ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ELLINAIR ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ, ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΩΣΤΕ Η BOMO CLUB ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ»

Στη δήλωση αυτή προβαίνει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο γενικός διευθυντής της ξενοδοχειακής αλυσίδας Bomo Club του ομίλου Μουζενίδη, κ. Χρίστος Ζαγγογιάννης. Αποκαλύπτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της  Bomo Club δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε αναζήτηση ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το ενδεχόμενο της διείσδυσης και επέκτασης της Bomo Club σε ξένες αγορές όπως η Γεωργία, τα Βαλκάνια κ.ά. είναι θέμα που μας απασχολεί και το εξετάζουμε».Σε ότι αφορά ειδικότερα στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος της διοίκησης της Bomo Club βρίσκεται η Κρήτη, η Αθήνα, η Χαλκιδική, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο διείσδυσης σε νέο, για την ίδια προορισμό. Ωστόσο, ένας από τους βασικούς άξονες της αναπτυξιακής της στρατηγική στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά συνίσταται στην ένταξη κάτω από την ομπρέλα της Bomo Club μεγαλύτερης δυναμικότητας μονάδων σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται ή στοχεύει να αποκτήσει ενεργό παρουσία. Και τούτο διότι καταγράφεται μεγάλη ζήτηση από τους ξένους ταξιδιώτες που καταφτάνουν στην Ελλάδα με τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες του ομίλου Μουζενίδη, στις περιοχές- στόχους της Bomo Club, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγγογιάννης.  Παράλληλα, ο κ. Ζαγγογιάννης που ασκεί εδώ και δύο χρόνια τη γενική διεύθυνση τη δυναμικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Bomo Club του ομίλου Μουζενίδη και διαθέτει πλούσια εμπειρία και πολύτιμη τεχνογνωσία για το χώρο- κατέχοντας επιτελική θέση σε ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας (Porto Palace, Argentikon Luxury Suites, Marbella Corfu Hotel κ.ά.) αποκαλύπτει και ποια είναι τα πέντε νέα μέλη που προστέθηκαν πρόσφατα στο portfolio της Bomo Club. Πρόκειται συγκεκριμένα για: « το BOMO CLUB OLYMPUS GRAND RESORT στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, το BOMO CLUB TOSCA BEACH στην Ακτή Τόσκα στην Καβάλα, το BOMO CLUB CALAMOS BEACH στον Κάλαμο Αττικής, το ΒΟΜΟ CLUB AMNISSOS RESIDENCE στο Ρέθυμνο Κρήτης και το BOMO CLUB GOUVES BAY στο Ηράκλειο Κρήτης», αποσαφηνίζει σχετικά.Προκειμένου τα προαναφερόμενα νέα μέλη να ευθυγραμμιστούν και να υιοθετήσουν την εταιρική φιλοσοφία της Bomo Club, θα ξεκινήσει πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισής τους. Παρόλο που ο κ. Ζαγγογιάννης δεν αποκαλύπτει το ύψος των συγκεκριμένων επενδύσεων, εντούτοις και με νόημα δηλώνει ότι «ο Όμιλος πραγματοποιεί όλες αυτές τις εργασίες με ιδία κεφάλαια, επενδύοντας μέρος των κερδών του και θα έχουν αποπερατωθεί πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2018».

