ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΜΠΛΗΣ: Ο AREA HOTEL MANAGER ΤΗΣ LEDRA HOTELS & VILLAS ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ DOMES NORUZ CHANIA ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ CASA COOK CHANIA ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Επιτελική θέση στη δυνατή, ταχέως αναπτυσσόμενη και οικονομικά «υγιή» ξενοδοχειακή αλυσίδα Ledra Hotels & Villas ανέλαβε από τον Ιανουάριο της τρέχουσας χρονιάς ο κ. Κώστας Μπιμπλής. Συγκεκριμένα και όπως αποσαφηνίζει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ο ακριβής τίτλος του είναι Area Hotel Manager φέροντας την αποκλειστική ευθύνη τόσο για το ξενοδοχείο Domes Noruz Chania που ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2016 και αποτελεί μέλος της Autograph Collection της Marriott, όσο και για το άνοιγμα και τη λειτουργία της νέας μονάδας που θα φέρει τη διακριτική ονομασία Casa Cook Chania. «Το νέο ξενοδοχείο που ήδη κατασκευάζεται και προγραμματίζεται να ανοίξει τις πύλες του τον Αύγουστο του 2018, θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 65 δωμάτια και 120 συνολικά μέχρι το καλοκαίρι του 2019», δηλώνει αποκλειστικά ο κ. Μπιμπλής. Και συμπληρώνει ότι «το Casa Cook Chania που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη, σε συνεργασία με το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο της Γερμανίας «Lamps & Lions», βρίσκεται σε μια έκταση 40 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα και απέχει μόλις 1,5 χιλόμετρο από το κέντρο των Χανίων. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο το οποίο θα δίνει την αίσθηση στους επισκέπτες του ότι βρίσκονται, όπως άλλωστε προδιαθέτει και η διακριτική του ονομασία, στο εξοχικό τους σπίτι στα Χανιά και όχι σε ένα ξενοδοχείο με την κλασική έννοια».

Οι επενδύσεις όμως για τη Ledra Hotels & Villas τη φετινή χρονιά δεν σταματούν μόνο στην κατασκευή και λειτουργία του Casa Cook Chania. Και τούτο διότι όπως επισημαίνει αποκλειστικά στο Business Travel blog ο κ. Μπιμπλής «προχωράμε για το 2018 και σε επέκταση των ξενοδοχείων μας στην Ελούντα, του Domes of Elounda και του Sentido Elounda Blu, σε εκτεταμένες ανακαινίσεις σε εστιατόρια και σε χώρους των ξενοδοχείων και φυσικά στις προγραμματισμένες συντηρήσεις των κτιρίων αλλά και σε σημαντικές συνεργασίες στα μπαρ και στα εστιατόριά μας». Τις επενδύσεις αυτές αυτοχρηματοδοτεί η Ledra Hotels & Villas, όπως συμπεραίνεται από τις απόψεις του Area Hotel Manager. Και τούτο διότι όπως σχετικά επισημαίνει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Business Travel blog «τα πολύ ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα της Ledra Hotels & Villas της δίνουν τη δυνατότητα να επανεπενδύει συνεχώς βασισμένοι σε ίδια κεφάλαια και σε μηδενικό δανεισμό»!

Σίγουρα στην καταγραφή αυτή της σημαντικής εξέλιξης για τη ξενοδοχειακή αλυσίδα διαδραματίζει ο ιθύνων νους της, ο κ. Γιώργος Σπανός που «είναι ένας νέος άνθρωπος με φρέσκιες ιδέες και όραμα για τον τουρισμό και ξενοδοχειακά παιδεία που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα», λέει με νόημα ο κ. Μπιμπλής.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν η Ledra Hotels & Villas στοχεύει στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με νέες μονάδες ή επιδιώκει τη διείσδυσή της και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, ο Area Hotel Manager της ετιαρίας είναι φειδωλός στις δηλώσεις τους, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτά τα ενδεχόμενα αυτά.

