να μην έχουμε τίτλους, αλλά ούτε και συγκεκριμένο αριθμό διακοπών. Ο κάθε ένας έχει την ελευθερία να αποφασίζει πότε και πόσο είναι απαραίτητη η παρουσία του, προκειμένου να φέρει αξία στην εταιρεία.
Μεγαλύτερη εξοικείωση των ελλήνων ξενοδόχων με τα διαδικτυακά εργαλεία που τους παρέχονται
Ποια είναι τα περιθώρια ανάπτυξης της trivago στην Ελλάδα; Οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν εξοικειωθεί με τη χρήση της νέας τεχνολογίας για τη διαδικτυακή τους παρουσία, την πραγματοποίηση online κρατήσεων, συνεργασία με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς κλπ;
Η ελληνική αγορά αποτελεί μια από τις πρώτες αγορές, στην οποία δραστηριοποιηθήκαμε. Σίγουρα οι ιδιαιτερότητες της αγοράς, όπως για παράδειγμα, η οικονομική δοκιμασία των τελευταίων χρόνων, η υψηλή φορολόγηση για τους ιδιώτες αλλά και για τους ξενοδόχους, ο τρόπος με τον οποίο κάνουν κρατήσεις οι ταξιδιώτες και γενικότερα η ταξιδιωτική συμπεριφορά των Ελλήνων δημιουργούν ένα απαιτητικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε. Μέσα από πολύ προσεκτικές κινήσεις και μετά από αναλυτική αξιολόγηση των μακροοικονομικών συνθηκών αλλά και της συμπεριφοράς του ψηφιακού ταξιδιώτη, προσαρμόσαμε τη στρατηγική μας, έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς (των χρηστών αλλά και των ξενοδόχων), αλλά και να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της trivago στην ελληνική αγορά.
Όσον αφορά τώρα το κομμάτι των ξενοδόχων και τη σχέση τους με την τεχνολογία, προσωπικά παρατηρώ μια αύξηση της περιέργειας τους για το χώρο του διαδικτύου και μια μεγαλύτερη εξοικείωση με τα διαδικτυακά εργαλεία που τους παρέχονται. Θεωρώ πως γίνονται πολύ καλές προσπάθειες από την πλευρά μας αλλά και από διάφορες εταιρείες τεχνολογίας στη βιομηχανία του τουρισμού στην Ελλάδα, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι ξενοδόχοι.
Εμείς ως trivago αυτό που κάνουμε είναι να παρέχουμε τη γνώση και την τεχνολογία στους ξενοδόχους προκειμένου να βελτιώσουν τη διαδικτυακή τους παρουσία και να αυξήσουν τις online κρατήσεις τους άμεσα ή έμμεσα μέσω της σελίδας μας.
Όσον αφορά τη χρήση της νέα τεχνολογίας ανά περιοχή, δε θα έλεγα πως μπορούμε να βάλουμε τις περιοχές σε συγκεκριμένες κατηγορίες χρήσης. Έχω συναντήσει ξενοδόχους οι οποίοι έχουν κάποιο μικρό κατάλυμα σε κάποιο μικρό χωριό ενός νησιού και έχουν πετύχει μέσα από την ενασχόλησή τους με τη διαδικτυακή τους προβολή, να αυξήσουν και τη εποχικότητα τους αλλά και τις άμεσες κρατήσεις τους και από την άλλη έχω συναντήσει με ξενοδόχους από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε πολύ διάσημους, ελληνικούς προορισμούς, οι οποίοι είναι ακόμα πολύ διστακτικοί με το διαδίκτυο. Σίγουρα υπάρχουν και κάποια χαρακτηριστικά περιοχών τα οποία βοηθούν τους ξενοδόχους έμμεσα να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες. Οι περιοχές όπου οι Ενώσεις Ξενοδόχων ή οι διάφοροι τουριστικοί φορείς είναι δραστήριοι και διοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους ξενοδόχους για παράδειγμα, είναι περιοχές που σίγουρα έχουν περισσότερη πρόσβαση στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση αναφορικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Η παρουσία των ξενοδόχων σε metasearch σελίδες είναι απαραίτητη προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να αυξήσουν τις κρατήσεις τους
Γιατί τα κανάλια metasearch όπως η trivago θεωρούνται πλέον σημαντικά για τη δράση των ελληνικών ξενοδοχείων στο διαδίκτυο; Και πώς συμβάλλουν στην αύξηση των κρατήσεων;
Τα κανάλια metasearch, όπως η trivago, αποτελούν πλέον ένα σημαντικό μέσο αναζήτησης για τους χρήστες. Για να καταλάβετε καλύτερα τη σημαντικότητα τους, αρκεί απλά να αναφέρουμε πως η trivago αναπτύχθηκε κατά 59% το 2015 και ότι σχεδόν ένας στους δύο ταξιδιώτες (47%), χρησιμοποιούν, σύμφωνα με το ReasearchNow, metasearch κανάλια για να συγκρίνουν τιμές. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως η παρουσία των ξενοδόχων σε metasearch σελίδες είναι απαραίτητη αν επιθυμούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να αυξήσουν τις κρατήσεις τους. Το metasearch marketing, με απλά λόγια, είναι όλες εκείνες οι δραστηριότητες, τις οποίες πραγματοποιούν οι ξενοδόχοι σε metasearch σελίδες, προκειμένου να βελτιώσουν τη διαδικτυακή τους προβολή και ως εκ τούτου να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στο ξενοδοχείο τους και εν τέλει τις κρατήσεις τους. Το ψηφιακό ταξίδι των χρηστών, πριν κάνουν κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο, ξεκινάει σε μεγάλο βαθμό πλέον από τις metasearch σελίδες, μιας και αυτές καλύπτουν μια μεγάλη ανάγκη των χρηστών-καταναλωτών, αυτή της σύγκρισης τιμών.