Πέραν τούτων, ο γενικός διευθυντής της Bomo Club υπογραμμίζει ορισμένες από τις σημαντικότερες επιτυχίες τις οποίες κατέγραψε στο ενεργητικό της η κραταιά ξενοδοχειακή αλυσίδα και την τουριστική σεζόν του 2017. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: «οι αυξημένες πληρότητες της τάξεως του 12%-20% (ανάλογα με το ξενοδοχείο) που παρουσίασαν το 2017 όλες οι μονάδες των Bomo Club, ο δείκτης της μέσης πληρότητας που διαμορφώθηκε στο 88%, ενώ περισσότεροι από 250.000 επισκέπτες διέμειναν τη φετινή τουριστική χρονιά στα ξενοδοχεία Bomo Club».  Και δεν διστάζει να αποκαλύψει το βασικότερο λόγο για τον οποίο αποδέχτηκε την πρόταση να εργαστεί στον όμιλο Μουζενίδη, αναλαμβάνοντας τη γενική διεύθυνση της Bomo Club. «Ήθελα να εργαστώ υπό τις οδηγίες του προέδρου κ. Μπόρις Μουζενίδη, ενός αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, με όραμα και αγάπη για τη χώρα μας. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από τη συνεργασία αυτή διότι έχω καθημερινά την ευκαιρία να είμαι δίπλα σε έναν ευφυή, δημιουργικό και με απέραντη θρησκευτική πίστη άνθρωπο ο οποίος δίνει ευκαιρίες και στηρίζει νέους ανθρώπους. Έναν επιχειρηματία με πρωτοποριακές ιδέες που πάντα στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό», λέει χωρίς φείδεται λόγων για τον πρόεδρο του ταξιδιωτικού ομίλου κ. Μπόρις Μουζενίδη.Η πρόκληση της ενασχόλησης με τον ξενοδοχειακό κλάδο

Ποιοι λόγοι σας παρακίνησαν να ασχοληθείτε με τον ελληνικό τουρισμό και δη τον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας μας;

Η ενασχόληση με τον τουρισμό για μένα ποτέ δεν ήταν απλά ένα επάγγελμα και πιστεύω ότι όποιος τον αντιμετωπίσει έτσι, έχει από την αρχή αποτύχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Το να ασχολείσαι με τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών των άλλων ανθρώπων είναι μια πολύ σοβαρή και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα ασχολία. Πρέπει με σοβαρότητα να σκέπτεσαι πως κάθε άνθρωπος στον ελεύθερο του χρόνο και δη στις διακοπές του, επιζητά ουσιαστικά να ξεφύγει από την καθημερινότητά του και ουσιαστικά να αποφορτισθεί από τις όποιες σκέψεις, ασχολίες της δουλειάς του ή της προσωπικής του ζωής. Έτσι ώστε όταν μετά τις διακοπές του, επανέλθει στην καθημερινότητά του, να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στο οτιδήποτε. Αυτή ήταν και η πρόκληση για μένα. Να δημιουργώ τις απαραίτητες και ικανές συνθήκες για όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών σε όσους στον ελεύθερο χρόνο τους προσπαθούν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν μέσα από ένα ταξίδι.Η καταλυτική γνωριμία με το επιτελικό στέλεχος του ελληνικού τουρισμού κ. Αρτέμη Σταυρακόπουλο 

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στη μέχρι σήμερα, επαγγελματική σας καριέρα και για ποιους λόγους;

Σημαντικότερος σταθμός στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου σταδιοδρομία αποτελεί η γνωριμία μου με το επιτελικό στέλεχος του ελληνικού τουρισμού κ. Αρτέμη Σταυρακόπουλο. Είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε στην επαγγελματική μου εξέλιξη, είναι αυτός που μου μετέδωσε αφειδώς την αγάπη για το επάγγελμα.

Αισθάνομαι ευλογημένος που έκανα τα πρώτα μου βήματα στον τομέα και έμαθα τη δουλειά, δίπλα του. Και τούτο διότι αποτελεί για μένα, πρότυπο ως άνθρωπος, ως οικογενειάρχης και ως επαγγελματίας.

Εν κατακλείδι ο τρόπος σκέψης, φιλοσοφίας και διοίκησης που ασκώ και υιοθετώ έχει επηρεαστεί και διαμορφωθεί από την πολύτιμη και πολυετή συνεργασία που είχα μαζί του.  

Η συνεργασία με τον αυτοδημιούργητο, ευφυή, δημιουργικό, πρωτοπόρο πρόεδρο του ομίλου κ. Μπόρις Μουζενίδη με όραμα και αγάπη για την Ελλάδα!