Πέραν τούτων, ο κ. Μπιμπλής αναδεικνύει τους σημαντικότερους σταθμούς στη μέχρι σήμερα επαγγελματική του καριέρα στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η επιτελική του θέση σε γνωστές ελληνικές και δημοφιλείς παγκοσμίως ξενοδοχειακές αλυσίδες (Hyatt Regency, The Met Hotel, Bill & Coo Hotels κλπ.).

Παράλληλα, υπογραμμίζει την εξόχως ενδιαφέρουσα και σίγουρα «ασυνήθιστη» φιλοσοφία την οποία υιοθετεί ως εργαζόμενος και επιτελικό στέλεχος ξενοδοχειακών μονάδων. Η ξενοδοχειακή του παιδεία και εν γένει η κουλτούρα του, υπαγορεύει μεταξύ άλλων «να πορεύεσαι με εργασιακή ηθική και εντιμότητα και να βασίζεσαι στα αποτελέσματα της δουλειάς και της προσπάθειάς σου»!

«Οι άνθρωποι του τουρισμού αισθανόμαστε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου τα εκατομμύρια των επισκεπτών να έχουν μία μοναδική εμπειρία στη χώρα μας προκειμένου να την επισκεφτούν στο εγγύς μέλλον και να αποτελέσουν του καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό»!

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον ελληνικό τουρισμό και δη τον ξενοδοχειακό κλάδο; Ποιο ήταν και εξακολουθεί να λειτουργεί ως δέλεαρ;

Βρέθηκα σχεδόν τυχαία στις αρχές του 2000 στο χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχείων αλλά πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο δυναμικό τομέα με τεράστιες προοπτικές και μεγάλο ενδιαφέρον. Από την άλλη, η καθημερινή επαφή με επισκέπτες διαφόρων εθνικοτήτων και η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μαζί τους, είναι κάτι που με ενθουσιάζει και ταυτόχρονα με βοηθά στο να αναπτύξω την προσωπικότητα, την εξωστρέφεια, τις επαγγελματικές και προσωπικές μου δεξιότητες.

Το δέλεαρ επομένως και ο λόγος για τον οποίο υπηρετώ τον τουρισμό συνίσταται στο ότι αφενός πρόκειται για έναν ραγδαίως αναπτυσσόμενο τομέα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω μιας δύσκολης γενικότερα οικονομικής συγκυρίας και αφετέρου στο ότι αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για να έρθει κάποιος σε επαφή με όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν και επισκέπτονται τη χώρα μας.

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να τους ακούν να μιλούν με πάθος για την Ελλάδα, τις ομορφιές της, το φαγητό της, την ιστορία της και πάνω από όλα για τους Έλληνες οι οποίοι είναι και το μεγάλο κεφάλαιο της πατρίδας μας και ο λόγος για τον οποίο δεν διστάζουν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο να ταξιδέψουν ώρες ή και μέρες προκειμένου να απολαύσουν τη φιλοξενία μας .

Εμείς σαν άνθρωποι του τουρισμού από την άλλη αισθανόμαστε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου όλα αυτά τα εκατομμύρια των επισκεπτών να έχουν μια μοναδική εμπειρία στη χώρα μας προκειμένου να επιστρέψουν στο εγγύς μέλλον αλλά και να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του τουριστικού μας προϊόντος, διαφημίζοντας την Ελλάδα και δημιουργώντας ένα τουριστικό ρεύμα που θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά για τις επόμενες δεκαετίες.

«Να πορεύεσαι με εργασιακή ηθική και εντιμότητα και να βασίζεσαι στα αποτελέσματα της δουλειάς και της προσπάθειάς σου»

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στη μέχρι σήμερα επαγγελματική σας σταδιοδρομία στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο και για ποιους λόγους;

Η κάθε μέρα που περνάμε οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού είναι ξεχωριστή και αποτελεί από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Η διαφορετικότητα της κουλτούρας και των χαρακτήρων των επισκεπτών μας είναι σημαντικά συστατικά ώστε καμία μέρα να μην μοιάζει με την προηγούμενη.

