ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ: Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ REGINA MARE HOTEL, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΣΤΟ NEW YORK COLLEGE

Πολυσχιδής, πολυπράγμων και συνεχώς «ανήσυχη» για τα τουριστικά δρώμενα και δη τις ξενοδοχειακές εξελίξεις…. Η επιλογή της χρήσης αυτών των τριών επιθέτων δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή για να περιγράψουν την καθημερινότητα ενός επιτελικού στελέχους της ξενοδοχειακής αγοράς των διευθυντών ξενοδοχείων  της χώρας μας και όχι μόνο.

Συμμετέχοντας με τη νέα γενιά του ελληνικού τουρισμού, τους μαθητές της στην εκστρατεία κατά του Bullying

Έτσι και προκειμένου να «μεταλαμπαδεύσει» τις πλούσιες γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία που συνέλεξε εργαζόμενη- κατέχοντας για την ακρίβεια επιτελικές θέσεις και ασκώντας διευθυντικά καθήκοντα σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας-διδάσκει στη νέα γενιά του ελληνικού τουρισμού διοίκηση επιχειρήσεων και εστιατορική στο New York College στη Θεσσαλονίκη. Πέραν των απαραίτητων ακαδημαϊκών γνώσεων, επιδιώκει να «μυήσει» στις απαράβατες αρχές τις οποίες θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα όσες και όσους θέλουν να απασχοληθούν στον ελληνικό τουρισμό. Μεταξύ αυτών και κατά κύριο λόγο θα πρέπει να είναι «η αγάπη τους για τη δουλειά τους στον ελληνικό τουρισμό καθώς μόνο τότε θα είναι ευτυχισμένοι, αποδοτικοί και εξελισσόμενοι και η υιοθέτηση της ισχυρής πεποίθησης ότι μέσα από τους ανθρώπους λειτουργούμε και όχι μόνοι μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στο Business Travel blog η κυρία Λαμπρινή, αναδεικνύοντας ορισμένους από τους βασικές αρχές τις οποίες επιδιώκει να μεταλαμπαδεύσει στην επόμενη γενιά του ελληνικού τουρισμού.

Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον και η προσοχή της επικεντρώνεται και στα ξενοδοχειακά δρώμενα και στις εξελίξεις της «κινητήρα» του ελληνικού τουρισμού και γενικότερα της οικονομίας της χώρας μας. Και τούτο διότι επί 11 συναπτά έτη ασκεί διευθυντικά καθήκοντα στη βορειοελλαδική μονάδα Regina Mare Hotel που εδρεύει και λειτουργεί στην Παραλία Κατερίνης. Μια σίγουρα ασυνήθιστη εξέλιξη για την αγορά εργασίας των διευθυντών ξενοδοχείων της χώρας μας την οποία όμως η κυρία Κελεσίδου έχει επιλέξει συνειδητά. Και τούτο διότι όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή της «παρόλο που ήμουν αρχικά διστακτική και συνέτρεχαν ειδικοί λόγοι που αποδέχτηκα πριν από 11 χρόνια τη συγκεκριμένη επαγγελματική πρόταση- χαμηλή ζήτηση σε αντίθεση με τη μεγάλη προσφορά, η θέλησή μου να εμπλουτίσω την εργασιακή μου εμπειρία με κάτι το τελείως διαφορετικό με ό,τι μέχρι τότε ασχολιόμουν κλπ.- εντούτοις δεν σας κρύβω ότι έχω αγαπήσει την περιοχή, τους ανθρώπους της. Τη διαφορά εξάλλου κάνουν οι άνθρωποι και είναι αυτοί που τελείως ασυνείδητα σε παρακινούν να αγαπήσεις την τοποθεσία, το χώρο, το ξενοδοχείο κλπ».

Νίκος Λαλούμης, Λαμπρινή Κελεσίδου και Νίκος Λαλούμης

Και χωρίς φειδώ λόγων συμπληρώνει ότι «είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργάζομαι με πρώτα από όλα καλούς ανθρώπους που είναι και άριστοι επιχειρηματίες. Τα πολύ ισχυρά κίνητρα αυτά στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελευθερία κινήσεών μου στη διαχείριση της μονάδας, η ποιότητα ζωής και εργασιακού περιβάλλοντος είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους επί 11 συναπτά έτη ασκώ τη γενική διεύθυνση του Regina Mare».

