Την ισχυρή άποψη- πεποίθηση αυτή καταθέτει στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ο βραβευθείς στα Tourism Awards κ. Ανδρέας Σφυρίδης που ασκεί από το 1992 το επάγγελμα του φωτογράφου και έχει αναλάβει, για λογαριασμό τόσο ελληνικών ξενοδοχείων όσο και προορισμών της χώρας μας, τη λήψη υψηλής ποιότητας και αισθητικής εικόνων με τις εγκαταστάσεις και τις τοποθεσίες τους αντίστοιχα. Μια πεποίθηση που όσο και εάν και ακούγεται απίστευτη για τους αδαείς, εντούτοις πηγάζει από την πολυετή εμπειρία, την τριβή και την τεχνογνωσία του στην επαγγελματική φωτογράφηση ελληνικών ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών.
Επιδιώκοντας να τεκμηριώσει την άποψή του αυτή ο κ. Σφυρίδης επισημαίνει χαρακτηριστικά «η προβολή του ξενοδοχείου επιτυγχάνεται με δύο μορφές: α) την αναλογική με μικρό κοινό θέασης (για να το δεις πρέπει να πας εκεί, να το επισκεφτείς δηλαδή) και β) την ψηφιακή στην οποία οι εικόνες του ξενοδοχείου διαδραματίζουν το πιο βασικό και απαραίτητο ρόλο καθώς είναι αυτές τις οποίες πρωτοαντικρίζει ο δυνητικός επισκέπτης κάνοντας ένα κλικ στο κινητό ή στον υπολογιστή του προκειμένου να βρει το κατάλυμα για τις διακοπές του. Επειδή ακριβώς το κάθε ξενοδοχείο δραστηριοποιείται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό οι εικόνες- φωτογραφίες του να είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και απαραίτητα να περιλαμβάνουν ανθρωποκεντρικές λήψεις ώστε αυτόματα να δημιουργείται στον εν δυνάμει πελάτη η αίσθηση- η επιδίωξη- η στόχευση να ζήσει την εμπειρία της προβαλλόμενης φωτογραφίας, κάνοντας άμεσα κράτηση».
Ωστόσο και όπως επισείει την προσοχή των ξενοδόχων, των τουριστικών επιχειρηματιών κλπ., οι εικόνες από μόνες τους είναι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές εάν δεν ενσωματωθούν σε μια πολυσχιδή ψηφιακή στρατηγική. «Δεν θα αυξηθούν ποτέ οι κρατήσεις και δεν θα αποδώσει η επένδυση μιας φωτογράφισης αν οι εικόνες αυτές ενσωματωθούν σε μια ανεπαρκή ιστοσελίδα από την οποία απουσιάζει η παρουσία της στα social media, σε παγκόσμιους ταξιδιωτικούς οργανισμούς όπως: booking, tripadvisor, facebook, instagram ή τυπωθούν σε μια πρόχειρη μπροσούρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σφυρίδης.
Παράλληλα, επισημαίνει τη φιλοσοφία που υιοθετεί όταν αναλαμβάνει τη φωτογράφηση ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας. Συγκεκριμένα λέει: «με τις εικόνες μου καταφέρνω να δημιουργώ εκείνο το σκηνικό και την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα βρει ο δυνητικός επισκέπτης, προτού ακόμα επισκεφτεί το ίδιο το ξενοδοχείο».
Πέραν τούτων, στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ο κ. Σφυρίδης υπογραμμίζει ότι καταλυτικό ρόλο στη σύναψη συνεργασίας για τη φωτογράφηση ενός ξενοδοχείου παίζει το briefing. Η δέουσα και καίρια ενημέρωση δηλαδή που θα πρέπει να έχει, προτού ακόμα στήσει τη μηχανή του, από την-τον υπεύθυνη-ο του ξενοδοχειακού καταλύματος προκειμένου να κατανοήσει τις ανάγκες τους τις οποίες και θα αποδώσει μέσα από τις εικόνες του προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποφευχθούν τα όποια ευτράπελα.
Ταυτόχρονα, εξηγεί για ποιους λόγους η φωτογράφηση ενός ξενοδοχείου δεν θα πρέπει να λογίζεται ως ένα ακόμα έξοδο για την επιχείρηση, ενώ τονίζει ότι ελληνικοί προορισμοί με μεγάλη τουριστική κίνηση αντιμετωπίζουν διαφορετικά το φωτογράφο ξενοδοχείων σε σύγκριση με τοποθεσίες της χώρας που καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις στους τουριστικούς δείκτες.
Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη φωτογράφηση ξενοδοχείων και προορισμών της χώρας μας; Ποιο ήταν και εξακολουθεί να είναι το δέλεαρ για τη δουλειά σας;
Αμέσως μετά τις σπουδές μου στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Βέλγιο στον τομέα της φωτογραφίας, ασχολήθηκα αποκλειστικά με τη διαφημιστική φωτογραφία. Αυτός ο τομέας περιελάμβανε και τη φωτογράφιση τουριστικών καταλυμάτων καθώς και την ανάδειξη προορισμών της χώρας μας. Τα δυο αυτά στοιχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Με τον καιρό συνειδητοποίησα ότι είχαν αρχίσει να με κερδίζουν περισσότερο οι λήψεις που πραγματοποιούσα πάνω στη βιομηχανία της «φιλοξενίας», μαζί με όλα τα παρακλάδια της, όπως οι ταξιδιωτικοί προορισμοί και το τρόφιμο. Και διαπίστωσα ότι υπάρχει η δυνατότητα να αναδείξω περισσότερο το ταλέντο μου δημιουργώντας εικόνες υψηλής αισθητικής που να διαθέτουν ταυτόχρονα τη δυναμική εκείνη που χρειάζεται το τουριστικό μας προϊόν, ώστε να το διαφοροποιεί μέσα στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Και φυσικά το δέλεαρ είναι να μπορώ να παράγω τις εικόνες αυτές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χώρους και τόπους. Δεν είναι καθόλου εύκολο.
Οι σημαντικότεροι επαγγελματικοί σταθμοί
Πόσα χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά; Ποιους θεωρείτε τους σημαντικότερους σταθμούς στην επαγγελματική σας καριέρα;
Φωτογραφίζω επαγγελματικά από το 1992. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καθώς και μια εξειδίκευση πάνω στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας. Από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας μου, ήταν ανάθεση του Project “Χαλκιδική τέσσερις εποχές, (Peninsulas of Halkidiki – The Seasons Project) από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, το 2007.
Σταθμός επίσης ήταν η γνωριμία μου με τoν Αχιλλέα Κρητικό interior designer, εξ’ αιτίας του οποίου ξεκίνησα να φωτογραφίζω έργα του σε Σαντορίνη και Μύκονο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό σταθμό για την καριέρα μου τη συνεργασία μου με τον Andrea Birner, ιδρυτή της Inova Hospitality.
Τέλος, σταθμοί είναι επίσης όλες οι συνεργασίες μου με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και αλυσίδες, σε όλη τη χώρα όπως, το Pomegranate & Spa Hotel, Miraggio Thermal Spa, Les Lazaristes, Acrotel Hotels & Resorts, Xenios Gate Hotels του ομίλου Κοθάλη στη Θάσο, Ambassador Aegean Luxury Hotel & Suites, καθώς και τα πιο πρόσφατα Mitsis Hotels και Lindos Hotels στη Ρόδο.
Βράβευση της φωτογράφησης με τίτλο «Χαλκιδική, τέσσερις εποχές Peninsulas of Halkidiki – The Four Seasons Project
Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη και αντιθέτως η πιο άτυχη στιγμή στην καριέρα σας και για ποιους λόγους;
Η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην καριέρα μου, ήρθε όταν βραβεύτηκα μου για το σύνολο του project «Χαλκιδική, τέσσερις εποχές (Peninsulas of Halkidiki – The Four Seasons Project)» στα Tourism Awards, το 2014. Η αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μου, ήταν η αρχή για να βρίσκεται το όνομά μου, ανάμεσα στη λίστα των hotel photographers στην Ελλάδα.
Αδυνατώ να θυμηθώ την πιο άτυχη στιγμή στην καριέρα μου. Προσωπικά, άτυχη στιγμή είναι όταν τελειώνει η συνεργασία μου με ένα ξενοδοχείο.
Ο καταλυτικός ρόλος του briefing για την τέλεια φωτογράφηση του ξενοδοχείου
Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που συναντάτε όταν κλείνετε συμφωνία για τη φωτογράφηση ξενοδοχείου και όταν τελικά γίνεται η συγκεκριμένη δουλειά;
Μια από τις πιο σημαντικές δυσκολίες που συναντάω είναι το briefing, η ενημέρωση που πρέπει να έχω από τους υπεύθυνους του καταλύματος, έτσι ώστε να μπορέσω να κατανοήσω τις ανάγκες τους και να αποδώσω μέσα από τις εικόνες μου, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που χρειάζονται για τη διαφημιστική προώθηση. Επίσης το briefing, είναι αυτό που θα με βοηθήσει να κοστολογήσω με ακρίβεια το ύψος της αμοιβής μου για το συγκεκριμένο project, δίνοντας μια ανταγωνιστική οικονομική προσφορά. Ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχος φωτογράφος μπορεί να θεωρούμαι, δε ξεκινώ ποτέ φωτογράφιση, αν πρώτα δεν έχω μια αναλυτική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και στη συνέχεια να ετοιμάσω μια λίστα που θα αφορά όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, πριν από την ημέρα που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το project.
