ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ: «ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2020 ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ HAPRIN HOTELS, TO GEORGIOUPOLIS SUITES»

Στην αποκάλυψη αυτή προβαίνει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της κρητικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Harpin Hotels κ. Χρήστος Πενθερουδάκης. Αποσαφηνίζοντας το λόγο που παρακίνησε την ιδιοκτησία της Harpin Hotels στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με νέο μέλος- που για την ακρίβεια θα αποτελεί το τρίτο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της κρητικής ξενοδοχειακής αλυσίδας- δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «η τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας είναι γεγονός και εμείς στην Harpin Hotels δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις». Και χωρίς περιστροφές απαντώντας στο καίριο θέμα της συγχρηματοδότησης από μεγάλο γερμανικό τουριστικό γραφείο, ξεκάθαρα δηλώνει ότι «όταν υπάρχουν αγαστές συνεργασίες με τουριστικούς οργανισμούς, συνεργασίες που ξεπερνούν τα 30 και πλέον χρόνια και προκύπτει ευκαιρία συγχρηματοδότησης μιας επένδυσης, δεν θα πούμε όχι. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνεργασία win win και για τους δύο μας».

Δράτοντας την ευκαιρία αυτή, η Harpin Hotels στοχεύει στη δημιουργία μιας αυτόνομης ξενοδοχειακής μονάδας δίπλα στο εν λειτουργία Georgioupolis Resort & Aqua Park, με φυσικό επακόλουθο την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των δύο ξενοδοχείων.

Συγκεκριμένα και όπως σχετικά αποκαλύπτει ο κ. Πενθερουδάκης «μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του platinum all inclusive Georgioupolis Suites οι οποίες θα αποπερατωθούν πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν του 2020, ενώ το κόστος επένδυσής του θα διαμορφωθεί σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ ». Το Georgioupolis Suites που θα βρίσκεται σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή της Γεωργιούπολης Χανίων, θα δραστηριοποιείται στην αγορά του platinum all inclusive και θα διαθέτει 104 σουίτες.

Παράλληλα, το πέντε αστέρων νέο ξενοδοχείο της Harpin Hotels, θα διακρίνεται για το μοντέρνο boho στυλ του και την έμφαση τόσο στις υψηλού παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους επισκέπτες του όσο και για τις τεχνολογικές καινοτομίες του. Επιπλέον «το Georgioupolis Suites που στοχεύει στην προσέλκυση ευρωπαϊκών οικογενειών, απευθύνεται σε επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν μια γκάμα υπηρεσιών για εκείνους και τα παιδιά τους, να γευτούν παραδοσιακά και διεθνή φαγητά, να απολαύσουν το ποτό τους, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να χαλαρώσουν. Προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα καλύπτει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες των επισκεπτών μας και θα τους κάνει τις διακοπές αξέχαστες».

Πέραν τούτων, το Georgioupolis Suites θα διαθέτει μεταξύ άλλων ένα κεντρικό και τρία θεματικά εστιατόρια όπου κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται θεματικές βραδιές, 24ωρο all in, branded ποτά και γεύματα, μεγάλων διαστάσεων water park αποτελώντας ένα από τα πολύ λίγα αντίστοιχης έκτασης στην Κρήτη κλπ.

Αύξηση του τζίρου και της πληρότητας κατά 7% στην Harpin Hotels το 2018

Κατά περίπου 7% αύξηση τόσο στο δείκτη της πληρότητας όσο και στον τζίρο κατέγραψε το 2018 η κρητική ξενοδοχειακή αλυσίδα Harpin Hotels. «Η αύξηση αυτή θα σήμαινε ότι το 2018 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά εάν συνοδευόταν με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη αύξηση και της κερδοφορίας. Δυστυχώς όμως η κερδοφορία ήταν σε οριακά αυξημένα επίπεδα κυρίως λόγω της βεβαρημένης φορολογίας» σχολιάζει σκωπτικά ο κ. Πενθερουδάκης.