Για τους λόγους άλλωστε αυτούς δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση γιατί η κυρία Κελεσίδου νιώθει ότι το Regina Mare Hotel είναι δικό της ξενοδοχείο παρόλο που στην πραγματικότητα ιδιοκτήτρια είναι η οικογένεια Λαλούμη.

Επιπλέον, το άκρως δραστήριο στέλεχος της βορειολλαδικής ξενοδοχειακής αγοράς στη συνέντευξή του στο Business Travel blog επισημαίνει πώς διαμορφώθηκε η τουριστική κίνηση του 2017 στα ξενοδοχεία Regina Mare, Ioni Hotel και Gold Stern- που ανήκουν στη μικρή ξενοδοχειακή αλυσίδα της γνωστής στην Πιερία οικογένειας Λαλούμη-, τονίζει ότι οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες αντιπροσωπεύουν το 40% στην συνολική πελατεία και των τριών μονάδων και αποσαφηνίζει το προφίλ των επισκεπτών τους αλλά και των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν παραλείπει ωστόσο να δηλώσει ότι «είμαι πάντα ευγνώμων στον άνθρωπο επαγγελματία του τουρισμού κ. Θανάση Στάμο που μου έδωσε τη μοναδική επαγγελματική ευκαιρία και με έριξε στα βαθιά καθώς σε ηλικία μόλις 28 ετών ανέλαβα για πρώτη φορά τη γενική διεύθυνση ξενοδοχείου, του Apollon στη Κω». Και ξεκάθαρα συμπληρώνει ότι «οι συμβουλές, οι οδηγίες, η κουλτούρα, η φιλοσοφία κλπ. του κ. Στάμου είναι ο λόγος που εξακολουθώ να ασχολούμαι με τον ελληνικό τουρισμό και δη τη ξενοδοχειακή αγορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κελεσίδου αποδέχτηκε πριν από ορισμένα χρόνια την πρόταση του ιδιοκτήτη της τουριστικής σχολής Ξένιος Εκπαίδευση (που έδρευε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) και εκδότη του οίκου Ξένιος Εκδόσεις κ. Ευθύμιου Μούμκα και έγραψε το βιβλίο «Υπηρεσία Υποδοχής». «Δίδασκα τα μαθήματα οροφοκομίας, υποδοχής και διοίκησης και ο κ. Μούμκας εκτίμησε τις γνώσεις μου και μου ζήτησε να συνεργαστώ στη συγγραφή του βιβλίου «Υπηρεσία Υποδοχής» το οποίο και διδάχτηκε στη σχολή «Ξένιος Εκπαίδευσης», υπογραμμίζει σχετικά η κυρία Κελεσίδου.

Οι λόγοι για τους οποίους επί 11 συναπτά έτη ασκεί τη γενική διεύθυνση του Regina Mare Hotel

Για ποιους λόγους αποφασίσατε το 2007 να αποδεχτείτε την πρόταση και να αναλάβετε τη γενική διεύθυνση του Regina Mare;

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που τότε επικρατούσαν στην αγορά εργασίας των διευθυντών ξενοδοχείων στη Βόρεια Ελλάδα-μεγάλη προσφορά και λίγη ζήτηση- και θέλοντας να ξεφύγω για λίγο από το έντονα πιεστικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για να εμπλουτίσω την εργασιακή μου εμπειρία με κάτι το τελείως διαφορετικό από ό,τι μέχρι τότε είχα ασχοληθεί, αποφάσισα το 2007 να αποδεχτώ τη συγκεκριμένη επαγγελματική πρόταση. Παρόλο που στην αρχή ήμουν διστακτική εντούτοις και με την πάροδο των ετών, δεν σας κρύβω ότι έχω αγαπήσει την περιοχή, τους ανθρώπους της. Τη διαφορά εξάλλου κάνουν οι άνθρωποι και είναι αυτοί που τελείως ασυνείδητα σε παρακινούν να αγαπήσεις την τοποθεσία, το χώρο, το ξενοδοχείο κλπ.

