ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ: «ΤΟ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ EARLY BOOKINGS ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ»

Στη σημαντική αυτή εξέλιξη που έχει ήδη καταγραφεί στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά προβαίνει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο γενικός διευθυντής του τουριστικού γραφείου Cretan Holidays κ. Κώστας Μαρκάκης. Μια εξέλιξη που αποδεικνύει μεν τη δυναμική και τη ζήτηση που παρουσιάζει στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά ο ελληνικός τουρισμός αλλά επί ουδενί δεν παρακινεί στην υιοθέτηση διθυραμβικών σχολίων για τις φετινές αποδόσεις του. Και τούτο διότι όπως με απόλυτη σαφήνεια δηλώνει ο κ. Μαρκάκης «οι τιμές που δόθηκαν την περίοδο των πρώιμων κρατήσεων, του early booking δηλαδή ήταν με εκπτώσεις».

Photo credits: Andreas Sfiridis

Επιδιώκοντας ωστόσο να μην μεμψιμοιρεί σπεύδει να τονίσει «ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου καλή όπως η περσινή χωρίς ωστόσο η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το 2018 να καταγράψει τρελά ποσοστά αύξησης, αφού οι κλίνες και η περίοδος λειτουργίας των ξενοδοχείων δεν έχουν αλλάξει σημαντικά».

Συμμετέχοντας ενεργά στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2018 που αποτελεί ως γνωστόν «βαρόμετρο» για την παγκόσμια τουριστική- ταξιδιωτική αγορά και αποκτώντας ιδίαν γνώση για τις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών ο κ. Μαρκάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «πράγματι η Ελλάδα καταγράφει πολύ μεγάλη ζήτηση στους Γερμανούς ταξιδιώτες. Η αύξηση της τάξεως του 30%-50% που παρουσίαζαν έως πριν από λίγο καιρό οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα τη φετινή τουριστική χρονιά δεν σημαίνει ότι σε αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό θα «εκτοξευτεί» η φετινή τουριστική τους κίνηση στη χώρα μας. Απλά, ήρθαν πιο νωρίς οι κρατήσεις. Πέραν από ότι έχει ήδη αρχίσει να κοπάζει η αύξηση της τουριστικής ζήτησης από τη γερμανική αγορά, η δυναμικότητα- χωρητικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων είναι συγκεκριμένη. Το ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό δεν έχει εμπλουτιστεί με πολλές χιλιάδες κλίνες όπου μπορούν να διαμείνουν πολλοί περισσότεροι τουρίστες από αυτούς που επέλεξαν για τις διακοπές τους τη χώρα μας το 2017».

Δοθείσας της ευκαιρίας σπεύδει να σημειώσει ότι «η ανάκαμψη της Τουρκίας και της Αιγύπτου δεν φαίνεται να μας επηρεάζει προς το παρόν, αλλά κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση με την παρουσία τους πλέον στο προσκήνιο».

Στην ερώτηση εάν οι Γερμανοί τουρίστες που έχουν ήδη, μέσω των early bookings, επιλέξει για τις φετινές τους διακοπές τη χώρα μας συγκαταλέγονται στην επιθυμητή, για τον ελληνικό τουρισμό, αγορά των «ποιοτικών ταξιδιωτών», ο κ. Μαρκάκης με νόημα απαντά: «για να προσελκύσεις ποιοτικούς τουρίστες, θα πρέπει να είναι ο προορισμός ποιοτικός. Πέραν από τα ελληνικά ξενοδοχεία που ευθυγραμμίζονται με αυτή τη φιλοσοφία, θα πρέπει ο προορισμός να διαθέτει ποιοτικά αεροδρόμια, ποιοτικούς δρόμους κλπ.».

Το 10ο καλύτερο περίπτερο αναδείχθηκε το περίπτερο του Cretan Holidays στην ΙΤΒ 2018 στο Βερολίνο από τα συνολικά 1.137 συνολικά τα οποία αριθμούσε η φετινή διεθνής τουριστική έκθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του Cretan Holidays στην ITB 2018 στο Βερολίνο αναδείχθηκε το 10ο καλύτερο περίπτερο από τα συνολικά 1.137 τα οποία διέθετε η διεθνής τουριστική έκθεση στον τομέα του travel organizers, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Κολωνίας.

