ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ: «ΑΥΞΗΣΗ 30% ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ HIP HOSPITALITY».

Στη θετική αυτή εξέλιξη που έχει σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα προβαίνει στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ο Marketing Manager της HIP Hospitality κ. Βασίλης Πολύζος. Αποτελώντας εδώ και πέντε μήνες μέλος της επιτελικής ομάδας της εταιρίας ξενοδοχειακού management που θεωρείται μία από τις κορυφαίες στη χώρα μας, ο κ. Πολύζος που διαθέτει πολύτιμη εμπειρία και βαθιά τεχνογνωσία στο marketing και την επικοινωνία ξενοδοχείων, επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «1 στις 3 κρατήσεις που έγιναν το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς στα ξενοδοχεία- μέλη της HIP Hospitality ήρθαν απευθείας από την ιστοσελίδα τους, ενώ οι άλλες 2 από OTA’s και παραδοσιακά κανάλια».

Πέραν του καταλυτικού ρόλου της σωστά οργανωμένης και τοποθετημένης παρουσίας των ξενοδοχείων που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της HIP Hospitality, ο κ. Βασίλης Πολύζος αναφέρεται στη συνέντευξη του στις 4 νέες μονάδες για τις οποίες η εταιρία προετοιμάζει πυρετωδώς αυτή την περίοδο τη λειτουργία τους, όπως το Lango Design Hotel & Spa στην Κω, το Adorno Suites στη Μύκονο, το Hideout Suites στην Ίο και το Elysium Boutique Hotel στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα, αποσαφηνίζει το αντικείμενο δράσης της HIP Hospitality ( https://www.hiphospitality.gr) αλλά και της Tresor Hotels & Resorts (https://www.tresorhotels.com) οι οποίες παρόλο που είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, εντούτοις ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος και στις δύο εταιρίες είναι ο κ. Πάνος Πανταζόπουλος. Ασκώντας καθήκοντα Marketing Manager και στην Tresor Hotels & Resorts ο κ. Πολύζος εξηγεί το λόγο για τον οποίο οι δύο εταιρίες έχουν κάτω από την «ομπρέλα» τους μικρά boutique πολυτελή ξενοδοχεία. «Η αγάπη του κ. Πάνου Πανταζόπουλου προς τα μικρά boutique ξενοδοχεία έχει μετουσιωθεί σε εξειδίκευση για τη διαχείριση τέτοιων μονάδων», επισημαίνει σχετικά.

Επιπλέον, ο κ. Πολύζος αναφέρεται στο σχέδιο ανάπτυξης της HIP Hospitality. Βασικοί άξονες του οποίου είναι: α) η επένδυση στις διαδικασίες και τους ανθρώπους της εταιρίας ώστε να υποστηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υφιστάμενα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και β) ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου της εταιρίας με νέες μονάδες σε προορισμούς στρατηγικής σημασίας.

Ενώ, τέλος, δεν παραλείπει να μας μιλήσει για του λόγους που πρέπει κάποιος να επιλέξει τις υπηρεσίες της HIP Hospitality.

Έχετε εδώ και πέντε μήνες αναλάβει καθήκοντα Μarketing Μanager στις εταιρίες Tresor Hotels & Resorts και Hip Hospitality. Ποιο το αντικείμενο ασχολιών της καθεμίας εταιρίας και ποια η σχέση μεταξύ τους;

Ενδεχομένως η εταιρία που γνωρίζει περισσότερο η ελληνική τουριστική κοινότητα είναι η Tresor Hotels & Resorts καθώς διαθέτει ένα ισχυρό brand name, ενώ η HIP Hospitality είχε μέχρι τώρα πιο διακριτικό ρόλο.

35 ξενοδοχεία κάτω από την «ομπρέλα» της Tresor Hotels & Resorts και Loyalty Club με 7.500 εγγεγραμμένα μέλη

Η Tresor Hotels & Resorts αποτελεί ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό δίκτυο ανεξάρτητων boutique ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων, 35 στον αριθμό, σε 28 δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Πρόκειται στην ουσία για ένα affiliation network, το οποίο έχει κάτω από την «ομπρέλα» του ξενοδοχεία με κοινά χαρακτηριστικά όπως η παραδοσιακή αλλά και μοντέρνα αρχιτεκτονική τους και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους.