Νιώθω ότι Regina Mare Hotel είναι δικό μου ξενοδοχείο- εάν και στην πραγματικότητα δεν είναι δικό μου- και για αυτό καταβάλλω την ύψιστη προσπάθεια προκειμένου το ξενοδοχείο καταγράφει αν όχι άριστα τουλάχιστον πολύ καλά αποτελέσματα και οι επισκέπτες του να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμονή και τις υπηρεσίες του. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργάζομαι με πρώτα από όλα καλούς ανθρώπους που είναι και άριστοι επιχειρηματίες. Τα πολύ ισχυρά κίνητρα αυτά στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελευθερία κινήσεών μου στη διαχείριση της μονάδας, η ποιότητα ζωής και εργασιακού περιβάλλοντος είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους επί 11 συναπτά έτη ασκώ τη γενική διεύθυνση του Regina Mare.

Οι σημαντικότεροι επαγγελματικοί σταθμοί

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι επαγγελματικοί σας σταθμοί στη σταδιοδρομία σας στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά;

Η πρώτη μου δουλειά, με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, στο ροδίτικο ξενοδοχείο Apollo Beach του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Βασίλη Μηναΐδη. Εννοείται ότι στο ροδίτικο ξενοδοχείο ξεκίνησα από τις χαμηλές θέσεις εργασίας και ασχολήθηκα με τους τομείς της υποδοχής και του επισιτισμού.

Ο μέντορας στον τουριστικό ξενοδοχειακό κλάδο, Θανάσης Στάμος

Ωστόσο θα είμαι πάντα ευγνώμων στον άνθρωπο επαγγελματία του τουρισμού κ. Θανάση Στάμο ο οποίος ήταν τότε διευθυντής στις τουριστικές σχολές, με επέλεξε μέσα από μια ομάδα ατόμων, μου έδωσε τη μοναδική επαγγελματική ευκαιρία και με έριξε στα βαθιά καθώς σε ηλικία μόλις 28 ετών ανέλαβα για πρώτη φορά τη γενική διεύθυνση ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα του ξενοδοχείου Apollon στη Κω. Δεν θα πρέπει να μην επισημάνω ότι οι συμβουλές, οι οδηγίες, η κουλτούρα, η φιλοσοφία κλπ. του κ. Στάμου είναι ο λόγος που εξακολουθώ να ασχολούμαι με τον ελληνικό τουρισμό και δη τη ξενοδοχειακή αγορά.

Έχω εργαστεί σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, κατέχοντας διευθυντικές ή επιτελικές θέσεις, και στην Κέρκυρα, τη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη. Προορισμοί και ξενοδοχεία από τις οποίες έχω αποκομίσει πολύ καλές εμπειρίες και διατηρώ δυνατές αναμνήσεις.

Η εργασία μου όμως στο Regina Mare μου παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να έχω ποιότητα ζωής, ενώ παράλληλα μου δίνει την ευκαιρία να ασχολούμαι και με άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

Για να γίνω σαφής… είμαι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και γραμματέας στο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας Θράκης και συνάμα είμαι εκπαιδεύτρια στο New York College διδάσκοντας στην επόμενη γενιά του ελληνικού τουρισμού διοίκηση ξενοδοχείων και εστιατορική και προετοιμάζοντάς μας την για να μας αντικαταστήσει γρήγορα και να γίνει καλύτερη από εμάς

Οι τρεις μονάδες Regina Mare, Hotel Ioni και Gold Stern ανήκουν στη γνωστή στην Πιερία οικογένεια Λαλούμη

Ποια είναι η βορειοελλαδική ξενοδοχειακή αλυσίδα σε μέλος της οποίας ασκείτε τη γενική διεύθυνση;

Ουσιαστικά είναι μια μικρή ξενοδοχειακή επιχείρηση που εδρεύει, και λειτουργεί τρία ιδιόκτητα ξενοδοχεία, τριών αστέρων στην Παραλία Κατερίνης. Τα ξενοδοχεία που φέρουν τους διακριτικούς τίτλους Regina Mare, Hotel Ioni και Gold Stern ανήκουν στη γνωστή στην Πιερία οικογένεια Λαλούμη. Ασκώ επί 11 συναπτά έτη τη γενική διεύθυνση του Regina Mare Hotel το οποίο ξεκίνησε για πρώτη χρονιά τη λειτουργία του το 1983 και μετά ακολούθησαν οι άλλες δύο μονάδες. Και τα τρία ξενοδοχεία απέχουν λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα και βρίσκονται στην καρδιά του κέντρου της Κατερίνης, ενώ η συνολική δυναμικότητά τους ανέρχεται στα 81 δωμάτια.