Πότε αναλάβατε τη γενική διεύθυνση της ξενοδοχειακής αλυσίδας Bomo Club του ομίλου Μουζενίδης; Ποιο ήταν το δέλεαρ για να αποδεχτείτε τη συγκεκριμένη επαγγελματική πρόταση;

Το να συμμετέχεις στη συλλογική προσπάθεια ενός πολύ μεγάλου ομίλου όπως αυτός του Μουζενίδη που επιδιώκει συνεχώς τη βελτίωση, για την ακρίβεια την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πελάτες του και την παροχή προς τους τελευταίους άκρως ποιοτικών προϊόντων, ήταν μια πολύ μεγάλη πρόσκληση για μένα. Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την επαγγελματική πρόταση να εργαστώ στον όμιλο Μουζενίδη και να αναλάβω τη γενική διεύθυνση της αλυσίδας Bomo Club πριν από δύο χρόνια. Από την πρώτη μέρα έως σήμερα εργάζομαι με την ίδια ένταση, την ίδια δημιουργικότητα, θέτοντας συνεχώς νέους στόχους.

Ένας επιπρόσθετος λόγος που επιθυμούσα τη συνεργασία μου με τον όμιλο Μουζενίδη ήταν ότι ήθελα να εργαστώ υπό τις οδηγίες του προέδρου κ. Μπόρις Μουζενίδη. Ενός αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, με όραμα και αγάπη για τη χώρα μας. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από τη συνεργασία αυτή διότι έχω καθημερινά την ευκαιρία να είμαι δίπλα σε έναν ευφυή, δημιουργικό και με απέραντη θρησκευτική πίστη άνθρωπο ο οποίος δίνει ευκαιρίες και στηρίζει νέους ανθρώπους. Έναν επιχειρηματία με πρωτοποριακές ιδέες που πάντα στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολυεθνική εταιρία, ενώ ταυτόχρονα έχει επιτύχει οι 2.500 υπάλληλοι του ομίλου να αισθανόμαστε ότι είμαστε μια οικογένεια.

Η επιτυχία της Bomo Club στο «value for money»

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Bomo Club; Και ποιες είναι μέχρι στιγμής οι επιτυχίες της;

Στόχος των Bomo Club είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Προσπαθούμε να τους προσφέρουμε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, ενώ παράλληλα εξελισσόμαστε συνεχώς, ακούγοντας τις επιθυμίες τους.

Τα ξενοδοχεία- μέλη της αλυσίδας Bomo Club έχουν επιτύχει την απόλυτη σχέση τιμής και απόδοσης (value for money). Όλα τα μέλη του Ομίλου λειτουργούμε ως πωλητές ευχάριστων αναμνήσεων και εμπειριών. Μια ακόμη επιτυχία που αρχίζει να διαγράφεται συνίσταται στο υψηλό ποσοστό των επαναλαμβανόμενων πελατών στα ξενοδοχεία μας.

Ποια είναι η στρατηγική δράσης και ανάπτυξης της Bomo Club;

Επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τα ξενοδοχεία που είναι ήδη ή θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα της Bomo Club, ενώ τα κριτήρια που εξετάζουμε έχουν σχέση με τις εγκαταστάσεις τους, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την τοποθεσία τους κλπ. Τελικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός μοναδικού ξενοδοχειακού προϊόντος που θα αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους πελάτες μας.

Αύξηση 12%-20% στις πληρότητας των ξενοδοχείων της Bomo Club το 2017

Πώς διαμορφώθηκε η τουριστική χρονιά στα 7 μέλη ξενοδοχεία της Bomo Club το 2017;

Η τουριστική χρονιά του 2017 ήταν πάρα πολύ καλή όχι μόνο για τα ξενοδοχεία μας αλλά γενικότερα για τον ελληνικό τουρισμό. Όλες οι μονάδες των Bomo Club κατέγραψαν αυξημένες πληρότητες της τάξεως του 12-20%, σε σχέση με το 2016. Ο δείκτης της μέσης πληρότητάς του διαμορφώθηκε στο 88%, ενώ ξεκίνησαν τη λειτουργίας τους στα μέσα Απριλίου 2017 και αποχαιρέτισαν τους τελευταίους τους πελάτες στα μέσα του Οκτώβρης της τρέχουσας χρονιάς.

