ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ!

Στην αυθεντική, σκαρφαλωμένη στα βράχια Φολέγανδρο οι Γιορτές κατακλύζουν το νησί στα πανηγύρια του Αγίου Παντελεήμονα στις 26 Ιουλίου και της Παναγιάς το Δεκαπενταύγουστο.

Με χαρά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Φολεγάνδρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδόχων Φολεγάνδρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Φολεγάνδρου, Επιχειρηματιών και Εθελοντών του νησιού διοργανώνει τις Γιορτές Φολεγάνδρου.

Πολλά μικρά πανηγύρια, γλέντια και συναυλίες στήνονται στα στενά της Χώρας και του Κάστρου, στην Άνω Μεριά αλλά και στο λιμάνι του Καραβοστάση.

Στόχος η ανάδειξη της Πολιτισμικής Παράδοσης της Φολεγάνδρου διατηρώντας τη μορφή των θρησκευτικών πανηγυριών με το παραδοσιακό γλέντι και την Φολεγανδρίτικη γαστρονομία.

Ντόπιοι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες με το τραγούδι τους συμβάλλουν στην ικανοποίηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού μας, αλλά και των ντόπιων κατοίκων του.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.