Πέραν της διαμονής και του πρωινού, οι πελάτες του Regina Mare έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις εξαίσιες γεύσεις και του βραδινού μας γεύματος. Μια παροχή που προσφέρεται στους επισκέπτες και του Gold Stern και του Ioni Hotel καθώς το Regina Mare διαθέτει τις ανάλογες εγκαταστάσεις για αυτή τη γευστική υπηρεσία- εμπειρία.

Συνεχείς επενδύσεις προκειμένου οι μονάδες να αποτελούν μικρά στολίδια για τη ξενοδοχειακή αγορά της Πιερίας

Οι επιχειρηματίες των ξενοδοχείων ποτέ δεν επαναπαύονται και κάθε χρόνο διαθέτουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι προκειμένου οι τρεις μονάδες να είναι άψογες, περιποιημένες και να αποτελούν μικρά στολίδια για τη ξενοδοχειακή αγορά της Πιερίας.

Το τρέχον έτος ολοκληρώθηκε ανακαίνιση των δωματίων, των κοινόχρηστων χώρων κ.ά. στο Gold Stern, ενώ ανάλογο πρόγραμμα «έτρεξε» και στο Hotel Ioni. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει πρόγραμμα πλήρους ανακαίνισης στο Regina Mare που προβλέπει την κατασκευή 20 νέων δωματίων, τη λειτουργία του εστιατορίου, της καφετέριας, του μπαρ κλπ. στο ισόγειο κλπ.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σημειώσω ότι το Regina Mare διαθέτει όλες τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις για τη χειμερινή λειτουργία του. Στο παρελθόν έγινε μια τέτοια προσπάθεια η οποία όμως δεν απέδωσε καθώς δεν μπορεί, όπως είναι γνωστοί τοις πάσοι, ένα ξενοδοχείο από μόνο του να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου το χειμώνα.   

Η τουριστική κίνηση του 2017 στο Regina Mare, Hotel Ioni και Gold Stern

Πώς διαμορφώθηκε η τουριστική κίνηση στα τρία ξενοδοχεία το 2017;

Το 2017 ήταν μια εξαιρετική χρονιά τόσο για τα τρία ξενοδοχεία μας όσο και για την παραλία της Κατερίνης και ευρύτερα την Πιερία. Ο δείκτης της μέσης πληρότητας στα ξενοδοχεία Regina Mare, Hotel Ioni Και Gold Stern άγγιξε το 95%. Παράλληλα, τα ξενοδοχεία κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 10% τόσο στον τζίρο όσο και στην πληρότητά τους το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το προφίλ των πελατών

Ποια είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των πελατών στα τρία ξενοδοχεία;

Τα τρία ξενοδοχεία που ξεκινούν τη λειτουργία τους το ορθόδοξο Πάσχα και αποχαιρετούν τους τελευταίες τους πελάτες στις αρχές Οκτωβρίου κάθε σεζόν, είναι δημοφιλή και αγαπημένοι προορισμοί στους ταξιδιώτες από τις βαλκανικές χώρες, ενώ τα προτιμούν για τη διαμονή τους και Άγγλοι, Γερμανοί, Σκανδιναβοί ταξιδιώτες. Το ποσοστό όμως των τελευταίων στη διαμόρφωση του δείκτη της συνολικής πελατείας του Regina Mare, το Hotel Ioni και του Gold Star είναι μικρό σε σχέση με τους Βαλκάνιους ταξιδιώτες. Το μεγαλύτερο ποσοστό στη πελατεία των τριών μονάδων μας αντιπροσωπεύουν οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, οι Ούγγροι, οι Πολωνοί, οι Σέρβοι, οι Σκοπιανοί τουρίστες κλπ. Παράλληλα, στις αρχές και στα τέλη έκαστης σεζόν, διαμένουν στα ξενοδοχεία μας groups από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που επισκέπτονται την Ελλάδα όχι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τους. Για την ακρίβεια δεν επιζητούν να «μυηθούν» στο ασυναγώνιστο μοντέλο της χώρας μας «ήλιος και θάλασσα» αλλά επιδιώκουν να επισκεφτούν ελληνικά μοναστήρια με εξέχουσα θέση στην προτίμησή τους τα Μετέωρα ή στο πλαίσιο της εκδρομής τους «γύρος της Ελλάδας» για 2 ημέρες, πραγματοποιούν διήμερη ή τριήμερη διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία μας. Ουσιαστικά με την επισκεψιμότητα των groups από τη Βουλγαρία και από τη Ρουμανία επιτυγχάνεται η επιμήκυνση της λειτουργίας των τριών μονάδων μας.

