ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ

Η Ελλάδα παραμένει διαχρονικά πρώτη στις προτιμήσεις των Κυπρίων, με 539.452 επισκέπτες το 2016. Το ποσοστό ανόδου συγκριτικά με το 2015 ανήλθε στο 15,7%, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, εκτιμάται ότι και εφέτος η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Κυπρίους, από τη στιγμή που υπάρχει ίδια γλώσσα και πολλά ωραία μέρη -ειδικά τα νησιά- καθώς και ιστορικά μνημεία. Δεύτερος προορισμός για τους Κυπρίους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πολλοί έχουν συγγενείς, με 218.000 επισκέπτες το 2016 και αύξηση της τάξης του 16,8% από το 2015.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος προτιμώνται από το 41% των ταξιδιωτών που θέλουν να πάνε στο εξωτερικό, αφού κατά το χρονικό διάστημα αυτό του 2016 ταξίδεψαν 520.000 άτομα. Κατά το 2016 οι επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό οι κάτοικοι της Κύπρου ξεπέρασαν το 1,2 εκατ., με την Ελλάδα να αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό.

Αεροπλάνο και εξωτερικό

Η φετινή χρονιά αναμένεται να αγγίξει αριθμούς ρεκόρ στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, της Λάρνακας και της Πάφου. Ήδη, κατά το πρώτο εξάμηνο του φετινού χρόνου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι επισκέψεις των Κυπρίων στο εξωτερικό έχουν ξεπεράσει τις 600.000, αριθμός αυξημένος κατά 17,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης, τον Απρίλιο του 2017, τα ποσοστά ξεπέρασαν κατά πολύ, όχι μόνο όλους τους προηγούμενους μήνες αυτής της χρονιάς, αλλά ακόμα και τον Ιούνιο, με τον αριθμό των ταξιδιωτών να φθάνει τους 117.178 έναντι 110.235 τον Ιούνιο του 2017.

Η Ρωσία είναι μια άλλη δημοφιλή επιλογή των Κυπρίων, με ποσοστό ανόδου 21,1% από το 2015 (58.700 ταξιδιώτες). Η Γερμανία ακολουθεί με 35.700 ταξιδιώτες, αλλά με ποσοστό ανόδου μόνο 5,4%. Λιγότερο δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Κύπριους είναι η Ρουμανία (αν και αύξησε τα ποσοστά της κατά 8,5% από το 2015), η Γαλλία (με ποσοστό ανόδου 3,9%) και η Βουλγαρία, η οποία κατέγραψε οριακή πτώση 1,3% από το 2015.

Ποιοι ταξιδεύουν

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι ηλικίες που ταξιδεύουν πιο συχνά είναι μεταξύ 25 και 44 ετών. Ακολουθούν οι ηλικίες από 45 έως 65, ενώ η κατηγορία ηλικιών από 15 έως 24 ετών έρχεται τελευταία.

Οι κυριότεροι λόγοι που οι Κύπριοι ταξιδεύουν είναι για αναψυχή, για σπουδές, για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή και για προσωπικούς σκοπούς. Οι Κύπριοι πάντα ταξίδευαν καθώς είχαν στενές εμπορικές σχέσεις με Ελλάδα και Βρετανία. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων όλο και περισσότερος κόσμος ξεφεύγει από τα όρια του νησιού και για σκοπούς αναψυχής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.