ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΞ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Επιστολή προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές απέστειλε σήμερα η ΠΟΞ με θέμα τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών από και προς την Ελλάδα με κατεύθυνση/ προέλευση χώρες της Συνθήκης Σένγκεν. Γεγονός που αναπόφευκτα προκαλεί ταλαιπωρία αλλά και ερωτήματα τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επιβάτες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία της χώρας μας. Για την άρση αυτών των αλγεινών παραμέτρων, η ΠΟΞ ζητά από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα πιο επιτακτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Αξιότιμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες και τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι πυκνώνουν οι αναφορές για ειδικούς ελέγχους – και μάλιστα σε ξεχωριστούς χώρους των αεροδρομίων – στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών πτήσεων από και προς την Ελλάδα με κατεύθυνση/προέλευση χώρες της Συνθήκης Σένγκεν.

Παρά τη δημοσιότητα που έχει λάβει το σχετικό θέμα στην Ελλάδα και τις σχετικές διευκρινίσεις από τις αρχές κρατών, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, είναι προφανές ότι έχει υιοθετηθεί μία ξεχωριστή διαδικασία, η οποία δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, ταλαιπωρία αλλά και ερωτήματα, τόσο στους έλληνες, όσο και στους ξένους επιβάτες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία της χώρας και ασφαλώς και την τουριστική διακίνηση.

Με δεδομένο ότι μέσω αυτών των διαδικασιών δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα μας αντιμετωπίζεται με ένα απροσδιόριστο “ειδικό καθεστώς”, σαν να μην βρισκόταν εντός Συνθήκης Σένγκεν, ζητούμε τη συμβολή σας ώστε το ζήτημα αυτό να τεθεί  πιο επιτακτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την άμεση άρση του ανωτέρω «καθεστώτος».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.