ΦΛΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: «H AXIA HOSPITALITY ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»

Με τη δήλωση αυτή η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Axia Hospitality κυρία Φλώρα Παρασκευοπούλου αναδεικνύει στη συνέντευξή της στο Business Travel blog τόσο την απόλυτη επιτυχία την οποία γνώρισε το πρώτο International Tweet Up της εταιρίας στο Λονδίνο όσο και τον κύριο στόχο της πρωτοφανούς αυτής ιδιωτικής πρωτοβουλίας επικοινωνίας και marketing για την προβολή ελληνικών ξενοδοχείων στο εξωτερικό. Και σπεύδει να αποφαφηνίσει ότι «η Axia Hospitality που είναι η μοναδική ελληνική εταιρία που εξειδικεύεται στη διαχείριση των πωλήσεων και των κρατήσεων ξενοδοχείων σε νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας μας, προέβη στη διοργάνωση του πρώτου International Tweet UP στο οποίο παραβρέθηκαν περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι των σημαντικότερων βρετανικών μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να ενισχύσουν τη διεθνή αναγνωρισιμότητα τα ξενοδοχεία που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιό της και κατ’ επέκταση να αυξήσουν τη ζήτηση στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά».

Ο ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της Axia Hospitality Γιάννης Κυρίτσης με τον Simon Leadsford, Publishing Director του Conde Nast Traveller και την Juliette Ottley , Associate Publisher του Conde Nast Traveller

Και τούτο χωρίς υπερβολή καθώς όπως είναι γνωστό τοις πάσοι παγκοσμίως τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αποτέλεσαν την ομάδα του πρώτου στόχου του International Tweet up της Axia Hospitality, δεν απευθύνονται μόνο στους κατοίκους της συγκεκριμένης χώρας αλλά διαβάζονται από αναγνώστες σε όλη την υφήλιο. Ποιος αλήθεια δεν συμμερίζεται την άποψη ότι δημοσιεύματα στο για παράδειγμα Conde Nast Traveller, στο Vanity Fair, στην Daily Telegraph, στους Times κ.ά. τα οποία αναπαράγονται σε όλον τον κόσμο δεν αποτελούν βαρόμετρο για την απήχηση και τη ζήτηση που έχει το περιγραφόμενο ξενοδοχείο στη διεθνή παγκόσμια κοινότητα;

Ο ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της Axia Hospitality Γιάννης Κυρίτσης με την εκπρόσωπο των περιοδικών Tatler και Vanity Fair κα Emma Heuser.

Περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι αυτής της διεθνούς εμβέλειας βρετανικών μέσων ενημέρωσης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Axia Hospitality που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα. Και ενημερώθηκαν για τα openings νέων ξενοδοχείων καθώς και για τις νέες υπηρεσίες και μοναδικές εμπειρίες με τις οποίες εμπλούτισαν τη φιλοξενία τους συνεργαζόμενες με την Axia Hospitality ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα και όπως σχετικά προσθέτει η κυρία Παρασκευοπούλου «στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με δημοσιογράφους του Porter , του ομίλου Express κλπ».

H υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων και Επικοινωνίας της Axia Hospitality κα Φλώρα Παρασκευοπούλου με την Partnerhips Manager του group Mr & Mrs Smith κα Emily Cunningham.

Η διεθνής απήχηση των βρετανικών μέσων ενημέρωσης και το γεγονός ότι η Αγγλία διατηρεί εδώ και χρόνια την πρωτοκαθεδρία στη διαμόρφωση του δείκτη των διεθνών αφίξεων για τον ελληνικό τουρισμό είναι οι λόγοι για τους οποίους η Axia Hospitality επέλεξε συνειδητά το πρώτο International Tweet Up να γίνει στη βρετανική πρωτεύουσα, όπως αποκαλύπτει η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Axia Hospitality. «Τα συνεργαζόμενα με την Axia Hospitality ξενοδοχεία είναι ξενοδοχεία του κόσμου, πολυσυλλεκτικά σε ότι αφορά στην εθνικότητα των επισκεπτών τους. Έτσι η πρώτη διεθνής δράση επικοινωνίας και marketing τους στο Λονδίνο έρχεται σε πλήρη ταύτιση με τη φιλοσοφία λειτουργίας των περισσότερων από 60 συνεργαζόμενων με την Axia Hospitality ξενοδοχείων», επισημαίνει η κυρία Παρασκευοπούλου.

Ο ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της Axia Hospitality Γιάννης Κυρίτσης με την κα Έμυ Αναγνωστοπούλου, Director του γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας και τον πρώην Γ. Γραμματέα του ΕΟΤ και νυν Ειδικό Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κο Δημήτρη Τρυφωνόπουλο.

Και χωρίς φειδώ λόγων παραδέχεται ότι «το εγχείρημα για την πραγματοποίηση του πρώτου International Twee Up στη Μεγάλη Βρετανία δεν σας κρύβω ότι ήταν δύσκολο. Ωστόσο και χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια βρετανικού pr agency χάρη στην αγάπη, στο μεράκι, στις προσωπικές μας επαφές καθώς και με την αμέριστη βοήθεια του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο επιτύχαμε να προσελκύσουμε στην εκδήλωση εκείνους τους ανθρώπους στους οποίους στοχεύαμε για τη διεθνή προβολή των ξενοδοχείων της Axia Hospilatity». Ταυτόχρονα και όπως η ίδια θέλει να σημειώσει «σημαντική αρωγή στην επιτυχή διοργάνωση του πρώτου International Tweet Up της εταιρίας μας προσέφερε η κυρία Katilena Alpe που ασχολείται με την προβολή των ελληνικών ξενοδοχείων στη βρετανική αγορά».