Με τη σύνδεση των ξενοδοχείων με το trivago Direct Connect αποφεύγονται οι υψηλές προμήθειες και ενδυναμώνεται το brand awareness του ίδιου του ξενοδοχείου.
Για ποιους λόγους οι ξενοδόχοι να επιλέξουν και να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της trivago;
Όπως ανέφερα και προηγουμένως, από τη μία πλευρά βρίσκεται ο ταξιδιώτης, από την άλλη πλευρά ο ξενοδόχος με τον ανταγωνισμό του και στη μέση όλες αυτές οι εταιρείες τεχνολογίας για τα ξενοδοχεία. Εμείς ως trivago, έχουμε τη γνώση και την τεχνολογία να κάνουμε αυτή τη σύνδεση. Οι ξενοδόχοι, για να προσελκύσουν τον ιδανικό ταξιδιώτη, θα πρέπει να φροντίσουν να ξεπεράσουν το κομμάτι του distribution και επιπλέον να χρησιμοποιήσουν όλα εκείνα τα marketing εργαλεία τα οποία τους παρέχονται, για να φτάσουν στο κοινό τους. Έχοντας κατανοήσει λοιπόν τα 3 βασικά προβλήματα των ξενοδόχων, την έλλειψη χρόνου, την έλλειψη budget, αλλά και την έλλειψη τεχνολογικής καθοδήγησης, δημιουργήσαμε ένα εύχρηστο και απλό εργαλείο, το οποίο έχει ως σκοπό να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους ξενοδόχους στην επεξεργασία του προφίλ της επιχείρησής τους, ώστε να επηρεάσουν θετικά τη διαδικτυακή τους προβολή. Το δωρεάν αυτό εργαλείο αυτό λέγεται trivago Hotel Manager.
Από το 2014 και μετά παρουσιάσαμε και μια αναβαθμισμένη έκδοση του, το trivago Hotel Manager PRO, το οποίο προσφέρει στους ξενοδόχους ακόμα περισσότερες δυνατότητες βελτιστοποίησης και επεξεργασίας τους προφίλ τους. Η τρίτη πρόταση της trivago γίνεται μέσω ενός άλλου εργαλείου, το trivago Direct Connect, το οποίο δημιουργήθηκε ως μια «καλή γέφυρα», μεταξύ του metasearch καναλιού μας και των άμεσων κρατήσεων των ξενοδόχων. Οι ξενοδόχοι χρησιμοποιώντας το marketing αυτό εργαλείο, το οποίο λειτουργεί μέσω μιας απλουστευμένης CPC καμπάνιας, έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν τα OTAs και να πάρουν άμεσα κρατήσεις στο site τους, μέσω της trivago. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα για τα ξενοδοχεία, τα οποία επιλέγουν να συνδεθούν με το trivago Direct Connect μέσω της δικής τους μηχανής κρατήσεων και αυτό είναι η αποφυγή των υψηλών προμηθειών αλλά και η ενδυνάμωση του brand awareness του ίδιου του ξενοδοχείου, μιας και ο επισκέπτης καταλήγει κατευθείαν στο site του ξενοδόχου.
Η συνεχής στήριξη της trivago στα ανεξάρτητα ξενοδοχεία
Ποιό είναι το status quo των ανεξάρτητων ξενοδοχείων και πώς αυτά μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικά;
Κατανοούμε πως για τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρουν το δρόμο τους μέσα σε όλο αυτό το περίπλοκο ξενοδοχειακό κόσμο, ο οποίος συνεχώς αλλάζει και αναπτύσσεται τεχνολογικά. Για αυτό το λόγο στην trivago δουλεύουμε προς την κατεύθυνση να δημιουργήσουμε στενότερες σχέσεις με τους ξενοδόχους. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους, για να τους εκπαιδεύουμε και να τους κατευθύνουμε. Επιπλέον έχουμε συστήσει μια ειδική ομάδα στην εταιρεία τη Hotelier Care oμάδα μας, η οποία στηρίζει τον ξενοδόχο και απαντάει σε όλα τα ερωτήματά του. Τέλος, μέσω του blog μας δίνουμε συστηματικά συμβουλές και παρουσιάζουμε λύσεις αλλά και τις τάσεις της βιομηχανίας, προκειμένου να κρατάμε τους ξενοδόχους ενήμερους και ανταγωνιστικούς. Τέλος, μέσω του blog μας και του twitter λογαριασμού μας (https://twitter.com/trivagoHM_gr_cy) δίνουμε συστηματικά συμβουλές!!!