Η ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ POSEIDONION GRAND HOTEL ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Κοσμοπολίτικη κουλτούρα, αψεγάδιαστη φινέτσα, απαράμιλλη καλαισθησία, μοναδικό στυλ, ασυναγώνιστη γοητεία και υψηλή αισθητική έχει καταφέρει η κυρία Μαρία Στρατή να προσδώσει στο ξενοδοχείο των Σπετσών Poseidonion Grand Hotel τα τελευταία 2,5 χρόνια. Από τότε δηλαδή έως σήμερα που ασκεί καθήκοντα γενικής διεύθυνσης στο εμβληματικό ξενοδοχείο όχι μόνο του Αργοσαρωνικού αλλά γενικότερα της Ελλάδας. Στη διαπίστωση αυτή συναινούν και καίριοι γνώστες των δρώμενων και δη των εξελίξεων της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς διαπιστώνοντας τη διαρκή εξελικτική πορεία τη οποία διάγει το Poseidonion Grand Hotel επί 2,5 συνεχή έτη, την αίγλη την οποία έχει επανακτήσει στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά και την αέναη αναγνωρισμότητα και επισκεψιμότητα την οποία πλέον απολαμβάνει από ταξιδιώτες υψηλού βαλαντίου από διάφορες αγορές.

Στην καταγραφή των θετικών αυτών εξελίξεων για το Poseidonion Grand Hotel καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν παράγοντες όπως μεταξύ άλλων: η σκληρή δουλειά, το ασίγαστο πάθος και μεράκι για τη δουλειά, ο ενθουσιασμός κλπ. στοιχεία τα οποία, πιστέψτε με, διαχέονται ακούσια στην ατμόσφαιρα όταν συνομιλείς με την κυρία Μαρία Στρατή για το ξενοδοχείο- τοπόσημο των Σπετσών. Σχολιάζοντας μάλιστα στη συνέντευξή της στο Business Travel blog τη λαμπρή πορεία που διαγράφει το Poseidonion Grand Hotel τα τελευταία 2,5 χρόνια επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «μέσα από την τοποθέτηση στόχων και την σκληρή δουλειά ξέρεις ότι θα έχεις καρπούς αλλά αυτό κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος. Δεν μπορείς να γνωρίζεις εξαρχής το μέχρι που θα φτάσει η συνολική προσπάθεια. Γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι με την αφοσίωση σε όλο αυτό θα είχαμε εξέλιξη, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω μέχρι που θα φτάσει». Η ίδια ωστόσο τονίζει ότι καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας, οι συνεργάτες δηλαδή. «Η σωστή επιλογή ανθρώπων, κατάλληλων για καίριες θέσεις, η εκπαίδευση τους, η «μύησή» τους σε μια κοινή φιλοσοφία, η διαρκής κινητοποίηση τους μέσα από σωστή καθοδήγηση, αποτελούν κινήσεις που οδηγούν συνολικά σε ένα καλό αποτέλεσμα με αποκορύφωμα την υποστήριξη από την ίδια την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου», δηλώνει χωρίς φειδώ λόγων η κυρία Στρατή.

Photo credits: Poseidonion Grand Hotel

Αντίστοιχης θετικής πορείας είναι και τα οικονομικά αποτελέσματα του Poseidonion Grand Hotel τα οποία τα τελευταία 2,5 χρόνια παρουσιάζουν αύξηση. Παρόλο που η κυρία Στρατή δεν θέλει και όχι άδικα να δώσει την ακριβή τους αποτύπωση, εντούτοις αναφέρει διεξοδικά πώς επήλθε αύξηση τόσο στον τζίρο όσο και στην κερδοφορία του ξενοδοχείου.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τις σημαντικότερες επιτυχίες τις οποίες ενέγραψε το Poseidonion Grand Hotel έχοντας την ίδια γενική διευθύντρια του εμβληματικού ξενοδοχείου, επισημαίνει τη συνεργασία με τα Holmes Place και αναδεικνύει τόσο την επέκταση των υψηλών υπηρεσιών του Poseidonion Grand Hotel και εκτός ξενοδοχείου με το Poseidonion Catering όσο και τον νέο αέρα που αποπνέει το Cine Titania από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου. Και με νόημα σημειώνει ότι «στοχεύουμε να επιβεβαιώνουμε και να ξεπερνούμε τις προσδοκίες των επισκεπτών του Poseidonion Grand Hotel».

Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιτυχίες τις οποίες ενέγραψε το Poseidonion Grand Hotel τα τελευταία 2,5 χρόνια που έχετε αναλάβει τη γενική διεύθυνση του εμβληματικού ξενοδοχείου; 
Καταρχήν οι επιτυχίες αυτές κινούνται γύρω από δύο άξονες: Πρώτον την υλοποίηση στόχων που θέσαμε σε αυτό το διάστημα και είδαμε να πραγματοποιούνται και δεύτερον την εξέλιξη διαφόρων προσπαθειών στις οποίες έγινε το επόμενο βήμα. Οι στόχοι έχουν να κάνουν πρώτιστα με την καλύτερη συνολικά εμπειρία του επισκέπτη και ότι συνεπάγεται αυτό, δηλαδή από το επίπεδο φιλοξενίας και εξυπηρέτησης μέχρι τον αριθμό και την ποιότητα των επιλογών που του προσφέρουμε. Αυτά αν τα αναλύσει κάποιος επιμέρους βλέπει ότι αφορούν σε πολυεπίπεδους παράγοντες με πάρα πολύ δουλειά στον καθένα ξεχωριστά καθώς και συνεργασία πολλών ανθρώπων ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η εξέλιξη προς το καλύτερο.

Ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία στο Poseidonion Grand Hotel μέσα από πληθώρα διαφορετικών επιλογών

Σε ότι αφορά την γαστρονομία του ξενοδοχείου, στοχεύσαμε στην εξέλιξη της γαστρονομικής του ταυτότητας σε συνεργασία πάντα με τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό. Εντάξαμε ουσιαστικά στην εμπειρία της μοναδικής φιλοξενίας του Ποσεισωνίου ακόμα περισσότερο το κομμάτι της γαστρονομικής εμπειρίας, το οποίο εκφράζεται μέσα από την διαφορετικότητα των επιλογών και την υψηλή ποιότητα που του προσφέρουμε, έχοντας πάντα ως βάση την καλή ελληνική πρώτη ύλη. Μετά από το 2,5 χρόνια, το εστιατόριο του ξενοδοχείου «On The Verandah» έχει βραβευτεί 2 συνεχόμενες χρονιές με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, καθώς και το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Σεφ για τον Σταμάτη Μαρμαρινό το 2016. Το φημισμένο πρωινό του Ποσειδωνίου αναβαθμίστηκε με επιπλέον επιλογές α λα καρτ οι οποίες φτιάχνονται την στιγμή της παραγγελίας, καθώς και οργανικούς χυμούς με βιολογικά φρούτα και λαχανικά από το μποστάνι μας. Επιπλέον, το Κυριακάτικο Brunch -η μόνη επιλογή brunch στις Σπέτσες-, εντάχθηκε στις γαστρονομικές επιλογές που μπορούν να γευτούν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αλλά και του νησιού. Μια επίσης σημαντική επιτυχία θεωρώ πως είναι η μετατροπή της οργανικής φάρμας του ξενοδοχείου σε γαστρονομικό χώρο. Το μποστάνι μας, όπως συνηθίζουμε να το λέμε και γι’ αυτό και του δώσαμε την ονομασία «Bostani | Farm-to-table Restaurant, διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμο όπως ένα κανονικό εστιατόριο μέσα σε ένα πανέμορφο περιβόλι, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία από τη φάρμα στο τραπέζι που την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Επενδύσαμε στον κατάλληλο εξοπλισμό και αυτή τη στιγμή μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μέχρι και 30 άτομα.

Μια επίσης σημαντική επιτυχία στο κομμάτι της εστίασης είναι το Palms, το cocktail μπαρ του ξενοδοχείου που ξεκίνησε με δειλά βήματα και έχει εξελιχθεί σε ένα premium cocktail bar με μια πολύ καλή κάρτα ποτών και cocktail που έχει επιμεληθεί το The Gin Joint καθώς και συνοδευτικά πιάτα από τον σεφ μας και την ομάδα του.