Είχα την τύχη να ξεκινήσω την πορεία μου στο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης, ένα ξενοδοχείο πρότυπο για εκείνη την εποχή στην Ελλάδα με πολύ υψηλά στάνταρντς, συνεχείς εκπαιδεύσεις και εξαιρετική οργάνωση. Μετά από παραμονή στη Hyatt περίπου εννιά ετών σε θέσεις υποδοχής, μεταπήδησα στο νεότευκτο τότε ΤΗΕ ΜΕΤ ΗΟΤΕL του Ομίλου Χανδρή, ένα πραγματικό στολίδι για τη Θεσσαλονίκη και μια τεράστια επένδυση της οικογένειας Χανδρή σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. Στο ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL παρέμεινα για 6 χρόνια σε διευθυντικές θέσεις υποδοχής και πωλήσεων.

Τα τελευταία χρόνια βρισκόμουν στη Μύκονο. Συγκεκριμένα στα Bill & Coo Hotels  που αποτελούν μέλος των Leading Hotels Of the World όπου και είχα αναλάβει τη διαδικασία ανοίγματος και τη διεύθυνση του ολοκαίνουργιου Bill & Coo Coast Suites στον Άγιο Ιωάννη. Καταφέραμε γρήγορα να καθιερώσουμε το Bill & Coo Coast Suites πολύ υψηλά στη συνείδηση των ταξιδιωτών και των ανθρώπων του τουρισμού, κερδίζοντας σημαντικά διεθνή βραβεία αλλά πάνω από όλα την αγάπη και την εκτίμηση των επισκεπτών μας, δημιουργώντας μια σταθερή και επαναλαμβανόμενη πελατεία.

Κάθε ξενοδοχείο στο οποίο έχω εργαστεί είναι ένας αυτοτελής σημαντικός σταθμός και όλοι οι άνθρωποι και οι εταιρείες που κατά καιρούς συνεργάστηκα είχαν κάτι να μου δώσουν για τη συνέχεια. Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο είναι να πορεύεσαι με εργασιακή ηθική και εντιμότητα και να βασίζεσαι στα αποτελέσματα της δουλειάς και της προσπάθειάς σου. Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνεις περισσότερο το «ταξίδι» μέσα στο χρόνο και χαίρεσαι με την κάθε μικρή καθημερινή επιτυχία, πεισμώνεις με την αποτυχία και στο τέλος της ημέρας παίρνεις αυτό που σου αναλογεί.

Η διάκριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Bill & Coo Coast Suites ως ένα από τα 55 καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη το 2017, σύμφωνα με τη Hot List του CondeNast Traveller ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή για την ιδιαίτερα κοπιώδη και πιεστική προσπάθειά μας

Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της σταδιοδρομίας σας στον ελληνικό τουρισμό και αντιθέτως η πιο «άτυχη» και για ποιους λόγους;

Ξεκινώντας από την «άτυχη» στιγμή… πριν από αρκετά χρόνια είχα σχεδόν συμφωνήσει με μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα του εξωτερικού για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εκτός Ελλάδας αλλά ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με κράτησε τελικά πίσω. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα γιατί για όλους μας θεωρώ ότι προτεραιότητα είναι η οικογένειά μας αλλά αν το δούμε και αυστηρά επαγγελματικά  τελικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα επαγγελματική εξέλιξη μου στην Ελλάδα. Οπότε η λαϊκή ρήση που λέει «κάθε εμπόδιο για καλό» νομίζω ότι βρήκε την απόλυτη εφαρμογή της στη δική μου πορεία.

