ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2017;

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ζεστός φθινοπωρινός καιρός δίνουν παράταση στις διακοπές των Ελλήνων αλλά και των ξένων τουριστών. Ποιους προορισμούς θα προτιμήσουν φέτος το φθινόπωρο οι Έλληνες και οι ξένοι τουρίστες; Πόσες μέρες θα πάνε διακοπές; Ποιες είναι οι μέσες προτιμώμενες μέσες τιμές για τους Έλληνες αλλά και για τις άλλες εθνικότητες; Ποιες εθνικότητες θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος το φθινόπωρο; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και αναλύει τις τάσεις του φθινοπώρου του 2017.

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους Έλληνες φέτος το φθινόπωρο

A close up of a map Description generated with very high confidence

Οι Έλληνες δε σταμάτησαν να  πακετάρουν βαλίτσες και να κάνουν εξορμήσεις. Έτσι λοιπόν και φέτος το φθινόπωρο θα συνεχίσουν τα ταξίδια τους σε αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα. Αγαπημένοι προορισμοί τους είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά που βρίσκονται στο τοπ 3 των προτιμήσεών τους. Την τιμητική τους έχουν όμως οι περιοχές της Σαντορίνης (Φηρά, Ημεροβίγλι, Οία) αλλά και η Χώρα της Ρόδου. Οι κοντινές πόλεις στην Αθήνα, Ναύπλιο και Λουτράκι, φαίνεται να προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους ξένους τουρίστες φέτος το φθινόπωρο

A close up of a map Description generated with very high confidence

 

 

 

Οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης δε θα ξεκουραστούν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Το ενδιαφέρον των ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα φαίνεται να μονοπωλεί η Σαντορίνη, αφού πέντε από τους δέκα προτιμώμενους προορισμούς των διεθνών ταξιδιωτών, βρίσκονται στο κυκλαδίτικο αυτό νησί.  Η Αθήνα σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χώρα της Μυκόνου. Η Κρήτη συμμετέχει στο τοπ 10 με δύο προορισμούς, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο που βρίσκονται αντίστοιχα στην όγδοη και ένατη θέση.

 

Οι εθνικότητες που προτίμησαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 2017

A screenshot of a cell phone Description generated with very high confidence

 

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς, φθινοπωρινούς μήνες ως επί το πλείστων οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς και τους Γάλλους.  Όσον αφορά το μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας αλλά και το μέσο όρο διαμονής, βλέπουμε ότι οι Ελβετοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 155 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Αμερικάνους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 136 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 4 ημέρες). Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 129 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες).Οι Ρώσοι είναι αυτοί που επιθυμούν να απολαύσουν για μεγαλύτερο διάστημα τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέσο όρο διαμονής 9 ημέρες ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς με μέσο όρο διαμονής 8 ημέρες.

A screenshot of a social media post Description generated with very high confidence

Ποιους εγχώριους προορισμούς επέλεξαν οι Έλληνες αλλά και οι άλλες εθνικότητες;

Εικόνα που δείχνει τους τοπ 3 προτιμώμενους ελληνικούς προορισμούς ανά εθνικότητα

Πολλοί από τους ξένους τουρίστες όπως για παράδειγμα οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι  και οι Αμερικάνοι φαίνεται πως θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα και έπειτα θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στο νησί της Σαντορίνης. Η Αθήνα θα συνεχίσει να δέχεται τουρίστες κατα τη διάρκεια όλης της φθινοπωρινής σαιζόν και μάλιστα θα βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των περισσοτέρων εθνικοτήτων. Οι περιοχές της Σαντορίνης πετυχαίνουν υψηλούς μέσους όρους διανυκτέρευσης (Άγγλοι Ημεροβίγλι  472 ευρώ/βραδιάΓερμανοί Οία 333 ευρώ /βραδιάΑμερικάνοι Οία 312 ευρώ/βραδιά) ενώ αρκετές είναι οι διακυμάνσεις στους μέσους όρους τιμών που είναι διατεθειμένη να πληρώσει η κάθε εθνικότητα στα καταλύματα της Αθήνας  (Πολωνοί  68 ευρώ/βραδιά – Δανοί 137/βραδιά).

 

Μέσος όρος διαμονής που επιλέχθηκε για τη χώρα μας το φθινόπωρο του 2017Εικόνα που δείχνει τη μέση τιμή & το μέσο όρο διαμονής στην Ελλάδα το φθινόπωρο 2017 από Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες

Για το διάστημα μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2017 και της 30ης Δεκεμβρίου 2017ο μέσος όρος τιμών που επιλέχθηκε από ταξιδιώτες  για τα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα είναι 80 ευρώ ανά βραδιά και ο μέσο όρος διαμονής από Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες είναι  3 βράδια. 

Ημερολόγιο που δείχνει τις αναζητήσεις των Ελλήνων για το φθινόπωροι του 2017

*Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην www.trivago.gr μεταξύ της 1ηςΙουλίου 2017 και της 30ης Σεπτεμβρίου 2017 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2017 και της 30ης Δεκεμβρίου 2017.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.