Στοχεύουμε να επιβεβαιώνουμε και να ξεπερνούμε τις προσδοκίες των επισκεπτών του Poseidonion Grand Hotel

Σε ότι αφορά τη γενικότερη λειτουργία του ξενοδοχείου, μετά από 2,5 χρόνια εδώ, βλέπω τα αποτελέσματα όλης της προσπάθειας που έγινε σε αυτό το διάστημα μέσω της επιλογής κατάλληλων ανθρώπων, της σωστής παρακολούθησης, επίβλεψης, παρότρυνσης και της εκπαίδευσής τους με βάση την φιλοσοφία που βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα με κοινό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη, αλλά το να επιβεβαιώσουμε και πάνω απ’όλα να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες του. Η επιτυχία σε αυτό, επιβεβαιώνεται από την συνολικά καλύτερη βαθμολογία των guest reviews μέσα από το Trip Advisor, το Booking μέχρι και την Expedia, τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι πελάτες στο ξενδοχείο και το reputation συνολικά.

Σημαντική κατάκτηση θεωρώ επίσης την συνέχιση των επιτυχημένων συνεργασιών όπως αυτή με τα Asian spa Resorts, το Poseidonia Hairworks, την Boutique Mageia της Ιλεάνας Μακρή, την Artion Galleries, το The Gin Joint καθώς και αυτές που ξεκίνησαν φέτος, όπως αυτή με τα Holmes Place και τη Volvo Car Greece.

Εισροή πελατών στο Poseidonion Grand Hotel από τα καλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου

Σε ότι αφορά στις πωλήσεις, οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν όλο αυτό το διάστημα με τους top travel agents του εξωτερικού είχαν σαν αποτέλεσμα την εισροή πελατών από τα καλύτερα γραφεία του κόσμου. Με ταξίδια σε εξειδικευμένες για το κοινό μας εκθέσεις του εξωτερικού όπως η Pure Life Experiences και η Traveller Made στοχεύσαμε στην περαιτέρω προβολή του ξενοδοχείου και φυσικά του προορισμού, θέλοντας να δείξουμε στα καλύτερα γραφεία του εξωτερικού ότι η Ελλάδα έχει προορισμούς-διαμάντια τα οποία δεν είναι γνωστά στους διεθνείς επισκέπτες. Ομολογώ, ότι στη διάρκεια αυτών των παρουσιάσεων οι άνθρωποι αυτοί μαγεύονται από αυτό που βλέπουν και εκεί ακριβώς είναι που συνειδητοποιώ πόσο περιθώριο εξέλιξης υπάρχει ακόμα σε προορισμούς όπως ο Αργοσαρωνικός που δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο για παράδειγμα οι Κυκλάδες.

Οι σχέσεις που καλλιεργήθηκαν έφεραν καρπούς καθώς η ουσιαστική δουλειά που κάνουμε εδώ ακούστηκε στους σωστούς ανθρώπους.

Επιτυχία θεωρώ επίσης και το κομμάτι της προβολής στο εξωτερικό. Σε συνεργασία με γραφείο δημοσίων σχέσεων της Γαλλίας με το οποίο συνεργαζόμαστε  διοργανώσαμε τον Απρίλιο του 2016 ένα press trip με Γάλλους δημοσιογράφους κινώντας έτσι μια αγορά. Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ενίσχυσης του press εντός αλλά και εκτός Ελλάδος, είτε μέσα από τις σχέσεις που καλλιεργήθηκαν με τους ξένους πράκτορες είτε μέσω της εταιρείας μας δημοσίων σχέσεων την Travelworks Public Relations. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η γαλλική αγορά που προανέφερα, καθώς και η τουρκική, η αγγλική και η αμερικάνικη που είναι κάποιες από αυτές στις οποίες εστιάσαμε. Έχουμε επενδύσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και ομολογώ πως βλέπουμε τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, σε συνέχεια του press trip με τους γάλλους δημοσιογράφους, γράφτηκαν 13 αφιερώματα σε πολύ σημαντικά μέσα της Γαλλίας φτάνοντας μέχρι και το περιοδικό της Air France. Το αποτέλεσμα ήταν η ενίσχυση της γαλλικής αγοράς πελατών που κατάφερε να ξεπεράσει την αγγλική, η οποία παρέμενε μέχρι εκείνη την στιγμή η πρώτη σε επισκεψιμότητα στο ξενοδοχείο.