Από την άλλη σίγουρα υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμές στη διάρκεια αυτών των ετών αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία, θα θυμηθώ τη βράβευση του Bill & Coo Coast Suites το οποίο βρέθηκε στη HOT LIST  του CondeNast Traveller ως ένα από τα 55 καλύτερα καινούργια ξενοδοχεία του πλανήτη για τη χρονιά 2017, αποτελώντας το μοναδικό ελληνικό ξενοδοχείο στην εν λόγω λίστα. Ήταν μια ιδιαίτερα κοπιώδης και κουραστική περίοδος για μένα, με ατελείωτες ώρες δουλειάς και πίεσης καθότι οι επισκέπτες ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί και όλα έπρεπε να είναι άψογα από την πρώτη στιγμή του ανοίγματος. Η διάκριση όμως αυτή ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή και σίγουρα άξιζε τον κόπο όλη η προσπάθεια.

Φυσικά τίποτα δεν μπορεί κανείς να το καταφέρει μόνος του και θα ήμουν άδικος αν δεν αναφερόμουν σε ολόκληρη εκείνη την ομάδα των Bill & Coo Hotels που βρισκόταν μαζί μου και με στήριξε, δουλεύοντας πολύ σκληρά και επιτυγχάνοντας το αποτέλεσμα αυτό αλλά και τον ιδιοκτήτη κ. Κακούτη που πίστεψε στο στόχο μας και στάθηκε δίπλα μας με κάθε μέσο.

Area Hotel Manager στην Ledra Hotels & Villas, φέροντας την αποκλειστική ευθύνη για τη διοίκηση και την ομαλή λειτουργία της μονάδας Domes Noruz Chania αλλά και το νέου ξενοδοχείου Casa Cook Chania το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Αύγουστο της τρέχουσας σεζόν.

Πότε αναλάβατε επιτελική θέση στη ξενοδοχειακή αλυσίδα Ledra Hotels & Villas; Ποια είναι ακριβώς τα καθήκοντά σας και ποιοι οι στόχοι σας;

Επισήμως ανέλαβα καθήκοντα στη Ledra Hotels & Villas τον Ιανουάριο του 2018. Τα Χανιά ήταν πάντα για μένα αγαπημένος προορισμός διακοπών και ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδος για να ζει κάποιος. Για τους λόγους αυτούς είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχής που βρίσκομαι εδώ.  

Η θέση μου είναι Area Hotel Manager και αρμοδιότητά μου είναι αφενός  η διοίκηση και η ομαλή λειτουργία του ξενοδοχείου Domes Noruz Chania, ενός adults only hotel μέλος της Autograph Collection της Marriott που ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2016 και αφετέρου η διαδικασία ανοίγματος και ομαλής λειτουργίας ενός καινούργιου project της εταιρείας μας, του Casa Cook Chania που θα ανοίξει τις πύλες του τον Αύγουστο του 2018 με 65 δωμάτια σε πρώτη φάση και 120 συνολικά μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Η θέση αποτελεί από μόνη της μια πρόκληση για εμένα καθότι καλούμαι να συνεχίσω μαζί με την ομάδα του Domes Noruz Chania την ανοδική πορεία του ξενοδοχείου προσπαθώντας να προσελκύσουμε το luxury κομμάτι του τουρισμού που αναλογεί στα Χανιά αλλά και να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του Casa Cook Chania, ενός ξενοδοχείου σχεδιασμένου αρχιτεκτονικά από το Κ-STUDIO των αδελφών Καραμπατάκη σε συνεργασία με το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο της Γερμανίας «Lamps & Lions». Το Casa Cook  βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία μόλις 1,5 χλμ από το κέντρο των Χανίων κτισμένο σε μια έκταση 40 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα και θα διακρίνεται για την ιδιαίτερη διακόσμησή του, σε απόλυτο συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον αλλά κυρίως για τη φιλικότητά του προς τον επισκέπτη, αφού όπως είναι κατανοητό από το όνομα του ξενοδοχείου σκοπός είναι να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται στο εξοχικό του σπίτι στα Χανιά και όχι σε ένα ξενοδοχείο με την κλασική έννοια.