Η Tresor Hotels & Resorts ασχολείται με την ενίσχυση του ίδιου του brand name της αλλά και κατ’ επέκταση με την προβολή των 35 ξενοδοχείων – μελών της. Παράλληλα, στους βασικούς στόχους της Tresor Hotels & Resorts συγκαταλέγεται η διεύρυνση της βάσης του διαρκώς αναπτυσσόμενου Loyalty Club της, το οποίο απαριθμεί 7.500 εγγεγραμμένα μέλη μέχρι στιγμής. Πρόκειται για το πρόγραμμα πιστότητας και επιβράβευσης των φιλοξενούμενων στα ξενοδοχεία που φέρει τη διακριτική ονομασία «T-Club». Στους πιστούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες της Tresor Hotels & Resorts δίνονται προνόμια και πλεονεκτήματα προκειμένου να επιλέξουν για τις διακοπές τους κάποιο από τα ξενοδοχεία του δικτύου.

Η HIP Hospitality αναλαμβάνει για λογαριασμό των ξενοδοχείων όλο το φάσμα των διαδικασιών από τη στρατηγική ανάπτυξη και τοποθέτηση έως τη λειτουργία και διαχείρισής τους

Σε ότι αφορά στη HIP Hospitality, το αντικείμενο δράσης της έγκειται στη στρατηγική ανάπτυξη και τοποθέτηση, τη διαχείριση και τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Οι υπηρεσίες της εταιρίας καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών ενός ξενοδόχου. Από την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας, την εύρεση χρηματοδότησης, την επιλογή του κατάλληλου αρχιτέκτονα αλλά και άλλων εταιριών που σχετίζονται και θα υποστηρίξουν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο όλο το project, στην οργάνωση των πωλήσεων, την υπογραφή συμβολαίων, τη χάραξη στρατηγικής marketing, την οργάνωση, στελέχωση και επίβλεψη όλων των τμημάτων και των λειτουργιών τους.

Η HIP Hospitality είναι μια ανεξάρτητη από την Tresor Hotels & Resorts εταιρία. Ωστόσο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος και των δύο εταιριών είναι ο Πάνος Πανταζόπουλος που από μικρή ηλικία «μυήθηκε» στην ελληνική φιλοξενία καθώς η οικογένειά του δραστηριοποιείται επιτυχημένα εδώ και χρόνια στην ελληνική τουριστική αγορά, διαθέτοντας το ξενοδοχειακό συγκρότημα Ios Palace Hotel & Spa στην Ίο.

Νέες σημαντικές συνεργασίες για τη HIP Hospitality

Ποια τα καινούργια ξενοδοχεία που εντάσσονται στις συνεργασίες της HIP Hospitality;

Η HIP Hospitality ιδρύθηκε το 2012 και προσφέρει από τότε τις υπηρεσίες της σε πολυτελή boutique ξενοδοχεία της χώρας μας, έχοντας παράλληλα ολοκληρώσει περισσότερα από 70 projects που σχετίζονται με την ανάπτυξη, στρατηγική τοποθέτηση, διαχείριση και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων. Αυτή την περίοδο, η εταιρία βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς εργασιών λόγω του ανοίγματος 4 νέων μονάδων που έχει αναλάβει. Η νέα μεγάλη επένδυση της Κω, Lango Design Hotel & Spa, το Adorno Suites στη Μύκονο, το Hideout Suites στην Ίο και το Elysium Boutique Hotel στην Κρήτη, αποτελούν το καινούργιο στοίχημα της εταιρίας.

Αγάπη για τα μικρά πολυτελή boutique ξενοδοχεία

Στο portfolio της HIP Hospitality δεν περιλαμβάνονται μεγάλα resorts. Αντιθέτως, η εταιρία διακρίνεται, όπως άλλωστε και ο ιδιοκτήτης της για την αγάπη τους προς τα boutique ξενοδοχεία. Αυτή η αγάπη του κ. Πανταζόπουλου προς τα μικρά boutique πολυτελή ξενοδοχεία έχει μετουσιωθεί σε εξειδίκευση για τη διαχείριση τέτοιων μονάδων.