Επέκταση των υψηλών υπηρεσιών του Poseidonion Grand Hotel και εκτός ξενοδοχείου με το Poseidonion Catering

Για ποιους λόγους αποφασίσατε το Poseidonion Grand Hotel να παρέχει υπηρεσίες και εξωτερικού catering; Πότε ξεκίνησε η δράση; και θα επικεντρώνεται στις Σπέτσες ή και σε άλλες περιοχές;
Το Poseidonion Catering το οποίο εντάσσεται επίσημα πια στις δραστηριότητες του ξενοδοχείου, προσφέροντας την δυνατότητα διοργάνωσης κάθε είδους εκδήλωσης είτε στο ξενοδοχείο είτε οπουδήποτε στο νησί, από γάμο και βαφτίσια μέχρι πάρτι, ανανέωση όρκων και private events.

Το ξενοδοχείο πάντα αναλάμβανε γάμους και εκδηλώσεις εντός, όμως από τη στιγμή που βλέπαμε με το πέρασμα των χρόνων μια τόσο σημαντική εξέλιξη στο επίπεδο της γαστρονομίας και του service , αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που το ζητούσαν να απολαύσουν αυτό το επίπεδο υπηρεσιών και εκτός. Αυτό φυσικά συνεπάγεται επένδυση σε εξοπλισμό και ανθρώπους. Συγκεκριμένα η ομάδα του Poseidonion Catering ενισχύθηκε με νέο στέλεχος που έχει αναλάβει την επίβλεψη των εκδηλώσεων του ξενοδοχείου εντός και εκτός, με τα πρώτα αποτελέσματα της φετινής σεζόν να είναι ήδη πολύ θετικά. Για παράδειγμα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση των γενεθλίων της Ilaria Bulgari, μέλος της γνωστής οικογενείας του οίκου κοσμημάτων BVLGARI, που διήρκεσε 4 μέρες και υπήρξε αποτέλεσμα πολύμηνων εργασιών της ομάδας μας.

Το Poseidonion Catering είναι κάτι στο οποίο πιστεύουμε πάρα πολύ και γι’αυτό και επενδύσαμε σε αυτό. Οι Σπέτσες είναι ένα νησί στο οποίο και γίνονται πάρα πολλοί γάμοι, βαφτίσια και εκδηλώσεις αλλά και private events όπως δείπνα και cocktails parties σε σπίτια και ιδιωτικούς χώρους. Παρόλο που ούτως ή άλλως εξυπηρετούσαμε και συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο, θέλαμε να έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας και εναλλακτικούς χώρους εκτός ξενοδοχείου όπου θα μπορεί να φιλοξενηθεί ενδεχομένως και μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του Ποσειδωνίου.
Υπήρχε μεγάλη ζήτηση στο νησί σε αυτό το κομμάτι αλλά όχι τόσο μεγάλη προσφορά, επομένως είδαμε ένα επιπλέον πεδίο στο οποίο μπορούσαμε να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας και εκτός ξενοδοχείου.

Αύξηση των οικονομικών μεγεθών του Poseidonion Grand Hotel

Στην επικοινωνία μας για να καθορίσουμε τη νέα συνέντευξή σας στο Business Travel blog, αναφερθήκατε στη αύξηση των οικονομικών μεγεθών του Poseidonion Grand Hotel. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;