Όπως προανέφερα, από το briefing προκύπτει το πλάνο της φωτογράφισης, το storytelling και τα storyboards. Κάτι σαν το σχέδιο πτήσης που καταθέτουν οι πιλότοι των αεροσκαφών προτού απογειωθούν. Είναι ο μπούσουλας. Πρέπει να το ακολουθώ πιστά, χωρίς παρεκκλίσεις. Όταν δεν τηρείται το πλάνο, αποκλίνουμε από το σχεδιασμό της φωτογράφισης και τότε αρχίζουν τα προβλήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται. (Καθυστερήσεις, άγχος, πίεση χρόνου και κατ’ επέκταση αθέτηση των συμφωνηθέντων τόσο στο επίπεδο του προγραμματισμού όσο και στο οικονομικού).
Ο σωστός και λεπτομερής προγραμματισμός μιας επαγγελματικής φωτογράφισης ενός καταλύματος, όχι μόνο θα βοηθήσει στην ευκολότερη υλοποίηση και ολοκλήρωση αλλά και θα οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, που θα αποτυπωθεί στο τελικό φωτογραφικό υλικό.
Η ελλιπής επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων, το μόνο που θα μπορεί να πραγματοποιήσει είναι εκνευρισμό και απογοήτευση σχετικά με τις προσδοκίες του τελικού αποτελέσματος από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Φιλοσοφία που συνδυάζει τις υψηλής αισθητικής φωτογραφίες με αύξηση των κρατήσεων
Ποια είναι η φιλοσοφία την οποία υιοθετείτε όταν αναλαμβάνετε τη φωτογράφηση ελληνικού ξενοδοχείου; Ποια είναι τα στοιχεία-χαρακτηριστικά τα οποία θέλετε να προσδώσετε στη δουλειά σας; Αλήθεια αυτή τη φιλοσοφία την ασπάζονται οι ξενοδόχοι- ιδιοκτήτες των ελληνικών ξενοδοχειακών μονάδων;
Καθ’ όλη τη διάρκεια τη διάρκεια του χρόνου, παρακολουθώ στενά τη μόδα, τις τάσεις και τα trends που κυριαρχούν παγκοσμίως στις φωτογραφήσεις των ξενοδοχείων. Ανελλιπώς επισκέπτομαι κάθε χρόνοι τις πιο σημαντικές εκθέσεις τουρισμού, τόσο στην Ελλάδα (Philoxenia, Xenia, Hotel Show), όσο και στο εξωτερικό (WTM London- U.K, ITB, Berlin-Germany κ.α.).
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη δική μου προσωπική ματιά, δημιουργούν εκείνη τη φιλοσοφία που συνδυάζει υψηλή αισθητική εικόνων με αύξηση των κρατήσεων-πωλήσεων. Με τις εικόνες μου, καταφέρνω να δημιουργώ εκείνο το σκηνικό και την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα βρει ο δυνητικός επισκέπτης, πριν ακόμα επισκεφτεί το ίδιο το ξενοδοχείο. Με άλλα λόγια δημιουργώ με τέτοιον τρόπο εικόνες που σε παρακινούν να θέλεις να πας, να επισκεφτείς το ξενοδοχείο και να ζήσεις την εμπειρία της προβαλλόμενης φωτογραφίας, κάνοντας άμεσα κράτηση.
Καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου- να προβούν άμεσα δηλαδή σε κράτηση οι εν δυνάμει πελάτες του ξενοδοχείου- παίζουν οι ανθρωποκεντρικές λήψεις που πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους και εγκαταστάσεις της μονάδας. Βλέποντας δηλαδή ο δυνητικός επισκέπτης του ξενοδοχείου, φωτογραφίες που απεικονίζουν μοντέλα να απολαμβάνουν για παράδειγμα την ακαταμάχητη προσιτή πολυτέλεια ενός δωματίου του ξενοδοχείου ή το άκρως δελεαστικό τους γεύμα στο εστιατόριο ή ακόμα και τη μοναδική υπηρεσία του spa, της πισίνας κλπ, αυτόματα να του δημιουργείται η ισχυρή θέληση, η επιδίωξη να ζήσει και αυτός αυτή την εμπειρία διαμονής. Δεν θα πρέπει εξάλλου να διαφεύγει της προσοχής ότι τα ξενοδοχεία, οι προορισμοί κλπ. απευθύνονται και στοχεύουν στην προσέλκυση ατόμων!!!