Τα ξενοδοχεία – συνεργάτες της HIP Hospitality απευθύνονται σε ενήλικες ταξιδιώτες με υψηλά standards

Σε ποιους επισκέπτες της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς απευθύνονται τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η HIP Hospitality;

Τα ξενοδοχεία της HIP Hospitality δεν απευθύνονται στον μαζικό τουρισμό. Απευθυνόμαστε κυρίως σε individual ταξιδιώτες, κατά βάση ενήλικες που διακρίνονται για τα υψηλά standards τα οποία θέτουν όταν αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν προορισμό, διαθέτουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους κλπ. Σε ότι αφορά στην εθνικότητά τους, αυτή ποικίλει ανάλογα με τον προορισμό όπου βρίσκεται και λειτουργεί το ξενοδοχείο – μέλος της HIP Hospitality. Ωστόσο, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Ιταλοί, οι Σκανδιναβοί αλλά και ταξιδιώτες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αποτελούν τον πυρήνα της στόχευσης των ενεργειών μας.

Αύξηση 30% των online κρατήσεων το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς

Πώς εκτιμάτε ότι θα διαμορφωθεί η φετινή τουριστική κίνηση για τα συνεργαζόμενα με τη HIP Hospitality ξενοδοχεία;

Συγκρίνοντας την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, διακρίνω αυξητική τάση σε επίπεδο τόσο κρατήσεων όσο και εσόδων. Οι online κρατήσεις καταγράφουν αύξηση κατά 30% το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Να σημειώσω ότι επενδύουμε πολύ στην online παρουσία των ξενοδοχείων της HIP Hospitality στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός υγιούς μοντέλου πωλήσεων για το ξενοδοχείο. 1 στις 3 κρατήσεις που έχουν γίνει το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς έχει έρθει απευθείας από το website του ξενοδοχείου, ενώ οι άλλες δύο έχουν γίνει από παραδοσιακά και τρίτα online κανάλια.

Δεν θα ήθελα να προβώ στις όποιες εκτιμήσεις για αύξηση της τουριστικής κίνησης, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εργαζόμαστε για ένα προϊόν που είναι αρκετά ευάλωτο στις όποιες πολιτικές, οικονομικές κ.ά. αλλαγές. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, ειδικά αυτή την περίοδο που διαφαίνονται εξελίξεις σε πολλά επίπεδα.

H αναπτυξιακή στρατηγική της HIP Hospitality

Σε ποιους άξονες βασίζεται το σχέδιο ανάπτυξης της HIP Hospitality;

Το σχέδιο ανάπτυξης της HIP Hospitality προβλέπει: α) την επένδυση στις διαδικασίες και τους ανθρώπους της εταιρίας ώστε να υποστηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υφιστάμενα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και β) τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της εταιρίας με νέες μονάδες σε προορισμούς στρατηγικής σημασίας.

 «Στοίχημα η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας»

Στοίχημα για εμάς είναι η διείσδυσή μας στη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας όπου λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για τον προορισμό, αναπτύσσονται πολλά boutique ξενοδοχεία το τελευταίο διάστημα.

«Εάν οι συνεργαζόμενοι με την HIP Hospitality ξενοδόχοι μείνουν ευχαριστημένοι, τότε θα αναζητήσουν τη βοήθειά της και άλλοι ξενοδόχοι»

Πόσα ξενοδοχεία θα ενταχθούν μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια κάτω από την ομπρέλα της HIP Hospitality;

Οι ανακοινώσεις εταιριών για τον αριθμό των ξενοδοχείων που έχουν ή πρόκειται να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους στο μέλλον απέχουν παρασάγγας από τη λογική και τη φιλοσοφία μου. Επειδή ζούμε στην εποχή των fake news και fake pr, δεν πρόκειται να αναφερθώ σε συγκεκριμένο αριθμό ξενοδοχείων που θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα της HIP Hospitality. Δεν έχουν κανένα νόημα αυτές οι δηλώσεις.

Πρωταρχικός στόχος της HIP Hospitality είναι να αναπτύξει τις δομές και τις υπηρεσίες που θα προσδίδουν αξία στο ξενοδοχείο- συνεργάτη της. Εάν οι ξενοδόχοι μείνουν ευχαριστημένοι από την HIP Hospitality, τότε σίγουρα θα αναζητήσουν τη βοήθειά της και άλλοι ξενοδόχοι. Αυτό ας μου επιτραπεί ο όρος θα λειτουργήσει ως «μπούσουλας» για την αναπτυξιακή μας στρατηγική.