Η αύξηση του τζίρου ήρθε από την μέση τιμή διανυκτέρευσης, τη ξένη αγορά, την πληρότητα των καθημερινών, την ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου κατά ένα μήνα με γκρουπάκια καθώς και συνέδρια στην αρχή και το τέλος της σεζόν από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα γκρουπ προέρχονται από τη Σκανδιναβική, τη βελγική, την εσθονική και την ελληνική αγορά. Τα συνέδρια που διοργανώνουμε κυμαίνονται από 90 έως 250 άτομα. Εντός των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου καλύπτουμε 90 άτομα, και παράλληλα, φέτος με τον χώρο του σινεμά καθώς και τους χώρους της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών όπου ανανάβαμε το catering, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε 200-250 άτομα. Η μεγάλη αίθουσα στις Σχολές καλύπτει 200 άτομα και υπάρχουν επιπλέον 16 break out rooms που καλύπτουν από 10 εως 90-100 η κάθε μία. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν επιπλέον και 3 αμφιθέατρα. Το 70% των εν λόγω εκδηλώσεων αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά συνέδρια, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό-30%- είναι ξένα.
Επίσης, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συνέβαλλε στην κερδοφορία του ξενοδοχείου ήταν η πιο ισορροπημένη κατανομή κρατήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που μέχρι τώρα είχε υψηλές πληρότητες τα Σαββατοκύριακα και λιγότερες μέσα στην εβδομάδα. Η σωστή διαχείριση της ζήτησης για τα Σαββατοκύριακα μέσα στην υψηλή περίοδο που μπλόκαραν την εβδομάδα, βοήθησε στο να «χτιστεί» η κατάλληλη στρατηγική για την ξένη αγορά και τους επισκέπτες που κάνουν long stays. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται παράλληλα καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη αλλά δημιουργείται αύξηση του μέσου όρου διαμονής του επισκέπτη οδηγώντας σε μεγαλύτερη κερδοφορία και διαμόρφωση μιας σταθερής πολιτικής κρατήσεων.

Επισκέπτες υψηλού βαλαντίου από το ελληνικό και διεθνές jet set στο Poseidonion Grand Hotel

Ποιο είναι το προφίλ των επισκεπτών του Poseidonion Grand Hotel (εθνικότητα, εισοδηματικό επίπεδο, μέσος όρος διανυκτέρευσης κλπ.) Ποιες είναι οι πέντε πρώτες αγορές στο δείκτη της πελατείας του ξενοδοχείου;

Οι πελάτες του ξενοδοχείου ανήκουν ως επί το πλείστον σε ανθρώπους υψηλού εισοδηματικού επιπέδου από το εγχώριο και διεθνές jet set που προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, την πολιτική, την τέχνη, την show business αλλά και ακαδημαϊκές προσωπικότητες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη πελατείας, η ελληνική αγορά παραμένει η πιο ισχυρή και συνεχίζουν η αγγλική, η γαλλική, η αμερικανική και η αγορά της Αυστραλίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε σημαντική αύξηση στην αγορά της Τουρκίας και του Λιβάνου καθώς και στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Να σημειώσω ότι οι Γάλλοι και οι Άγγλοι ταξιδιώτες αντιπροσωπεύουν το 30% της συνολικής πελατείας του Poseidonion Grand Hotel.

Νέος αέρας στο ιστορικό Cine Titania από την ιδιοκτησία του Poseidonion Grand Hotel


Για ποιους λόγους εμπλουτίσατε τις υπηρεσίες σας με το Cine Titania;
Η παρουσία του Τιτάνια στις Σπέτσες χρονολογείται περίπου από τις αρχές του 60. Είναι ένας χώρος που έχει ταυτιστεί με τα καλοκαίρια στο νησί με πολλές όμορφες αναμνήσεις. Παρόλο που ο κινηματογράφος δεν σταμάτησε την λειτουργία του εκτός μόνο από την περασμένη χρονιά, η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου ανέλαβε την πρωτοβουλία της ανακαίνισής και διαχείρισής του για να δώσει νέο αέρα σε ένα χώρο που πραγματικά έχει αγαπηθεί πολύ στο νησί. Το σινεμά βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο, μια απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια. Απευθύνεται όχι μόνο στους πελάτες του ξενοδοχείου αλλά σε όλους και στόχος είναι να λειτουργεί όλο τον χρόνο. Εκτός από την ανακαίνιση, φροντίσαμε κάθε λεπτομέρεια του σινεμά να είναι στην ίδια γραμμή με το υψηλό επίπεδο που εγγυάται το ξενοδοχείο, όπως οι επιλογές του αναψυκτηρίου και των σνακς που μπορούν να απολαύσουν οι θεατές.