Περισσότεροι από 250.000 ξένοι ταξιδιώτες διέμειναν το 2017 στα ξενοδοχεία της Bomo Club

Ποιο είναι το προφίλ των πελατών της Bomo Club;

Οι πελάτες των ξενοδοχείων Bomo Club προέρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η πλειοψηφία του βέβαια είναι από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς το Mouzenidis Travel είναι leader στον εισερχόμενο από τις χώρες αυτές τουρισμό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα και πέραν των 300.000 Ρώσων τουριστών που έφερε το Mouzenidis Travel φέτος στην Ελλάδα- έχοντας διεισδύσει δυναμικά σε αγορές της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης με την αεροπορική εταιρία Ellinair να πραγματοποιεί πτήσεις από και προς προορισμούς σε περιοχές της Γηραιάς ηπείρου- «έφερε και άλλους 100.000 ξένους τουρίστες στην Ελλάδα τη φετινή τουριστική χρονιά από χώρες όπως για παράδειγμα η Γερμανία αλλά και από τις πολλά υποσχόμενα αγορές της Πολωνίας, της Σερβίας,της Ρουμανιας και της Ιταλίας. Περισσότεροι από 250.000 ξένοι ταξιδιώτες διέμειναν το 2017 στα ξενοδοχεία Bomo Club.

Ο μέσος όρος διαμονής τους στα μέλη της Bomo Club ανέρχεται στις 7 διανυκτερεύσεις.

Οι πέντε νέες μονάδες στο portfolio της Bomo Club

Ποια είναι τα 5 νέα μέλη- ξενοδοχειακές μονάδες που εντάχθηκαν πρόσφατα στο portfolio της Bomo Club;

Στο χαρτοφυλάκιο της ξενοδοχειακής αλυσίδας Bomo Club προστέθηκαν τα ξενοδοχεία: BOMO CLUB OLYMPUS GRAND RESORT στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, το BOMO CLUB TOSCA BEACH στην Ακτή Τόσκα στην Καβάλα, το BOMO CLUB CALAMOS BEACH στον Κάλαμο Αττικής, το ΒΟΜΟ CLUB AMNISSOS RESIDENCE στο Ρέθυμνο Κρήτης και το BOMO CLUB GOUVES BAY στο Ηράκλειο Κρήτης. Στη Χαλκιδική έχουμε ήδη 3 ξενοδοχειακές μονάδες: το BOMO CLUB ASSA MARIS,το BOMO CLUB OLYMPIC KOSMAS και το BOMO CLUB VILLAS KOSMAS. Ήμαστε σε αναζήτηση και τέταρτης μεγαλύτερης δυναμικότητας μονάδας. Να σημειώσω ότι οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες του Mouzenidis Travel- που πρωταγωνιστεί στα δρώμενα και στις εξελίξεις του εισερχόμενου στην Ελλάδα  τουρισμού-, αντιπροσωπεύουν ποσοστό που ξεπερνά το 30% της συνολικής πελατείας του. Είναι αυτοί που  «μας συστήνουν ποιον νέο, για τους ίδιους, ελληνικό προορισμό να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας»

Στην Πιερία δραστηριοποιούμαστε χρόνια και είναι μια περιοχή όπου δύναται να έχει τουρισμό 4 εποχών καθώς διαθέτει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

Ο τουριστικός όμιλος Μουζενίδης επέκτεινε το 2017 τις δράσεις του στην Καβάλα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Η θυγατρική του αεροπορική εταιρία Ellinair πραγματοποίησε δύο απευθείας πτήσεις από ισάριθμες πόλεις της Ρωσίας- τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη- και μία από την πόλη Μινσκ της Λευκορωσίας. Λόγω της μεγάλης απήχησης και ζήτησης που είχε ο προορισμός, ήταν επιτακτική ανάγκη να έχουμε ένα ξενοδοχείο στον προορισμό.

Όσον αφορά στην Κρήτη έχουμε κάθε χρόνο ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για το συγκεκριμένο νησί.

Ο όμιλος Μουζενίδης πραγματοποιεί τις εργασίες ανακαίνισης στα ξενοδοχεία Bomο Club με ίδια κεφάλαια, επανεπενδύοντας μέρος των κερδών του.