Τα αποτελέσματα από τα «εγκαίνια» της προσπάθειας για ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη

Με τη συνεργασία και σύμπραξη Τούρκων επιχειρηματιών, Γερμανού tour operator, της Aegean Airlines και του Cretan Holidays εγκαινιάστηκε, όπως είχε αποκαλύψει το Business Travel blog, το πρόγραμμα της ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη. Έτσι από τις αρχές Οκτωβρίου 2017 έως τα τέλη Απριλίου 2018 – με μια διακοπή κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» πτήσεις με επιβάτες ταξιδιώτες γερμανικής και ελβετικής υπηκοότητας.

Photo credits: Georgioupolis Reosrt & Aqua Park

Για την ακρίβεια και όπως σχετικά αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Cretan Holidays «ο συνολικός αριθμός των ξένων ταξιδιωτών που θα γνωρίσουν και θα ξεναγηθούν στην όμορφη Κρήτη, μέσω της υλοποίησης για πρώτη φορά, του προγράμματος για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στο νησί, θα είναι συνολικά 50.000 άτομα». Οι καταγραφείσες θετικές τους εντυπώσεις είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο κ. Μαρκάκης δηλώνει απερίφραστα την ικανοποίησή του για το όλο εγχείρημα. Και χωρίς φειδώ λόγω συμπληρώνει: «με αυτήν την ενέργεια κάναμε μια καλή αρχή ώστε η Κρήτη να εισέλθει στην αγορά των χειμερινών προορισμών καθώς είναι ένα πραγματικά πανέμορφο νησί και αυτή την περίοδο. Εκτιμώ ότι η προσπάθεια αυτή που είχε την πλήρη αποδοχή και στήριξη από ξενοδόχους, ξεναγούς, εταιρίες λεωφορείων κλπ. άξιζε τον κόπο. Όποιος αντιλαμβάνεται την όλη κατάσταση γνωρίζει με την επέκταση και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα αυξήσει τα έσοδά του. Και η «χασούρα» το χειμώνα που δεν λειτουργούν τα ξενοδοχεία αλλά καλούνται να καταβάλλουν τις πάγιες υποχρεώσεις τους μπορεί να ισοσκελιστεί με τη λειτουργία τους τη χειμερινή περίοδο. Εν κατακλείδι για να στηθεί ένα τουριστικό προϊόν θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι, ιδιώτες, Κράτος, Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια».

Οι νέες δράσεις του Cretan Holidays και η διείσδυσή του στην Κέρκυρα

«Ανήσυχη» και συνεχώς σε επαγρύπνηση αποδεικνύεται ότι είναι η ιδιοκτησία και η διοίκηση του Cretan Holidays. Γεγονός που παραδέχεται ο κ. Μαρκάκης ο οποίος και αποκαλύπτει στο Business Travel blog ότι «προχωρώντας στην υλοποίηση του στόχου που είχε τεθεί το 2013 για την κάλυψη όλης της Ελλάδας, το Cretan Holidays ανοίγει γραφείο στην Κέρκυρα». Το Cretan Holidays που διαθέτει ήδη παρουσία την Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κω και στη Ζάκυνθο διακινεί περισσότερους από 400.000 ξένους τουρίστες (Γερμανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Δανοί, Ιταλοί κλ.π) στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, έντονη και το κυριότερο πρωτοποριακή δράση αναπτύσσει το Cretan Holidays στην on line παροχή των υπηρεσιών του στον τομέα των εκδρομών προς τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Με τη λειτουργία του ταξιδιωτικού κόμβου www.greekholidays.travel τουρίστες από τη Γηραιά ήπειρο μπορούν να επιλέξουν τις εκδρομές τους ενδιαφέροντός στους στην Ελλάδα. Πληκτρολογώντας τη διεύθυνση www.tours4u.travel οι εν δυνάμει επισκέπτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Ισπανία εντοπίζουν το ξενοδοχείο και τις εκδρομές της προτίμησής τους.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.