Θεωρώ ότι τα Χανιά έχουν τεράστιες δυνατότητες ως προορισμός, δυνατότητες  που πρέπει να ξεκλειδώσουμε στους τουρίστες δείχνοντάς τους τις ομορφιές του νομού αλλά και προσφέροντάς του υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οι στόχοι επομένως πέρα από το να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία για τα ξενοδοχεία μας είναι να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην ανάδειξη των Χανίων ως ενός εκ των κορυφαίων προορισμών στην Ελλάδα και να προσελκύσουμε επισκέπτες από ολόκληρη την υφήλιο.

Πέρα από τους παραπάνω, ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο και ξεκίνησα τη συνεργασία με τη Ledra Hotels & Villas είναι το γεγονός πως πρόκειται για μια απολύτως υγιή και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία και ο ιδιοκτήτης κ. Γιώργος Σπανός είναι ένας νέος άνθρωπος με φρέσκες ιδέες και όραμα για τον Τουρισμό και ξενοδοχειακή παιδεία που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα. Εκτός αυτού έλκει την καταγωγή του και από την Κρήτη οπότε, πέρα από το ότι πιστεύουμε πάρα πολύ στο νησί ως προορισμό, είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους επενδύει και θα συνεχίσει να επενδύει στο νησί προσφέροντας θέσεις εργασίας σε περισσότερους νέους από την ευρύτερη περιοχή.

Παρουσία της Ledra Hotels & Villas σε νέες- πέραν των παραδοσιακών – αγορές προκειμένου να διευρυνθεί η πελατειακή βάση ώστε η όποια συγκυριακή πτώση κάποιας εξ αυτών να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πληρότητα και στα οικονομικά της αποτελέσματα

Ποιο είναι το προφίλ των επισκεπτών στα ξενοδοχεία της Ledra Hotels & Villas;

Οι επισκέπτες στα ξενοδοχεία μας προέρχονται από διάφορες εθνικότητες αλλά και κατηγορίες (οικογενειακή κατάσταση κλπ.).

Για παράδειγμα το Domes of Elounda διαθέτει βίλες και πολύ ευρύχωρα δωμάτια καθώς και όλες τις απαραίτητες υποδομές για τα παιδιά αλλά και τεράστιους κοινόχρηστους χώρους επομένως είναι ιδιαίτερα φιλόξενο και φιλικό στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Από την άλλη το Domes Noruz Chania είναι ένα ξενοδοχείο ενηλίκων 16+ για την ακρίβεια οπότε είναι εύκολα κατανοητό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών είναι ζευγάρια.

Οι ηλικίες των επισκεπτών μας κυμαίνονται από 20-50 ετών από τον Μάιο μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ τον Απρίλιο και από τα μέσα Σεπτέμβρη μέχρι το κλείσιμο ο μέσος όρος των ηλικιών είναι κατά τι μεγαλύτερος καθότι οι άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών είθισται να ταξιδεύουν σε off season περιόδους όπου υπάρχει λιγότερος κόσμος και μεγαλύτερη ησυχία στον προορισμό.

Οι επισκέπτες μας προέρχονται από χώρες τόσο της Ευρώπης αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η συνεργασία μας με τη Marriott Autograph Collection μας έχει επιτρέψει να φιλοξενούμε κάθε καλοκαίρι ένα πολύ μεγάλο αριθμό πελατών από τις Η.Π.Α Πρόκειται για πελάτες που στην πλειοψηφία τους διαθέτουν οικονομική στάθμη  από υψηλή έως πολύ υψηλή πράγμα που τους κάνει φυσικά ιδιαίτερα απαιτητικούς αλλά βοηθάει και εμάς να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τη σχέση μαζί τους αφού κατά κανόνα είναι επισκέπτες που ταξιδεύουν πολύ και διαμένουν σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως οπότε μοιραία το μέτρο σύγκρισης για εμάς και ο πήχης είναι πολύ ψηλά.