Στο χαρτοφυλάκιο της Harpin Hotels συγκαταλέγονται: το πέντε αστέρων Georgioupolis Resort & Aqua Park και το plus τεσσάρων αστέρων Happy Days Hotel. Η τελευταία μονάδα λειτουργεί την καθαρή τουριστική περίοδο (μέσα Απριλίου με τέλη Οκτωβρίου έκαστης τουριστικής σεζόν), ενώ το Georgioupolis Resort & Aqua Park δέχεται  φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά ξένους τουρίστες και τη χειμερινή περίοδο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Georgioupolis Resort & Aqua Park λειτουργεί το χειμώνα, συμμετέχοντας στο χειμερινό τουριστικό πρόγραμμα του Cretan Holidays

Για πρώτη φορά το Georgioupolis Resort & Aqua Park λειτούργησε τη χειμερινή περίοδο του 2017 συνάπτοντας συνεργασία με τον κραταιό ταξιδιωτικό οργανισμό Cretan Holidadys ο οποίος σε σύμπραξη με Τούρκους επιχειρηματίες, Γερμανού tour operator και της Aegean Airlines έφερε περισσότερους από 50.000 Γερμανούς, Αυστριακούς και Νορβηγούς ταξιδιώτες στην Κρήτη εκείνο το διάστημα. Λέγοντας απερίφραστα ότι «η πρώτη χρονιά της συνεργασίας, μας άφησε θετικές εντυπώσεις», ο ιδιοκτήτης της Haprin Hotels επισημαίνει ότι «η άριστη συνεργασία με το Cretan Holidays ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία σας και τη χειμερινή περίοδο του 2018 και έχει πλέον δεσμευθεί το 95% του ξενοδοχείου για όλη τη διάρκεια του προγράμματος».

Το χειμερινό τουριστικό πρόγραμμα του Cretan Holidays που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου, θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2019, με μια διακοπή στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, εμπλουτίστηκαν οι αγορές στις οποίες απευθύνεται το πρωτοποριακό, για την Ελλάδα, τουριστικό χειμερινό πρόγραμμα. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ο κ. Πενθερουδάκης λέγοντας σχετικά ότι «πέραν των Γερμανών, Αυστριακών και Νορβηγών που είχαμε πέρυσι- φέτος θα έχουμε στο Georgioupolis Resort & Aqua Park και Γάλλους, Άγγλους, Βέλγους και Σουηδούς ταξιδιώτες».  

Χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του χειμερινού τουριστικού προγράμματος στην Κρήτη την πρώτη χρονιά σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «στις κριτικές των πελατών του προγράμματος, το ξενοδοχείο μας αρίστευσε και η Κρήτη παρόλο που συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα, εντούτοις βγήκε πρώτη σαν προορισμός συναγωνιζόμενη το Ντουμπάι, την Τυνησία, την Τουρκία, την Κύπρο και άλλες χώρες στις οποίες «έτρεχε» ανάλογο πρόγραμμα. Γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί στη διαπίστωση ότι εκτιμήθηκαν τόσο το επίπεδο των παρεχομένων  υπηρεσιών όσο και η ποιότητα της φιλοξενίας μας».  

Παρόλο που παραδέχεται ότι «οι τιμές των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παραμένουν σταθερά χαμηλές όπως πέρυσι», εντούτοις επισημαίνει κατηγορηματικά ότι «αυτό δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη συμμετοχή μας». Και τούτο διότι όπως απερίφραστα δηλώνει «με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα προσδοκούμε σε ένα αποτέλεσμα που δεν είναι σε πρώτη φάση η κερδοφορία αλλά η ομαλή κίνηση καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, το σταδιακό άνοιγμα και άλλων ξενοδοχείων, και άλλων επιχειρήσεων και η καθιέρωση της Κρήτης ως ενός προορισμού για όλο το χρόνο. Έχει άλλωστε τις προδιαγραφές το νησί μας για το επιτύχει αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία του χειμερινού τουριστικού προγράμματος το 2017 στην Κρήτη παρακίνησε γερμανικό τουριστικό πρακτορείο να συμπεριλάβει στον κατάλογό του για το χειμώνα του 2018-2019 και ένα 4σελιδο για την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και νορβηγικό ταξιδιωτικό γραφείο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.