LAURENT ABITBOL, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ SELECTOUR: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΚΛΙΚ»

Η επιστροφή των Γάλλων τουριστών στα ταξιδιωτικά γραφεία ωθεί στην αύξηση κατά 6% του τζίρου της Selectour τη φετινή χρονιά

Με τη λιτή αλλά άκρως περιεκτική πρόταση αυτή ο πρόεδρος του γαλλικού ταξιδιωτικού οργανισμού Selectour- του νούμερου 1 δικτύου ανεξάρτητων ταξιδιωτικών γραφείων στη Γαλλία- κ. Laurent Abitbol επιδίωξε να καταδείξει στους 180 Γάλλους σύνεδρους- που συμμετείχαν στις εργασίες του τετραήμερου συνεδρίου της Selectour- την εξέλιξη που σημειώνεται στις τάξεις των ταξιδιωτών συμπατριωτών του. Συγκεκριμένα και όπως αποσαφήνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου- το οποίο πραγματοποιήθηκε στα μέσα του περασμένου μήνα στην Αθήνα με τη συμμετοχή της «αφρόκρεμας» της γαλλικής τουριστικής αγοράς-«τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται επιστροφή των Γάλλων τουριστών στα γραφεία ταξιδίων».

Μια εξέλιξη που δεν ευθυγραμμίζεται με τις διαπιστώσεις ερευνών, μελετών και τις απόψεις ειδικών που αποφαίνονται για τη ραγδαία αύξηση την οποία ήδη παρουσιάζει και αναμένεται τα προσεχή να επιταχυνθεί η ολοένα και πιο δημοφιλής, από μέρους των ταξιδιωτών της υφηλίου, κίνηση να «κλείνουν» τις διακοπές τους μέσω διαδικτύου και άλλων τεχνολογικών μέσων και εργαλείων.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του μεγάλου γαλλικού ταξιδιωτικού οργανισμού- κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται 1200 τουριστικά γραφεία σε όλη τη γαλλική επικράτεια και σε γαλλόφωνες αγορές , με τις υπηρεσίες των οποίων ταξιδεύουν 2 εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες ετησίως-επεσήμανε ότι από πέρυσι παρατηρείται στροφή των συμπατριωτών του προς τα τουριστικά γραφεία. Μια κίνηση που ενδυναμώθηκε περισσότερο τη φετινή χρονιά. Γεγονός που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών της Selectour το 2017 και δη «στην αύξηση κατά 6% που θα καταγραφεί στον τζίρο της  αλυσίδας ταξιδιωτικών γραφείων τη φετινή χρονιά, σε σχέση με πέρυσι», αποκάλυψε ο κ. Laurent Abitbol. Και με νόημα συμπλήρωσε ότι «η περιήγηση στο διαδίκτυο, σου προτείνει εκατομμύρια ξενοδοχεία αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εξατομικευμένη υπηρεσία και την ανθρώπινη επαφή την οποία απολαμβάνει ο δυνητικός ταξιδιώτης από την επαφή του με τον τουριστικό πράκτορα, τον ταξιδιωτικό σύμβουλό του».

Με την πρόταση αυτή ο πρόεδρος της Selectour κατέστησε σαφές ότι ο λόγος της επιστροφής των Γάλλων ταξιδιωτών προς τα τουριστικά γραφεία έγκειται στο ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν προσωπική επαφή με τον τουριστικό πράκτορα ο οποίος και διαμορφώνει ανθρωποκεντρικά και με βάση τις επιθυμίες τους το πρόγραμμα των διακοπών τους.

Για αυτό άλλωστε και όπως παράλληλα αποκάλυψε στους συνέδρους- συνεργάτες της Selectour ο κ. Abitbol «στο πολύ εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει να τρέχει μια εφαρμογή στο διαδίκτυο χάρη στην οποία οι Γάλλοι χρήστες θα εντοπίζουν εύκολα το τουριστικό γραφείο το οποίο βρίσκεται πλησίον τους, προκειμένου να το επισκεφτούν και να λάβουν τις εστιασμένες στις επιθυμίες τους, πληροφορίες για το ταξίδι των διακοπών τους».

Photo credits: Selectour

Οι απόψεις αυτές και το κυριότερο οι επιχειρηματικές κινήσεις στις οποίες προβαίνει ο επικεφαλής του γαλλικού ταξιδιωτικού οργανισμού λόγω της διαφαινόμενης προαναφερθείσας τάσης- συνάπτοντας δηλαδή  μετοχικές συνεργασίες με ολοένα και περισσότερα τουριστικά γραφεία της Γαλλίας και εντάσσοντάς τα κάτω από την ομπρέλα της Selectour- όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους συνεργάτες του αλλά το κυριότερο τους παρακινούν να πράξουν τα δέοντα ώστε να εναρμονιστούν με αυτές.

Η δράση της Selectour 

H Selectour δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των δικτύων Reseau Selectour και Afat Voyages το 2013. Κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται 1200 ταξιδιωτικά γραφεία τόσο στην Γαλλία όσο και σε γαλλόφωνες αγορές, ενώ οι ταξιδιωτικοί της σύμβουλοι φτάνουν σε αριθμό τα 4000 άτομα. Διαθέτει 45 χρόνια εμπειρίας, διακινεί 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, προσφέρει περισσότερα από 20.000 ταξίδια σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο και είναι μια καταξιωμένη αλυσίδα γραφείων τόσο στον τομέα των τουριστικών προγραμμάτων για αναψυχή όσο και στην οργάνωση επαγγελματικών ταξιδίων.

Photo cedits: Selectour

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.