Από την άλλη οι παραδοσιακές αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης με προεξάρχουσα αυτή της Μεγάλης Βρετανίας έχουν αγκαλιάσει τα ξενοδοχεία μας, αν και φέτος αναμένουμε και την είσοδο καινούργιων αγορών και εθνικοτήτων με τις νέες αεροπορικές συνδέσεις του αεροδρομίου του Ηρακλείου και των Χανίων.

Αυτό που σαν εταιρεία θέλουμε να πετύχουμε είναι η παρουσία μας σε νέες αγορές πέραν των παραδοσιακών και στην προσέλκυση επισκεπτών από εθνικότητες που μέχρι τώρα δεν ταξίδευαν στην Κρήτη, ώστε να διευρύνουμε τη βάση αυτή και να είμαστε σίγουροι ότι η συγκυριακή πτώση κάποιας εξ αυτών δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πληρότητα και στα οικονομικά μας αποτελέσματα.

«Οι υψηλές πληρότητες και τα πολύ ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα της Ledra Hotels & Villas μας δίνει τη δυνατότητα να επανεπενδύουμε συνεχώς βασισμένοι σε ίδια κεφάλαια και με μηδενικό δανεισμό»

Πώς διαμορφώθηκε η τουριστική κίνηση στη ξενοδοχειακή αλυσίδα Ledra Hotels & Villas το 2017; Και ποιες οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν;

Η τουριστική κίνηση το 2017 ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τα ξενοδοχεία μας τα όποια κατέγραψαν πολύ υψηλές πληρότητες, άνω του 90% μεσοσταθμικά από τις αρχές Απρίλη μέχρι τις αρχές Νοέμβρη που έκλεισαν για τη χειμερινή σαιζόν. Επίσης, μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τα οικονομικά μας αποτελέσματα. Γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να επανεπενδύουμε συνεχώς βασισμένοι σε ίδια κεφάλαια και με μηδενικό δανεισμό.

Προχωράμε για το 2018 όπως προείπα στη δημιουργία του Casa Cook Chania που θα είναι βασισμένο σε μια πολύ ιδιαίτερη για τα ελληνικά δεδομένα φιλοσοφία, σε επέκταση των ξενοδοχείων μας στην Ελούντα  Domes of Elounda και Sentido Elounda Blu, σε εκτεταμένες ανακαινίσεις σε εστιατόρια και χώρους των ξενοδοχείων και φυσικά στις προγραμματισμένες συντηρήσεις των κτιρίων αλλά και σε σημαντικές συνεργασίες στα μπαρ και στα εστιατόριά μας.

Περιμένουμε το 2018 να είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και σε ότι αφορά τα Χανιά φαίνεται ότι η είσοδος νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από ευρωπαϊκές κυρίως πόλεις (Μόσχα, Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη) θα συντελέσουν ώστε ο προορισμός να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο αφίξεων το οποίο φυσικά από μόνο του μπορεί να μην λέει και τίποτα αν δεν συνοδεύεται και από ανάλογα ποιοτικό τουρισμό.

Η στόχευση των ξενοδοχείων μας για φέτος είναι, μεταξύ άλλων, να εντοπίσουμε και να προσελκύσουμε ένα κομμάτι αυτών των επισκεπτών, βοηθώντας ώστε να καταστούν τα Χανιά σε μερικά χρόνια ένας προορισμό εφάμιλλος των γνωστών Κυκλαδίτικων νησιών και των διεθνών προορισμών της Μεσογείου κρατώντας όμως ταυτόχρονα την ταυτότητά τους και την αίσθηση αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας που τα διακατέχει αφού όχι μόνο δεν υστερούν σε κάτι έναντι αυτών των προορισμών αλλά ενδεχομένως διαθέτουν και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.