Η φωτογράφηση ενός ξενοδοχείου δεν είναι ένα ακόμα έξοδο της επιχείρησης
Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει, σύμφωνα με τη δική σας κρίση, να έχει το ξενοδοχείο ώστε να αναλάβετε τη φωτογράφησή του;
Για να αναλάβω τη φωτογράφιση ενός ξενοδοχείου, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την κατηγορία του, θα πρέπει πρώτα ο ξενοδόχος να έχει κατανοήσει και να αναγνωρίζει, το πόσο αναγκαίο και σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν όλες εκείνες οι εικόνες με τις οποίες προβάλλεται το κατάλυμα του προς τα έξω και ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα έξοδο της επιχείρησης. Αυτό και μόνο αυτό, αρκεί για να ξεκινήσω το briefing.
Ποια είναι η περίοδος αιχμής για τη δουλειά σας;
Από Μάρτιο έως Ιούνιο και από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Θεωρητικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της, η περίοδος αιχμής θα έπρεπε να διαρκούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η εξέλιξη των ξενοδοχείων και των προορισμών μέσα από την επαναληπτικότητα της φωτογράφησης
Επισκεπτόμενος για τις ανάγκες της δουλειάς σας τοποθεσίες και ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, ποιες είναι οι απόψεις- εκτιμήσεις σας για το επίπεδο, την ποιότητα ελληνικών προορισμών και ελληνικών ξενοδοχείων; Και τι διαπιστώνετε με την πάροδο των ετών;
Μέσα από τη δική μου οπτική γωνία, ανακαλύπτω και αναδεικνύω τα πολύ σημαντικά και όμορφα στοιχεία που διαθέτουν τόσο οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας όσο και τα ελληνικά ξενοδοχεία. Η επαναληπτικότητα των φωτογραφίσεων που κάνω σε όλα αυτά τα μέρη, μου δίνουν τη δυνατότητανα διαπιστώνω την πρόοδο και τις αλλαγές. Την εξέλιξη. Το πριν και το μετά. Ωραία συναισθήματα. Με τον καιρό διαπιστώνω ότι οι εικόνες που δημιουργώ, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ίδιων των ξενοδοχείων. Πηγαίνοντας πίσω μερικά χρόνια στο φωτογραφικό μου αρχείο, είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο να βλέπεις αυτές τις αλλαγές και να αναγνωρίζεις την προσπάθεια που κάνουν οι ξενοδόχοι με τις αναβαθμίσεις, τις ανακαινίσεις ή τις καινούργιες μονάδες τους. Είναι πολύ εντυπωσιακό.
Από τις αναμνήσεις που έχω όταν επισκέπτομαι ελληνικά τουριστικά θέρετρα, όταν είναι να αναλάβω τη φωτογράφισή τους, διαπιστώνω συχνά το εξής: η επένδυση να έχει αισθητική και ποιότητα, ενώ οι εικόνες της διαφημιστικής της προβολής να είναι πολύ κατώτερες και ανεπαρκείς, κατά συνέπεια υποβαθμισμένη. Είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ.
Πώς η φωτογραφία ενός ξενοδοχείου οδηγεί σε 1000 κρατήσεις!!!
Για ποιους λόγους θεωρείτε ότι η μια φωτογραφία ξενοδοχείου σημαίνει 1000 κρατήσεις; Και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα προσδώσουν στο ξενοδοχείο αυτήν την επιτυχή κατάληξη;
Η φωτογράφιση του ξενοδοχείου πρέπει να εκλαμβάνεται ως επένδυση στην μονάδα. Η αντιμετώπιση της σαν έξοδο είναι καταστροφική και λανθασμένη. Τα ξενοδοχεία έχουν πλέον δυο μορφές προβολής. Την αναλογική (οι εγκαταστάσεις, το περιβάλλον, το προσωπικό, οι παροχές) και τη ψηφιακή (web site, booking, trip advisor facebook, instagram). Η πρώτη μορφή, η αναλογική έχει περιορισμένη πρόσβαση, με μικρό κοινό θέασης (για να τη δεις, πρέπει να πας εκεί, να επισκεφτείς δηλαδή το ξενοδοχείο).