Η μέση διάρκεια διαμονής των Βαλκάνιων ταξιδιωτών που επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα ξενοδοχεία μας- βάση των συμφωνιών allotment που έχουμε με τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας- διαμορφώνεται στις 7 ημέρες. Ωστόσο, οι Σκοπιανοί ταξιδιώτες παρατείνουν τις διακοπές τους και διαμένουν στα ξενοδοχεία μας 10 ημέρες.

Οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες αντιπροσωπεύουν το 40% στη συνολική πελατεία

Ποιο ποσοστό αντιπροσωπεύουν οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες στα τρία ξενοδοχεία της οικογένειας Λαλούμη;

Διαμορφώνουν το 40% στη συνολική πελατεία και των τριών μονάδων μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό το οποίο καταγράφεται λόγω ακριβώς της σταθερής μας πολιτικής στον καίριο τομέα της προσέλκυσης πελατών. Η αποτύπωση αυτού του ποσοστού στο δείκτη της συνολικής μας πελατείας, μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς όσο πιο μικρή δυναμικότητα έχει ένα ξενοδοχείο, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια απαιτείται για την προσέλκυση πελατών. Μια προσπάθεια που από ό,τι αποδεικνύεται έχει τα ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα και ταυτόχρονα επιδεικνύει την αμέριστη αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον μας προς καθένα μας πελάτη τον οποίο έχουμε τη δυνατότητα και την ευχέρεια να φροντίζουμε ξεχωριστά και να τον κάνουμε να νιώθει μοναδικός κατά τη διάρκεια των διακοπών του στα ξενοδοχεία μας.

Επιδίωξη για αύξηση του ποιοτικού τουρισμού στην Πιερία

Από το 2007 που αναλάβατε τη γενική διεύθυνση του Regina Mare έως σήμερα, παρατηρείτε ότι έχει αυξηθεί το εισόδημα των ξένων επισκεπτών στην περιοχή;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από όλους τους επιχειρηματίες, τους ξενοδόχους, τους διευθυντές των ξενοδοχείων, τα επιτελικά στελέχη, τους φορείς κλπ. να αυξηθεί το ποσοστό του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή. Φέτος για πρώτη φορά έρχονται Άγγλοι στην περιοχή, ενώ δυναμική είναι η παρουσία του ThomasCook καθώς στον νομό Πιερίας θα λειτουργούν από αυτήν τη σεζόν branded ξενοδοχεία του κραταιού tour operator.

Τα τελευταία χρόνια στοχεύουμε στην αύξηση του ποιοτικού τουρισμού καθώς ο νομός Πιερίας καταγράφει ούτως εις αλλιώς μεγάλη επισκεψιμότητα από τις γειτονικές χώρες, από την Ευρώπη, από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία κλπ. Η Πιερία είναι αγαπημένος προορισμός όλων των Ευρωπαίων.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Makedonia Palace

Οι συμβουλές στην επόμενη γενιά του ελληνικού τουρισμού

Ποιες είναι οι κυριότερες συμβουλές- οδηγίες προς «ναυτιλομένους» τις οποίες δίνετε διδάσκοντας στην επόμενη γενιά του ελληνικού τουρισμού;

Παρόλο που δεν μου φαίνεται εντούτοις στην καθημερινή μου τριβή και επαφή με τους νέους, τους μαθητές μου γίνομαι συναισθηματική λέγοντάς τους ότι «πρώτα από όλα αυτό με το οποίο ασχολούμαστε, καλούμαστε να το αγαπάμε». Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να αγαπάμε τη δουλειά μας γιατί τότε θα είμαστε ευτυχισμένοι και αποδοτικοί στην εργασία μας. Ο δεύτερος στόχος που θα πρέπει να θέσουν συνίσταται στη διαρκή εξέλιξή και επιμόρφωση- εκπαίδευσής τους. Και τούτο διότι ο τουρισμός είναι ένας τομέας που εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Παράλληλα, θα πρέπει να επενδύουν στον άνθρωπο και στις συνέργειες των ατόμων και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους μαθαίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες γλώσσες.

