ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ: «O ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ MOUZENIDIS TRAVEL ΕΦΕΡΕ 300.000 ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017»

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό, αποκαλύπτει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο γενικός διευθυντή του ομίλου Μουζενίδης κ. Γιώργος Μασμανίδης προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ρώσοι ταξιδιώτες που επέλεξαν τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες του τουριστικού οργανισμού Mouzenidis Travel προκειμένου να απολαύσουν τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση που ξεπερνά το 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Στις τρεις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Ρώσων ταξιδιωτών- πελατών του Mouzenidis Travel βρέθηκαν κατά σειρά οι ακόλουθοι ελληνικοί προορισμοί το 2017:

  • η Χαλκιδική την οποία επισκέφτηκαν 120.000 Ρώσοι τουρίστες
  • η Κρήτη την οποία γνώρισαν 70.000 Ρώσοι ταξιδιώτες και
  • η Κέρκυρα που δέχτηκε 15.000 επισκέπτες από την χώρα του ρουβλίου.

    Photo credits: Mouzenidis Group

Ταυτόχρονα και πέραν των 3000.000 Ρώσων τουριστών, το Mouzenidis Travel- έχοντας διεισδύσει δυναμικά σε αγορές της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης με την αεροπορική εταιρία Ellinair να πραγματοποιεί πτήσεις από και προς προορισμούς σε περιοχές της Γηραιάς ηπείρου- «έφερε και άλλους 100.000 ξένους τουρίστες στην Ελλάδα τη φετινή τουριστική χρονιά από χώρες όπως για παράδειγμα η Γερμανία αλλά και από τις πολλά υποσχόμενα αγορές της Πολωνίας, της Σερβίας κλπ.», επισημαίνει ο κ. Μασμανίδης.

Σε ότι αφορά στο καίριο θέμα της απόφασης του ομίλου Μουζενίδης να αναλάβει τη δωρεάν μεταφορά Ρώσων τουριστών από και προς ελληνικούς προορισμούς τους οποίους εξυπηρετούσε η πλέον καταρρέουσα ρωσική αεροπορική εταιρία VIM-AVIA ο κ. Μασμανίδης δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι «λάβαμε αυτήν την απόφαση γιατί δεν θέλαμε επί ουδενί οι Ρώσοι τουρίστες που επέλεξαν για τις φετινές τους διακοπές τη χώρα μας να αισθανθούν παραμελημένοι και αδικημένοι, μην έχοντας τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Εξάλλου δεν φταίνε σε τίποτα για τη δυσχερή κατάσταση την οποία καλούνταν να βιώσουν». Έτσι και εναρμονισμένη πλήρως με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ellinair πραγματοποιεί πτήσεις- με δικά της αεροσκάφη και δικό της πλήρωμα (σημείωση: στην περίπτωση που χρησιμοποιούνταν αεροσκάφη της VIM-AVIA εντός του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε θα σημειωνόταν κατάσχεσή τους)- από τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο προς και από το αεροδρόμιο Domodedovo της Ρωσίας όπου θα υπάρχουν εκπτώσεις στους φόρους στις εταιρίες που έχουν αναλάβει το πτητικό πρόγραμμα της καταρρέουσας VIM-AVIA, σύμφωνα με απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Ellinair ξεκίνησε να πραγματοποιεί τις εν λόγω πτήσεις από τις 27 Σεπτεμβρίου και η καταληκτική ημερομηνία για τη συγκεκριμένη δράση της είναι η 15η Οκτωβρίου της τρέχουσας χρονιάς. «Η Ellinair πραγματοποιώντας μία πτήση ημερησίως, θα μεταφέρει το διάστημα αυτό συνολικά 3.500 Ρώσους τουρίστες από την Ελλάδα προς τη Ρωσία και 1000 Ρώσους στην Ελλάδα», αποσαφηνίζει ο γενικός διευθυντής του ομίλου Μουζενίδης. Και δεν παραλείπει να σημειώσει ότι από την αρχή της τουριστικής σεζόν και δη της υψηλού περιόδου καταγράφονταν δυσμενείς εξελίξεις στην VIM-AVIA, με τις καθυστερήσεις δρομολογούμενων πτήσεων κλπ. αλλά δεν υπήρξε σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για τον όγκο των προβλημάτων τις οποίες αντιμετώπιζε η ρωσική εταιρία και είχαν σαν αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας της.

Πέραν τούτων ο κ. Μασμανίδης αποκαλύπτει στο Business Travel blog ορισμένες από τις καθοριστικές κινήσεις στις οποίες έχει ήδη προβεί ο ελληνικός ταξιδιωτικός οργανισμός, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία του στην ελληνική τουριστική αγορά.  Συγκεκριμένα τονίζει αποκλειστικά στο BT blog ότι «η ξενοδοχειακή αλυσίδα Bomo Club που συγκαταλέγεται στο portfolio του ομίλου Μουζενίδης έχει εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με πέντε νέα μέλη, μισθώνοντας ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων στην Πιερία, την Αττική, την Κρήτη (2 μονάδες) και στην Καβάλα»

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.