Συνεργασία Poseidonion Grand Hotel και Holmes PlaceΣε ποιους άξονες εστιάζεται η συνεργασία σας με τα Holmes Place; 
Θέλουμε το ξενοδοχείο να προσφέρει πάντα το καλύτερο. Είτε έχει να κάνει πρώτιστα με την φιλοξενία είτε με την γαστρονομία, είτε με την τέχνη είτε με την ομορφιά και την ευεξία. Θεωρούμε πως η τεχνογνωσία και η εμπειρία σε κάποιους τομείς είναι αδιαμφισβήτητη όπως ισχύει και στην περίπτωση των εξειδικευμένων trainers της Holmes Place. Γι’αυτό και επιλέξαμε να προσφέρουμε φέτος στους επισκέπτες μας μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών fitness από έμπειρους επαγγελματίες, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το healthy lifestyle που έχουν στην καθημερινότητά τους και στις διακοπές τους.

Ξεπεράστηκαν οι προβλέψεις για την πληρότητα

Σε ποιο ποσοστό ανήλθε ο δείκτης πληρότητας του Poseidonion Grand Hotel το 2016; Και ποιες οι εκτιμήσεις για φέτος;
Όπως ανέφερα και προηγουμένως, έχει καταγραφεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με εκδηλώσεις, γκρουπάκια και συνέδρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο φετινός Απρίλιος και Μάιος ήταν οι καλύτεροι που έχει καταγράψει το Ποσειδώνιο μέχρι τώρα και ξεπέρασαν ακόμα και τα forecasts. Επίσης, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος προβλέπονται να κινηθούν πολύ θετικά και φέτος όπως και πέρυσι, με μια σταθερά υψηλή πληρότητα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ τις προηγούμενες χρονιές μετά το Σαββατοκύριακο της Αρμάτας υπήρχε μια σταδιακή πτώση της επισκεψιμότητας και στο ξενοδοχείο αλλά και γενικότερα στο νησί.

 

Η σωστή επιλογή συνεργατών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη καλών, για το ξενοδοχείο, αποτελεσμάτων

Όταν αναλάβατε τη γενική διεύθυνση του ξενοδοχείου είχατε ισχυρή την πεποίθηση ότι το Poseidonion Grand Hotel θα διαγράψει τη λαμπρή πορεία που μόλις περιγράψατε; Ποιοι λόγοι σας παρακίνησαν στην υιοθέτηση αυτής της πεποίθησης;

Μέσα από την τοποθέτηση στόχων και την σκληρή δουλειά ξέρεις ότι θα έχεις καρπούς αλλά αυτό κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος. Δεν μπορείς να γνωρίζεις εξαρχής το μέχρι που θα φτάσει η συνολική προσπάθεια. Γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι με την αφοσίωση σε όλο αυτό θα είχαμε εξέλιξη, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω μέχρι που θα φτάσει. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή οι συνεργάτες. Η σωστή επιλογή ανθρώπων, κατάλληλων για καίριες θέσεις, η εκπαίδευση τους, η «μύησή» τους σε μια κοινή φιλοσοφία, η διαρκής κινητοποίηση τους μέσα από σωστή καθοδήγηση, αποτελούν κινήσεις που οδηγούν συνολικά σε ένα καλό αποτέλεσμα με αποκορύφωμα την υποστήριξη από την ίδια την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες λειτουργούν συνεργατικά και μετά από πολλή σκληρή δουλειά είναι που η πεποίθηση αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πραγματικότητα.

Με ποιες λέξεις- επίθετα θα περιγράφατε το Poseidonion Grand Hotel σε τουρίστα-ταξιδιώτη που δεν το γνωρίζει;

Επιβλητικό, μεγαλειώδες, φιλόξενο, ζεστό, μοναδικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.