ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΕΤΤΑ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥ DISCOVERGREECE.COM ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η MARKETING GREECE

Τους στρατηγικούς στόχους της πλατφόρμας discovergreece.com που αποτελεί το βασικό «όχημα» της Marketing Greece στο διαδικτυακό περιβάλλον, επεσήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece κυρία Ιωάννα Δρέττα σε χθεσινή συνάντησή της με δημοσιογράφους που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι «στρατηγικοί στόχοι αυτό το διάστημα για το discovergreece.com είναι:

Πρώτον, η περαιτέρω ενίσχυση του discovergreece.com ούτως ώστε να αυξήσει τη διείσδυσή του σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος κοινών-στόχων και δημογραφικών ομάδων στις τουριστικές αγορές ενδιαφέροντος.

Δεύτερον, η κεφαλαιοποίηση της δυναμικής του, με σχεδιασμό και προσφορά περισσότερων υπηρεσιών και νέων προϊόντων marketing και προβολής για την ελληνική τουριστική αγορά, με γνώμονα πάντα την αμφίδρομη προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και τις επιχειρήσεις». 

Photo credits: discovergreece

 

Ταυτόχρονα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece ανέλυσε τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Marketing Greece, παρουσίασε τα πλέον χαρακτηριστικά έργα που έχει αναλάβει και τις κυριότερες καμπάνιες που έχει υλοποιήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και στα νέα προϊόντα της εταιρείας για το εγγύς μέλλον.

Όπως, μεταξύ άλλων τόνισε: «η Marketing Greece είναι η συμμαχία του ιδιωτικού τομέα για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αποστολή της είναι να υποστηρίζει την υλοποίηση της ενιαίας εθνικής τουριστικής στρατηγικής, συμπληρωματικά και σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς».

Photo credits: discovergreece

Κύριο στοιχείο της δραστηριότητας της εταιρείας είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η στόχευση για την υλοποίηση καινοτόμων ενεργειών προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσα από ευρύτερες συνέργειες και συντονισμένες κινήσεις.

Σκοπός της η βελτίωση των χαρακτηριστικών της ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και η ανάδειξη νέων στρατηγικών προτεραιοτήτων, όπως η ισχυρότερη διασύνδεση του τουρισμού με τον Πολιτισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Photo credits: discovergreece

Η Marketing Greece έχει σχεδιάσει ή υλοποιήσει σημαντικές καμπάνιες προβολής – ενδεικτικά αναφέρονται οι καμπάνιες της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδας, της Αθήνας, της Λέσβου κ.α. – αλλά έχει δημιουργήσει και νέα προϊόντα, όπως η πλατφόρμα Blogtrotters που αναπτύχθηκε σε στρατηγική συνεργασία με την Aegean Airlines και η digital καμπάνια (digital travel show) Wanderlust Greece, τα οποία βασίζονται σε υλικό και σε αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενούμενων ξένων και ελλήνων influencers (bloggers, vloggers) αντίστοιχα.

Photo credits: discovergreece

Η δραστηριότητα της Marketing Greece στοχεύει και στηρίζεται:

  • Στις συνεργασίες και συνέργειες, ως θεμελιώδες στοιχείο της φιλοσοφίας της
  • Στην κάλυψη, γεωγραφικά, όλης της Ελλάδας
  • Στην προώθηση του προορισμού και όχι μεμονωμένα της επιχείρησης
  • Στη προσφορά τεχνογνωσίας, ιδίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Στην παρακολούθηση και ανάλυση των διεθνών τάσεων για το τουριστικό marketing
  • Στην επένδυση στην αξία του digital
  • Στην ευθυγράμμιση των ενεργειών marketing με τις στρατηγικές κατευθύνσεις του ΣΕΤΕ

Για τις παραγωγές και τις δράσεις της, η Marketing Greece – η οποία είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – απευθύνεται σε όλη την τουριστική κοινότητα της χώρας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΟΤΑ, κλαδικούς συνδέσμους και ενώσεις, επιχειρήσεις) καθώς και σε φορείς και επιχειρήσεις, η δραστηριότητα των οποίων εμπλέκεται στις σφαίρες επιρροής της τουριστικής οικονομίας.

Photo credits: discovergreece

Η πλατφόρμα discovergreece.com αποτελεί το βασικό «όχημα» της Marketing Greece στο διαδικτυακό περιβάλλον και φέτος θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. επισκέψεις.

Σε συνδυασμό με την ψηφιακή κοινότητα των 1,1 εκατ. χρηστών που έχει αναπτυχθεί στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα για την προβολή των ελληνικών τουριστικών προορισμών αλλά και μέσω αυτών, των επιχειρήσεων του τουρισμού και άλλων τομέων που διασυνδέονται με το τουριστικό προϊόν.

Photo credits: discovergreece

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το discovergreece.com, σήμερα προσφέρει έναν εντυπωσιακό πλούτο πρωτογενούς περιεχομένου (stories, φωτογραφίες, videos κοκ) το οποίο, διαχρονικά, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει σημειώσει 550 εκατ. impressions εκ των οποίων ένα 5% (27 εκατ.) έχει εκφράσει ενεργά το feedback του για τους προορισμούς και εμπειρίες που προβάλλονται, επηρεάζοντας το δυνητικό χάρτη τουριστικών επιλογών του.

Να σημειωθεί ότι η Marketing Greece Α.Ε., είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 2013 από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ).

 

 

 

 

 

Στην περαιτέρω ενίσχυση του δικτυακού της τόπου, www. discovergreece.com, στοχεύει η Marketing Greece, όπως τόνισε σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας Ιωάννα Δρέττα, παρουσιάζοντας τη δομή και τη λειτουργία της. Η πλατφόρμα discovergreece.com, όπως τονίστηκε, αποτελεί το βασικό «όχημα» της Marketing Greece στο διαδικτυακό περιβάλλον και φέτος θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. επισκέψεις. Σε συνδυασμό με την ψηφιακή κοινότητα των 1,1 εκατ. χρηστών που έχει αναπτυχθεί στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης, αποτελεί, όπως είπε η κα Δρέττα, ένα από τα ισχυρότερα μέσα για την προβολή των ελληνικών τουριστικών προορισμών αλλά και μέσω αυτών, των επιχειρήσεων του τουρισμού και άλλων τομέων που διασυνδέονται με το τουριστικό προϊόν.

Το discovergreece.com, σήμερα προσφέρει, όπως αναφέρθηκε, έναν εντυπωσιακό πλούτο πρωτογενούς περιεχομένου (ιστορίες, φωτογραφίες, videos κλπ) το οποίο, διαχρονικά, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει σημειώσει 550 εκατ. «impressions» εκ των οποίων ένα 5% (27 εκατ.) έχει εκφράσει ενεργά την θετική του αντίδραση για τους προορισμούς και εμπειρίες που προβάλλονται. Η Marketing Greece Α.Ε., είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 2013 από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ).

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.