Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ REBRANDING ΤΟΥ HOTEL NIKOPOLIS THESSALONIKI ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ»

Έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 15 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Hotel Nikopolis Thessaloniki υποδέχτηκε το φετινό χειμώνα με ένα καινούριο άκρως ακαταμάχητο πρόσωπο. Και τούτο χάρη στις εντυπωσιακές ανακαινίσεις που υλοποιήθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους του και στις νέες δομές που δημιουργήθηκαν και εμπλούτισαν περαιτέρω τις επισιτιστικούς του χώρους. Ένα πρόγραμμα ανακαίνισης και συνολικού rebranding του ξενοδοχείου που διήρκεσε 1,5 χρόνο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017.

«Πηγή έμπνευσης για το συνολικό rebranding και την πλήρη ανακαίνιση των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου αποτέλεσε το νερό», δηλώνει αποκλειστικά στο Business Travel blog ο project manager του έργου κ.  Μάρκος Μυτιληνάκης. Και συμπληρώνει ότι «το πολύτιμο στοιχείο της φύσης «κυκλοφορεί» με κάθε τρόπο σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου Nikopolis το οποίο είναι ένα city resort διαθέτοντας μία από τις μεγαλύτερες εξωτερικές πισίνες στα Βαλκάνια, ενώ δραστηριοποιείται σε μια παραθαλάσσια πόλη (Θεσσαλονίκη) και σε απόσταση αναπνοής από τις παραλίες της Χαλκιδικής».

Τα βασικά στοιχεία που περιελάμβανε το επενδυτικό πρόγραμμα της ανακαίνισης εστιάστηκαν, όπως αποσαφηνίζει ο κ. Μυτιληνάκης:

  • στη δημιουργία ενός νέου, μοντέρνου εστιατορίου, του Domo Real Cuisine διαθέτοντας διεθνή κουζίνα και έχοντας θέα και γειτνίαση προς την εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου. «Η διακριτική του ονομασία προήλθε από το θόλο που υπάρχει στον εν λόγω χώρο», αναφέρει σχετικά ο project manager της ανακαίνισης του Hotel Nikopolis Thessaloniki.
  • στην κατασκευή και λειτουργία ενός νέου μοντέρνου pool bar δίπλα στην πισίνα, του Aquarella Bar και ενός νέου θεματικού και μοναδικού χώρου εστίασης με έμφαση στην ιαπωνική κουζίνα, του Kasai Teppanyaki & Sushi.
  • στην αναγκαιότητα αναβάθμισης και καλύτερης χωροθέτησης του Nereau Bar μετά από 13 χρόνια λειτουργίας. «Η εν λόγω εργασία περιελάμβανε την εγκάρσια νέα του θέση και την υπερύψωσή του για την καλύτερη θέα των πελατών όπως και την επέκτασή του στην εξωτερική βεράντα για την εξυπηρέτηση των καπνιζόντων επισκεπτών στο ξενοδοχείο», υπογραμμίζει ο κ. Μυτιληνάκης.
  • στην αναβάθμιση του lobby ώστε να ενταχθεί όπως και τα υπόλοιπα σημεία του ξενοδοχείου στην ιδέα του νερού.

Απώτερος στόχος του επενδυτικού προγράμματος ανακαίνισης στο θεσσαλονικιώτικο ξενοδοχείο ήταν «να προσδώσουμε έναν άλλο αέρα, πιο μοντέρνο, πιο χαλαρό. Το «παιχνίδι» έγινε ανάμεσα στο στοιχείο της φύσης και στα γεωμετρικά σχήματα διατηρώντας την ποιότητα, την εκκεντρικότητα και την αξία της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης που κατέστησαν τα ξενοδοχεία μας ως ένα από τα καλύτερα και ιδιαίτερα της Ελλάδας», λέει χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του ο κ. Μυτιληνάκης.

To επενδυτικό πρόγραμμα πλήρους ανακαίνισης στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και δημιουργίας νέων επισιτιστικών δομών ξεκίνησε την άνοιξη του 2016. «Το πρώτο τμήμα που παραδόθηκε ήταν το εστιατόριο Dome Real Cuisine και ταυτόχρονα το Aquarellla Pool bar που ολοκληρώθηκε και λειτούργησε την 1η Αυγούστου 2016», λέει χαρακτηριστικά ο project manager του επενδυτικού έργου ανακαίνισης στο Hotel Nikopolis Thessaloniki. Το χειμώνα του 2016 έγινε μελέτη και κοστολόγηση του υπόλοιπου έργου της ανακαίνισης. Προτεραιότητα ωστόσο δόθηκε στο νέο θεματικό εστιατόριο Kasai Teppanyaki & Sushi που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του ξενοδοχείου ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του ταυτόχρονα με το άνοιγμα της πισίνας το Μάιο του 2017. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Nereau Bar, ενώ η ανακαίνιση στο lobby αποπερατώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου της περασμένης χρονιάς όπως άλλωστε και όλο το έργο.

Σε ότι αφορά στο κόστος της εν λόγω επένδυσης ο κ. Μυτιληνάκης είναι φειδωλός αναφέροντας μόνο ότι αυτή διαμορφώθηκε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ξενοδοχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό πρόγραμμα ανακαίνισης στο Nikopolis υλοποιούνταν εν λειτουργία του ξενοδοχείου. Όπως άλλωστε παραδέχεται ο κ. Μυτιληνάκης «η αλήθεια είναι ότι το ξενοδοχείο ταλαιπώρησε το διάστημα αυτό τους πελάτες του γιατί κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Nikopolis γινόταν η ανακατασκευή του. Είναι όμως αξιοθαύμαστη η υπομονή τους με την ταυτόχρονη περιέργεια αλλά και τον θαυμασμό τους για το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπεια του έργου». Όσο για τις εντυπώσεις τους με το πέρας της ανακαίνισης… Ο project manager λιτά αλλά σαφή απαντά λέγοντας ότι «τα σχόλιά τους είναι εξαιρετικά τόσο για τον νέο αρχιτεκτονικό όσο και λειτουργικό σχήμα του ξενοδοχείου».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.