Ο εντυπωσιασμός, η αγάπη για την Ελλάδα και οι προτιμήσεις των Βρετανών δημοσιογράφων

Για την ακρίβεια στο πρώτο International Tweet Up της Axia Hospitality δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των σημαντικότερων βρετανικών μέσων ενημέρωσης «μυήθηκαν» στα openings 6 νέων ξενοδοχειακών μονάδων στη Σαντορίνη, στη Νάξο, στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα, ενώ παράλληλα απεκόμισαν σφαιρική γνώση για τις μοναδικές εμπειρίες και υπηρεσίες τις οποίες επιφυλάσσουν στους πελάτες τους 5 επιπλέον συνεργαζόμενα με την Axia Hospitality ελληνικά ξενοδοχεία. Όσο για τις εντυπώσεις τους… «χωρίς υπερβολή εντυπωσιάστηκαν από τα ξενοδοχεία που τους παρουσιάσαμε, ενώ χωρίς διστακτικότητα εξέφρασαν την αγάπη τους για την Ελλάδα», δηλώνει χωρίς περιστροφές η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Axia Hospitality. Και ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι με βάση τις συζητήσεις και τις προτιμήσεις των βρετανών δημοσιογράφων στο πρώτο International Tweet Up της Axia Hospitality καταγράφηκαν τάσεις. Συγκεκριμένα και όπως σχετικά εξηγεί η κυρία Παρασκευοπούλου «η πρώτη τάση συνίσταται στο τεράστιο ενδιαφέρον τους για την Αθήνα. Είναι εις γνώση τους τόσο η υψηλή ζήτηση όσο και ο επενδυτικός οργασμός που παρατηρείται στην ελληνική πρωτεύουσα για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Και πραγματικά δεν φείδονται άκρως κολακευτικών σχολίων για τη φιλοξενία που προσφέρει στους παγκόσμιους ταξιδιώτες η ελληνική πρωτεύουσα. Η δεύτερη τάση σχετίζεται με την καταγραφή προτίμησής τους για τις μικρές, boutique ξενοδοχειακές μονάδες, σε αντίθεση με τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Τρίτον η Σαντορίνη εξακολουθεί και παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Και τέταρτον έχουν πλέον στρέψει την προσοχή τους πέραν της Μυκόνου και της Σαντορίνης και σε άλλους νησιωτικούς ελληνικούς προορισμούς όπως η Νάξος, η Κέα, η Πελοπόννησος κ.ά».   

Ταυτόχρονα οι Βρετανοί δημοσιογράφοι στο πρώτο International Tweet up της Axia Hospitality δεν έκρυψαν την έκπληξη αλλά και συνάμα τον εντυπωσιασμό τους για την ελληνική εταιρία. Γεγονός που δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση καθώς και όπως επισημαίνει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Axia Hospitality «οι μικρές οικογενειακές μονάδες που είτε μέσω συνεργασιών είτε με την ένταξή τους σε εταιρία επιδιώκουν να έχουν τα προσδοκώμενα καλά αποτελέσματα είναι ένα μοντέλο σχεδόν άγνωστο για τη βρετανική αγορά. Για την πρωτοφανή για τα βρετανικά δεδομένα δράση και το επιχειρηματικό μοντέλο της Axia Hospitality εντυπωσιάστηκαν όπως άλλωστε και για τον κύκλο εργασιών της εταιρίας καθώς η Axia Hospitality συνεργάζεται με περισσότερα από 60 ξενοδοχεία σε 20 ελληνικούς προορισμούς».

Οι στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας και marketing της Axia Hospitality για την αναγνωρισιμότητα κατ’ επέκταση και τη ζήτηση των συνεργαζόμενων της ξενοδοχείων.

Επιδιώκοντας να ενισχύσουν στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά αναγνωρισιμότητα κατ’ επέκταση και ζήτηση τα συνεργαζόμενα της ξενοδοχεία, η διοικητική ομάδα της Axia Hospitality ταξιδεύει αδιάκοπα και πρωτοστατεί σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και τα roadshows του τουρισμού. Η συμμετοχή της είναι αδιάλειπτη σε διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται στο Μεξικό, στη Σαγκάη, στο Λονδίνο, στις Κάννες, στο Ντουμπάι κλπ. «Με τις ενέργειες αυτές αλλά και με online και offline δράσεις για τις πωλήσεις, την επικοινωνία και το marketing των συνεργαζόμενων μας ξενοδοχείων στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά, η Axia Hospitality στοχεύει στο να εγγράψουν λόγω της διεθνούς αναγνωρισιμότητάς τους, τα μέλη μας καλύτερη πληρότητα, καλύτερη μέση τιμή δωματίου, να βελτιώσουν την μέση τιμή δωματίου και να έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα», εξηγεί η κυρία Παρασκευοπούλου.

Και με νόημα συμπληρώνει ότι «η συντονισμένη ιδιωτική πρωτοβουλία της Axia Hospitality για την προβολή των συνεργαζόμενων της ξενοδοχείων στο εξωτερικό θα έχει συνέχεια  σε βάθος χρόνου. Στοχεύουμε μακροπρόθεσμα στη διοργάνωση ανάλογων με του Λονδίνου event σε χώρες που αποτελούν τις βασικές αγορές του ελληνικού τουρισμού προκειμένου η Axia Hospitality να καταστεί ως σημείο αναφοράς για τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους που θέλουν να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες από την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Και κατ’ επέκταση τις εμπειρίες αυτές να τις μεταφέρουν με τα δημοσιεύματα στους αναγνώστες, στους ομοεθνείς τους»

2 responses to “ΦΛΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: «H AXIA HOSPITALITY ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.