Αντιθέτως, η πρόσβαση στην ψηφιακή είναι πολύ εύκολη. Μ’ ένα κλικ στο κινητό ή στον υπολογιστή, μπορείς να ξεναγηθείς σε τουριστικά καταλύματα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς προκειμένου να βρεις το προσφιλές στην προτίμησή σου. Σε αυτή τη ψηφιακή ξενάγηση- προβολή, το πιο βασικό και απαραίτητο ρόλο διαδραματίζουν οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου καθώς είναι αυτές τις οποίες πρωτοαντικρίζει ο δυνητικός επισκέπτης. Επειδή ακριβώς το κάθε ξενοδοχείο δραστηριοποιείται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό οι εικόνες- φωτογραφίες του να είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας ώστε αυτόματα να δημιουργείται στον εν δυνάμει πελάτη η αίσθηση- η επιδίωξη- η στόχευση να ζήσει την εμπειρία της προβαλλόμενης φωτογραφίας, κάνοντας άμεσα κράτηση.
Εάν δεν ενσωματωθούν σε μια πολυσχιδή ψηφιακή στρατηγική. «Δεν θα αυξηθούν ποτέ οι κρατήσεις και δεν θα αποδώσει η επένδυση μιας φωτογράφισης αν οι εικόνες αυτές ενσωματωθούν σε μια ανεπαρκή ιστοσελίδα από την οποία απουσιάζει η παρουσία της στα social media, σε παγκόσμιους ταξιδιωτικούς οργανισμούς όπως: booking, tripadvisor, facebook, instagram ή τυπωθούν σε μια πρόχειρη μπροσούρα.
Σε αυτή την περίπτωση το κόστος της επένδυσης της φωτογράφισης θα μετατραπεί σε ένα περιττό έξοδο.
Να μη ξεχνάμε ότι το μοναδικό πράγμα που βλέπει ένας δυνητικός πελάτης προτού περάσει την πόρτα, είναι οι εικόνες εκείνες με τις οποίες προβάλλεται ένα ξενοδοχείο, συμβαίνει μόνο μια φορά και πρέπει οπωσδήποτε να είναι η καλύτερη δυνατή!
Διαφορετική αντιμετώπιση του φωτογράφου ξενοδοχείων στους ελληνικούς προορισμούς με μεγάλη τουριστική κίνηση, σε σχέση με τις τοποθεσίες που καταγράφουν χαμηλές τουριστικές επιδόσεις
Ποια είναι αλήθεια η κουλτούρα και η συμπεριφορά την οποία υιοθετούν οι ελληνικοί προορισμοί τόσο με χαμηλή όσο και αντιθέτως με μεγάλη τουριστική κίνηση απέναντι σε έναν φωτογράφο ξενοδοχείων;
Καλή ερώτηση. Είναι πλέον πολύ χαρακτηριστικό ότι η κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της τοπικά χαρακτηριστικά αντιμετώπισης. Σε περιοχές όπου η τουριστική κίνηση είναι γενικά χαμηλή με μικρή διάρκεια, ο φωτογράφος και οι υπηρεσίες του, αντιμετωπίζονται σαν ένα ακόμα έξοδο. Αναγκαίο έξοδο. Κατά συνέπεια οι εικόνες με τις οποίες προβάλλονται τα καταλύματα προέρχονται κυρίως από μη εξειδικευμένους φωτογράφους μ’ αποτέλεσμα να είναι χαμηλής ποιότητας και να υποβαθμίζεται όλη η εγκατάσταση.
Αντίθετα οι περιοχές με πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και μακρά τουριστική σεζόν, έχουν συνειδητοποιήσει πολύ δυνατά την αξία της εικόνας της προβολής τους με αποτέλεσμα να επενδύουν πάνω σε εικόνες, πολύ υψηλής ποιότητας γιατί αυτή την επένδυση την παίρνουν πίσω στο πολλαπλάσιο.
Προσαρμοστικότητα του φωτογράφου… στα πάντα!!!
Πέραν του χαρισματικού ταλέντου και του επαγγελματισμού, τι θεωρείτε ότι πρέπει να διαθέτει περαιτέρω ένας φωτογράφος ξενοδοχείων?
Προσαρμοστικότητα στα πάντα! Στην ιδιαιτερότητα της περιοχής, του τόπου, του καταλύματος, των καιρικών συνθηκών, των ανθρώπων που συνεργάζεται. Να μπορεί να αποδίδει υψηλές εικόνες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Είτε βρίσκεται στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, είτε στα Ζαγοροχώρια και στο Λουτράκι.