Ποιες θα είναι οι επενδύσεις στις οποίες θα προβείτε στα πέντε νέα μέλη της Bomo Club;

Σε όλα τα νεοαποκτηθέντα ξενοδοχεία έχουν ήδη ξεκινήσει ριζικές ανακαινίσεις. Επενδυτικά προγράμματα που έπρεπε να υλοποιηθούν προκειμένου οι μονάδες μας να διακρίνονται για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους προς τους πελάτες μας. Όλες οι εργασίες ανακαίνισης θα έχουν αποπερατωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2018. Δοθείσας της ευκαιρίας θα ήθελα να επισημάνω ότι όλες αυτές τις εργασίες ο Όμιλος τις πραγματοποιεί με ιδία κεφάλαια, επανεπενδύοντας μέρος των κερδών του.

Θα ξεκινήσει πρόγραμμα ανακαίνισης σε ένα από 7 μέχρι πρότινος μέλη της Bomo Club;

Σε όλα τα ξενοδοχεία που τίθενται κάτω από την ομπρέλα της Bomo Club, πραγματοποιούμε ανακαινίσεις. Προγραμματισμένη να τρέξει ανακαίνιση είναι στο BOMO CLUB PALACE στη Γλυφάδα το οποίο θα μείνει κλειστό από αρχές Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου του 2018.

Σε κάθε προορισμό που έχει πτητικό πρόγραμμα η Ellinair, στοχεύουμε η Bomo Club θα διαθέτει τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο

Σε ποιους άξονες βασίζεται το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της Bomo Club για τα επόμενα δύο χρόνια;

Το σχέδιο ανάπτυξης του ομίλου Μουζενίδη συνίσταται σε κάθε προορισμό που έχει πτητικό πρόγραμμα η θυγατρική Ellinair, να διαθέτει τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το ενδεχόμενο της διείσδυσης και επέκτασης της Bomo Club σε ξένες αγορές όπως η Γεωργία, τα Βαλκάνια κ.ά. είναι θέμα που μας απασχολεί και το εξετάζουμε.

Η συμβολή των Ελλήνων ξενοδόχων στη θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού

Πως κρίνετε την εξέλιξη του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου τα τελευταία χρόνια;

Θεωρώ ότι υπάρχουν πλέον πολλά και ποιοτικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι πολύ θετικό γενικότερα για τον τουρισμό. Φυσικά πάντα υπήρχαν και οι ερασιτέχνες του είδους, όμως τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας ξενοδόχος προσπαθεί να επιμορφωθεί, να βελτιώσει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις αλλά και τις υπηρεσίες του και όλη αυτή η προσπάθεια επηρέασε σίγουρα θετικά τον τουρισμό της χώρας μας.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια;

Η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου θα αποτελεί πάντα έναν θελκτικό τουριστικό προορισμό, λόγω της μεγάλης φυσικής ομορφιάς της. Τα τελευταία χρόνια, όσοι ασχολούνται σοβαρά με τον τουρισμό, και επενδύουν σε αυτόν, κάνουν σημαντικά βήματα επιτυχίας και αυξάνουν τους πελάτες τους. Πιστεύω λοιπόν ότι για τους σοβαρούς επαγγελματίες του τουρισμού που πραγματικά γνωρίζουν τι κάνουν, θα υπάρχουν  θετικές εξελίξεις.

Το δέλεαρ για την εργασία στον ελληνικό τουρισμό!

 Είναι απαιτητική εργασία η επαγγελματική ενασχόληση με τον τουρισμό;

Όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τον τουρισμό, εννοείται ότι κατανοεί εκ των προτέρων ότι πρόκειται για μια εργασία χωρίς προκαθορισμένα ωράρια, πολλές φορές ακόμα και χωρίς επαρκή χρόνο για ξεκούραση και για διακοπές. Πολλοί από εμάς που εργαζόμαστε στον τουρισμό προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε λίγο χρόνο για μας και για την οικογένεια μας. Από την άλλη, η εργασία μας δεν είναι απλά διεκπαιρεωτική, αλλά είναι δημιουργική και επικοινωνιακή, δίνοντας μας πολλές χαρές που μας ατσαλώνουν. Συνοπτικά, αν αγαπάς αυτή τη δουλειά βλέπεις και την ομορφιά της και καταφέρνεις πάντα να νικάς όποιες δυσκολίες βρεθούν στο δρόμο σου.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.