Για ποιους λόγους οι δυνητικοί επενδυτές που θέλουν να διεισδύσουν στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά αλλά και οι Έλληνες ξενοδόχοι να προτιμήσουν την HIP Hospitality έναντι των πολλών άλλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης ελληνικών ξενοδοχείων;

Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η προσωποποιημένη επαφή των ξενοδόχων με τις εταιρίες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση της μονάδας των πρώτων. Εταιρίες στον τομέα της διαχείρισης ελληνικών ξενοδοχείων προσπαθούν να μεγαλώσουν με λάθος τρόπο και πολλές φορές εις βάρος της άμεσης επαφής με τον ίδιο τον ξενοδόχο, το ξενοδοχείο. Εμείς δεν θέλουμε επ’ ουδενί να χάσουμε αυτή την προσωποποιημένη επαφή. Θέλουμε ο ξενοδόχος να βλέπει στο πρόσωπό μας τον συνεργάτη στον οποίο ανά πάσα στιγμή θα απευθυνθεί, θα «ακουμπήσει» ώστε να του επιλύσει τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα και με την επιτόπια επίσκεψή μας στο συνεργαζόμενο ξενοδοχείο. Επομένως, σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο τι παρέχεις αλλά και ο τρόπος που το παρέχεις. Ο στόχος της HIP Hospitality δεν είναι να μεγεθυνθεί ανεξέλεγκτα και τα νούμερα με τον αριθμό των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων δεν λένε τίποτα. Εξάλλου και όπως προείπα ζούμε στην εποχή των fake news και του fake pr που εμένα με θίγει ηθικά σαν επαγγελματία. Ο στόχος της HIP Hospitality είναι να αναπτυχθεί σωστά ώστε να μην χάσει την αμεσότητα, την επαφή που έχει με τους ξενοδόχους και την εποπτεία στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία χωρίς να μειώσει ούτε κατ’ ελάχιστο την ποιότητα των υπηρεσιών της. Με άλλα λόγια επιδίωξη της HIP Hospitality είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σημειώσω ότι οι ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της διαχείρισης ελληνικών ξενοδοχείων όχι μόνο δεν μας αποτρέπουν αλλά μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε. Ο ανταγωνισμός συμβάλλει ώστε όλοι οι δραστηριοποιούμενοι «παίκτες» να εξελίσσονται.

Γιατί το μικρό σε δυναμικότητα boutique ξενοδοχείο μπορεί να γίνει κερδοφόρο

Τι αντιτείνετε σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι λόγω της μικρής δυναμικότητάς τους τα boutique ξενοδοχεία δεν είναι κερδοφόρα;

Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Ένα boutique ξενοδοχείο, εφόσον τοποθετηθεί σωστά στην αγορά και καταφέρει να βελτιώσει τις διαδικασίες του, να μεγαλώσει τη διάρκεια λειτουργίας του, να αυξήσει την πληρότητα, να αναπτύξει στρατηγική up-selling και να διαμορφώσει ένα υγιές μείγμα σε επίπεδο καναλιών πωλήσεων και αγορών, φυσικά και μπορεί να κατασταθεί κερδοφόρο και να λειτουργήσει πάνω σε μία σωστή βάση.

Ο προσωπικός μου στόχος ως Marketing Manager της HIP Hospitality είναι η οργανωμένη και σωστά τοποθετημένη παρουσία των συνεργατών μας online & offline

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι σας ως marketing manager της HIP Hospitality;

Ο δικός μου στόχος συνίσταται στο να διαθέτουν όλα τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η HIP Hospitality μία οργανωμένη και σωστά τοποθετημένη παρουσία, πάντα συνυφασμένη με την εταιρική τους ταυτότητα, στο online και το offline περιβάλλον. Από την online παρουσία τους, το website τους, την ενεργή συμμετοχή τους στα social media κλπ. μέχρι τη διαφήμιση και την προβολή τους offline. Στοχεύουμε στο να ενισχύσουμε το brand awareness, να τοποθετήσουμε σωστά στην αγορά το κάθε ξενοδοχείο και να ενθαρρύνουμε τη ζήτηση για τις υπηρεσίες του.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.