ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

 

Συνάντηση εργασίας μεταξύ μελών του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας και στελεχών της «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με σκοπό να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της πρόσβασης στα Παράλια του Νομού, καθώς και της έλλειψης σήμανσης.

Από πλευράς Ένωσης Ξενοδόχων μετά τη συζήτηση παραδόθηκε υπόμνημα όπου αναφέρεται ότι, μετά από διαβούλευση με συναδέλφους της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, με την παράδοση σε κυκλοφορία, του κατά τα άλλα θαυμάσιου έργου για την περιοχή, εντοπίστηκαν και παρατίθενται ελλείψεις και προτείνονται πιθανές λύσεις όπως αναφέρονται παρακάτω.

Επιπρόσθετα επισημάνθηκε ότι ο χρόνος διευθέτησης πολλών από τα παρακάτω είναι κρίσιμος γιατί κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί ανεπανόρθωτη ζημία στις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα προτείνονται:

 1. Μετατροπή του ημικόμβου Ραψάνης σε πλήρη κόμβο.
 2. Μετονομασία Α.Κ. Ευαγγελισμού σε Α.Κ. Τεμπών
 3. Σήμανση Αυτοκινητοδρόμου:
 4. Στην κατεύθυνση από ΑΘΗΝΑ προς ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

Α1. Στον κόμβο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

 • Τοποθέτηση καφέ πινακίδας με την ένδειξη «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ» στην έξοδο Ευαγγελισμού.
 • Αντικατάσταση της ονομασίας «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» από «ΤΕΜΠΗ» και από «ΕΛΑΤΕΙΑ» σε «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ.

Α2. Στον κόμβο ΡΑΨΑΝΗΣ

 • Τοποθέτηση καφέ πινακίδας με την ένδειξη «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ» στην έξοδο Ραψάνης..
 • Τοποθέτηση Πινακίδας με την ένδειξη «ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»(ΣΤΟΜΙΟ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ ΚΛΠ.) στην έξοδο ΡΑΨΑΝΗΣ.

Β. Στην κατεύθυνση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ προς ΑΘΗΝΑ.

Β1. Στον ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

 • Τοποθέτηση Πινακίδας καφέ με την ένδειξη «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ» στην έξοδο ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ.
 • Τοποθέτηση Πινακίδας Πινακίδα με την ένδειξη «ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»(ΣΤΟΜΙΟ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ ΚΛΠ.) στην έξοδο ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟ ΚΟΜΒΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ).

Β2. Στον ΚΟΜΒΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

 • Τοποθέτηση Πινακίδας καφέ με την ένδειξη Πινακίδα καφέ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ»
 • Αντικατάσταση ένδειξης «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με «ΤΕΜΠΗ» και προσθήκη καφέ πινακίδας «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ».
 1. Σήμανση παλαιάς Εθνικής Οδού.

Στην κατεύθυνση από ΑΘΗΝΑ προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 • Σήμανση στον κόμβο Ευαγγελισμού (roundabouts κάτω) για ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ μέσω Ευαγγελισμού.
 • Τοποθέτηση πινακίδας στο ύψος των εργοταξίων της Αθηνάς με την ένδειξη «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ».
 • Τοποθέτηση πινακίδας στον κόμβο Αμπελακίων με την ένδειξη «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4ΚΜ»
 • Αντικατάσταση πινακίδων πηγών (ΠΗΓΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ κλπ.) διαμόρφωση χώρων παρκινγκ σε επισκέψιμα σημεία (κιόσκια ,παγκάκια καθαριότητα κλπ.).
 • Στον κυκλικός κόμβο Πυργετού, σήμανση στην έξοδο από ΑΘΗΝΑ για ΠΑΡΑΛΙΑ με αναφορά ξεχωριστά, Κοιλάδα Τεμπών, Αμπελάκια.
 • Δημιουργία ισόπεδου κόμβου με σήμανση στην κάτω διάβαση Μεσαγγάλων –Καστρί πριν την Κ.Αιγάνη (υψηλός κίνδυνος ατυχημάτων)

Στην κατεύθυνση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ προς ΑΘΗΝΑ

Στο ύψος του εργοταξίου ΑΕΓΕΚ αφαίρεση όλων των πινακίδων του έργου ΜΚC.

Επιπρόσθετα προτείνεται η κατάργηση των Διοδίων Πυργετού με αντισταθμιστική αύξηση του αντιτίμου κατά 10-20 λεπτά στα διόδια Μακρυχωρίου – Λεπτοκαριάς.

Η θέση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στα παραπάνω είναι:

 1. Για την βοήθεια των ταξιδιωτών που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου  και επιθυμούν να διέλθουν από την Κοιλάδα των Τεμπών ή/και να κατευθυνθούν προς τα παράλια του Ν. Λάρισας, και έως την υλοποίηση της μελέτης της σήμανσης, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει ενεργοποιήσει της πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων στο Μακρυχώρι (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) και στον Πλαταμώνα (στο ρεύμα προς Αθήνα) με το σχετικό μήνυμα.
 2. H Εταιρία, επιπλέον, προτίθεται να τοποθετήσει έως τα τέλη Ιουνίου καφέ πινακίδες και στις δύο κατευθύνσεις – με pictograms για την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Ν. Λάρισας.
 3. Έχει ήδη προχωρήσει σε αυτοψία και έχει σημειώσει τις θέσεις για τις μπλε πινακίδες που πρέπει να τοποθετηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό και οι οποίες θα κατευθύνουν τους οδηγούς προς τα παράλια του Ν. Λάρισας.
 4. Σε ότι αφορά στη σήμανση επί του αυτοκινητόδρομου – πράσινες πινακίδες – αυτές θα τοποθετηθούν όταν θα υλοποιηθεί η εγκεκριμένη μελέτη και μέσα σε ένα χρόνο.
 5. Τέλος, ξεκινά άμεσα η χαρτογράφηση του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου αλλά και της νέας θέσης της Π.Ε.Ο., στην οποία θα σημειωθούν και οι διαδρομές και από τις δύο κατευθύνσεις για τα Παράλια του Ν. Λάρισας. Η χαρτογράφηση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και τονίστηκε και από τα δυο μέρη η ανάγκη για διαρκή επικοινωνία, με σκοπό το έργο να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό της Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.