Επιπλέον, με «όπλα» τα νιάτα και την ομορφιά τους θα πρέπει να «εφοδιαστούν» με χαμόγελο το οποίο είναι αυτό που θα αν όχι θα τους βγάλει τουλάχιστον θα «μετριάσει» το κόστος των όποιων δυσάρεστων εργασιακών καταστάσεων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας Θράκης

Βασικό όμως motto της κουλτούρας και της φιλοσοφίας που θα πρέπει να υιοθετήσουν ασχολούμενοι με τον ελληνικό τουρισμό είναι ότι: «μέσα από τους ανθρώπους λειτουργούμε και όχι μόνοι μας. Ένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να σταθεί μόνο του εάν οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό δεν είναι αυτοί που πρέπει να είναι». 

«Η γυναίκα που στοχεύει στην εξέλιξή της στον ξενοδοχειακό κλάδο, θα πρέπει να θυσιάσει κάποια πράγματα»

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια γυναίκα να απασχοληθεί και να εξελιχθεί στον ελληνικό τουρισμό και δη στη ξενοδοχειακή αγορά;

Σίγουρα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο τα προηγούμενα χρόνια. Ο χώρος μας δεν είναι ανδροκρατούμενος και πολλές γυναίκες απασχολούνται στα ελληνικά ξενοδοχεία κατέχοντας επιτελικές θέσεις. Απλά όταν μια γυναίκα αποφασίσει ότι θα εργαστεί στον ελληνικό τουρισμό και θέλει να εξελιχθεί και να αναρριχηθεί σε υψηλές θέσεις, τότε θα πρέπει να ξέρει ότι θα κληθεί να θυσιάσει κάποια πράγματα. Και αυτό γιατί θα πρέπει να μετακινείται συνεχώς για πολλά χρονιά- απασχολούμενη σε διάφορα ελληνικά ξενοδοχεία- προκειμένου να αποκτήσει γνώση και εμπειρίες, να γνωρίσει νέες φιλοσοφίες και κουλτούρες, να θητεύσει δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου και να αφιερώσει πολύ χρόνο μέσα στο ξενοδοχείο, στην επιχείρηση. 

Η επί τρία συναπτά έτη επιτυχημένη και πρωτοποριακή εκδήλωση «Γυναίκες Εν Δράσει» την Πέμπτη 24 Μαΐου στην Παραλία Κατερίνης

Για ποιους λόγους πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση Γυναίκες Εν Δράσει την Πέμπτη 24 Μαΐου στην Παραλία Κατερίνης;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία προέκυψε μεταξύ φιλενάδων από την αγάπη μας για τον τόπο και τη συνεχή μας ανησυχία και επαγρύπνηση για το μέλλον του. Επιδιώκουμε όλες οι γυναίκες που εμπλεκόμαστε είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τουρισμό και με τους ταξιδιώτες στην περιοχής μας, να γνωριστούμε μεταξύ μας και να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Οι γυναίκες ενωμένες μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Πιστεύουμε ότι και με τη διοργάνωση της εκδήλωσης προωθούμε την περιοχή μας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, δείχνοντας ότι είμαστε ενωμένες, δυνατές και πανέτοιμες να βάλλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προβολή της περιοχής μας, στην προσέλκυση τουριστών στον τόπο μας, στην άριστη ικανοποίηση από τη διαμονή και στη μοναδική εξυπηρέτηση που έτυχαν επισκεπτόμενοι καταστήματα της περιοχής κλπ. Με την εκδήλωση «Γυναίκες Εν Δράσει» στην παραλία Κατερίνης στις 24 Μαΐου που έχει ως είθισται φιλανθρωπικό χαρακτήρα- φέτος τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο με παιδιά με διαβήτη του νομού Πιερίας-καλωσορίζουμε την καλοκαιρινή σεζόν μεταφέροντας μεταξύ μας τις γνώσεις και τις εμπειρίας μας για την τουριστική κίνηση στην περιοχή κλπ.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.