Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ»

Στην άμεση υλοποίηση της πενταετούς αναπτυξιακής της στρατηγικής (2016-2020) προχωρά η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων (Ε.Ξ.Ν.Ι.) στοχεύοντας μεταξύ άλλων στην τόνωση της τουριστικής της ταυτότητας- εικόνας της τοποθεσίας, στην ορθή διαχείριση του branding του προορισμού και στην προσέλκυση ολοένα και περισσότερων τόσο Ελλήνων όσο και κυρίως ξένων τουριστών στην ευρύτερη περιοχή. Με στοχευμένες από ό,τι αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, κινήσεις ενέργειες και πρωτοβουλίες  της Ε.Ξ.Ν.Ι. τα πρώτα απτά και άκρως θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται. Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουνίου της τρέχουσας χρονιάς προσγειώθηκε στον κρατικό αερολιμένα «Βασιλεύς Πύρρος» των Ιωαννίνων η πρώτη για φέτος πτήση charter του tour operator Apollo Travel Group από την Κοπεγχάγη.

«Η charter πτήση του Apollo Travel Group που πραγματοποιείται από την αεροπορική του εταιρία Dat προσγειώνεται κάθε Δευτέρα στα Γιάννενα από την Κοπεγχάγη, με επιβάτες 150-180 Σκανδιναβούς. Το τελευταίο δρομολόγιο της εν λόγω πτήσης θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι charter πτήσεις του Apollo Travel Group στα Γιάννενα να φτάσουν φέτος σε αριθμό τις 21», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης. Και σπεύδει να δηλώσει αποκλειστικά στο Business Travel blog ότι «το 2018 οι charter πτήσεις του Apollo Travel Group θα διπλασιαστούν και θα γίνουν δύο. Πέραν της υπάρχουσας –Κοπεγχάγη Γιάννενα- θα ξεκινήσουν από το Μάιο του 2018 charter πτήσεις που θα συνδέουν τη Στοκχόλμη με τα Γιάννενα και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Οκτώβρη του επόμενου έτους. Οι εν λόγω πτήσεις θα φέρουν Σκανδιναβούς τουρίστες στα Γιάννενα που επιδιώκουν να γνωρίσουν, να δουν και να ξεναγηθούν στους ορεινούς όγκους στον προορισμό των διακοπών τους και είναι άκρως δραστήριοι επιζητώντας συνεχώς activity».

Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της συμφωνίας του Apollo Travel Group και στη δρομολόγηση των εν λόγω charter πτήσεων προς το αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» των Ιωαννίνων διαδραμάτισαν παράγοντες όπως η ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής για την οποία άλλωστε απέκτησαν ιδίαν γνώση λόγω της φιλοξενίας τους στην ηπειρώτικη τοποθεσία κλπ. αλλά και αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια του Apollo Travel Group κυρία Nina Hornewall η οποία έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή της από τη Θεσπρωτία. Σχολιάζοντας η ίδια την πραγματοποίηση charter πτήσεων προς τα Γιάννενα είχε δηλώσει ότι: «Οι τουρίστες που εκπροσωπούμε είναι πελάτες με άποψη, γνώση και αρκετά ταξιδεμένοι. Ξεκινάμε αυτή τη προσπάθεια ως μια πιλοτική προσπάθεια και θα χαρούμε ιδιαίτερα να εξελιχθεί σε μια πετυχημένη ενέργεια που θα αναδείξει και θα χτίσει τον προορισμό «Ioannina». Στο χέρι μας είναι να δικαιωθούμε όλοι για αυτή μας την επιλογή, να αυξήσουμε τις πτήσεις και να δείξουμε στους επισκέπτες τα διαμάντια και το θησαυρό που διαθέτει αυτός ο υπέροχος προορισμός».

Ωστόσο και πέραν του Apollo Travel Group ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση τόσο charter όσο και τακτικών πτήσεων εκδηλώνουν και άλλες αεροπορικές εταιρίες. Συγκεκριμένα και όπως αποκλειστικά επισημαίνει στο Business Travel blog ο κ. Κουδούνης «από το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιούνται τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από την αεροπορική εταιρία Astra Airlines που θα συνδέουν τα Γιάννενα με την Αθήνα, τα Χανιά και τη Λάρνακα».

Χωρίς φειδώ λόγων ο υπεύθυνος στρατηγικής και ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων τονίζει ότι επείγουσας μόνιμης λύσης χρήζει το ζήτημα της τροφοδοσίας καυσίμων στα αεροσκάφη στον κρατικό αερολιμένα «Βασιλεύς Πύρρος». «Δεχόμαστε ήδη πιέσεις από τους Σκανδιναβούς για τη διευθέτηση του ζητήματος και η επαναλειτουργία μονάδας τροφοδοσίας καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων κρίνεται αναγκαία και επείγουσα καθώς διαφορετικά ρισκάρουμε τις συμφωνίες για τη δρομολόγηση charter και τακτικών πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και εν γένει της Ηπείρου στις διεθνείς τουριστικές αγορές».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.